uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 wiem, ze zeby poprawic przeplyw ciepla miedzy rdzeniem ("blaszka")procka i radiatorem mozna wyszlifowac jedno i drugie. ale czym? przeciez nie papierem sciernym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a dlaczego nie ? wiesz ze jest cos takiego jak wodny papier scierny ? :D polecam do takiego szlifowania - mozna uzyskac baaardzo gladka powierzchnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 poszlifuj sobie jadro xp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 A wlasnie ze papierem sciernym :P Lub ewentualnie pasta polerska, ale to juz w koncowej fazie szlifowania. TU masz dodatkowy material jak powinno sie to robic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 dzieki, zabieram sie do lektury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 patent calkiem niezly. ale zeby to mial sens to powieszchnia oslonki rdzenia chyba tez powinna byc gladka, co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a jakiego masz proca ?? , jezeli masz Amd k-6 to moze sciagnij te blaszke , bedziesz mial idealne poloczenie proc radiator , a jak to zrobic to poszukaj tematu cos tam cos ... krecenia kaszlaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 albo znaj moje chamskie serce :> : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=571...hlight=kaszlaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 cpu celeron tualatin 1.2 co do zdejmowania oslony rdzenia to raczej nie, bo zwiaksza powieszchnie kontaktu wiec z nia jest lepiej, a przynajmniej tak uwazam :) pamieru wodnego nie mam, moze bardzo-drobno-ziarnistym papierem sciernym? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 1) - bez wodnego to bym się nie brał - bardziej porysujesz niż wygładzisz 2) - nie wiem czy Ci się opłaca męczyć z Tualatinem - w jego przypadku ten 1 czy 2 C które w ten sposób zbijesz nie będzie miało raczej znaczenia - no chyba że się chcesz pobawić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 W 4max'ie jest pasta, a wodny papier ścierny kupowałem w sklepie "hydraulicznym". ps. Ja bym blaszki nie ruszał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 hehe no wlasnie chce sie pobawic! :lol: blaszki nie zamierzam zdejmowac, za to kopne sie do hydraulicznego (jak znajde), zobacze co maja ciekawgo. wielkie dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 ehh , jak naprawde chcesz sie pobawic to zdejmuj blaszke , i co z tego ze powierzchnia oddawania ciepla jest duza skoro , pomiedzy rdzeniem a blaszka (kondonikiem ) jeset , albo marny klej termo , albo pasta jakas kijowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...