Hałabała Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jakie moze byc maxymalne napiecie na Bartonie 2600 .... poniewez mam zablokowany mnozik mam ustawione 11.5x191 1.9v i wydaje mi sie ze to juz wysokie napiecie a chcialbym jeszcze wyzej go pokrecic a bez zwiekszenia napiecia chyba juz nie da rady ..... dodam tylko ze temperaturki mam jeszcze spoko .... w stresie nie przekraczaja 47 stopni ... a tak z innej to jaka temperatura w stresie powinna byc maxymalna ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Czy przy vcore=1,9V nie możesz wycisnąć więcej niż 11,5x191? Pytam bo też mam bartona 2600 z zablokowanym mnożnikiem, ale mój kręci się przy niższym napięciu: np. 11,5x206 przy 1,825V (na 1,9V jeszcze nie sprawdzałem u siebie, ale to tylko kwestia czasu :) Powyżej 1,9V istnieje pewne ryzyko, że procesor szybciej dokona żywota (były takie przypadki). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEZNAJOMY Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witam :) Dołącze się do dyskusji , nie będe zakładał nowego topiku ;) Też jestem szczęśliwym posiadaczem Bartona 2600 z zablokowanym mniożnikiem :( w chwili obecnej na napięciu 1.85 na mnożniku 11,5 wycisłem 211 mhz(to są wskazania wcpuid) a w biosie 215 :( czyli procek pracuje na 2420 :) Próbowałem wyciagnącęcej ale przy 217 kompa mi resetowało :(.Tak więc dochodzę do wniosku że bez możliwości zmiany mnożnika stabilna praca tego procka to 215mhz , i tu moje pytanie : widzieliście może czy ktoś już próbował odblokować skutecznie mnożnik w tym procku ????? jeśli tak to jak to robił ??? Ja widziałem odblokowanie mnożnika w Bartonie 2500 ale nie wiem czy też tak mozna w Bartonie 2600:) Był bym bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi na moje pytania :):):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 przy takich fsb poprawnej pracy odmowic moze i plyta i pamiec, patrzcie tez na napiecia z zasilacza, calkiem prawdopodobne ze wlasnie nie o procka chodzi... te procki mozna przerobic na mobile i zmieniac mnozniki pod windowsem, a jak ?? poszukajcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja uwazam ze napiecie na procesorze moze byc MAXYMALNIE 1.7 bo przy wiekszych juz zaczynaja sie wysokie tepmeratury co bardzo negtywnie wplywa na procesor [dlugos zycia] a przy 2.1 na coolerach moze sie spalic socket [mi sie przydazylo] albo pojsc mosfety... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 no niestety u mnie nie chce isc wyrzej niz 191 :( a zasilacz mam dobry 360 v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No niech ktos moądry mi powie czy jak na procku mam napiecie 1.9v i temp. nie przekracza mi np.42 stopni to moge dac jeszcze wieksze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 No niech ktos moądry mi powie czy jak na procku mam napiecie 1.9v i temp. nie przekracza mi np.42 stopni to moge dac jeszcze wieksze ?A jesteś pewien wskazań temperatury??? Często czujniki kłamią... Jaki masz cooler? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Ja uwazam ze napiecie na procesorze moze byc MAXYMALNIE 1.7 bo przy wiekszych juz zaczynaja sie wysokie tepmeratury co bardzo negtywnie wplywa na procesor [dlugos zycia] a przy 2.1 na coolerach moze sie spalic socket [mi sie przydazylo] albo pojsc mosfety... Dokładniej możesz :lol:. Załużmy, że ktoś ma 70 stopni, a inny ma 50 stopni. To o ile krócej ten przy 70 będzie chodzić? Przeciez nikt z reguły nie siedzi na tym samym procesorze dłużej niż 5lat :?. Ja przynajmnie proca zmieniam mniej wiecej co 2-3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Ja zmieniam procki jeszcze częściej (średnio co 1,5 roku). Wymieniam je na nowsze i szybsze modele (dopłacam tylko różnicę w cenie). I jeszcze żaden mi się nie spalił, a lubię bardzo podkręcać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 mam Zalmana 7000 i w obudowie mam przykrecony wiatrak tak zeby wialo na niego .... a jak sprawdzic ta temperature zebym byl pewien ... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Dokładnie to sam nie wiem... na Allegro widziałem mierniki które się wsuwa miedzy rdzeń a radiator i podłącza pod mobo. A może poprostu na dotyk (ręka na radiator)??? Będzie wiadomo że źle wskazuje, jak bedzie pokazywalo 40* a nie bedziesz mogł utrzymać reki dłuzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie no jak lapie za radiator to jest tylko letni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Więc z temperaturą jest raczej ok. Pomyśl czemu nie idzie ci na wyższym FSB, bo takie napięcie powinno spokojnie wystarczyć do FSB > 200 MHz. Może to pamięci, mobo, albo procka? A ile wyciągnąłeś na domyślnym napięciu? Napisz też więcej o konfiguracji Twojego PC to może coś pomyślimy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 no własnie nie wiemczemu nie idzie wiecej :( mam tego bartka . twinmoski 400 ,zalman 7000 , chieftek360 na standardfowym napieci tez nie bardzo chcial isc w gore :( cos czuje ze ch... trafilem ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Bardzo możliwe że to właśnie słaby egzemplarz. Nic już chyba nie poradzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 no coz to juz koniec mojego OC :( hmm sprobuje go sprzedac i kupic z odblokowanym mnoznikiem ale tez 2600 albo 2500 bo na te 3000i3200 to nie ma sie co napalac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Pamietaj, że najlepiej podkręcają się najwolniejsze procesory w danym procesie technologicznym. Poprostu mają większy zapas mocy. Jeśli zamierzasz kręcić to bierz Bartona 2500. Przynajmniej ja tak uważam. A te 3000 i 3200 są poprostu za drogie przy tej wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dzieki :) za rade Chyba ten bedzie dobry Barton 2500 ?? I myslisz ze da rade jeszcze bardziej go podkrecic bo mam pamieci 400 a teraz np chodza tylko na 380 pff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 dzieki :) za rade Chyba ten bedzie dobry Barton 2500 ?? I myslisz ze da rade jeszcze bardziej go podkrecic bo mam pamieci 400 a teraz np chodza tylko na 380 pff... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Myślę że tego warto kupić. A i jeszcze sprawdź jakie masz timingi pamięci skoro 400 idą tylko na 380 i ewentualnie zwiększ napięcie pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 timingi mam 6.3.3.2 a idą na 380 bo ma ustawione na auto w biosie (czy tam 6/6 ..) a napiecie standardowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Może: > najpierw zwiększ napięcie pamięci, > a jak to nie pomoże to ustaw na grochę gorsze timingi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hałabała Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 no wiec tak dalem fsb 200 timingi na 11.4.4.3 vmem 2.8v a vcore 1.95 i nie wchodzi do windy cały czas sie restartuje :( wogule jak patrze na abit hardware doc... to na vcore sa takie skoki z 1.87-1.94 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...