Skocz do zawartości
r4cik

Gdzie IrDA??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Abitka KD7A nie moge sie doszukać IrdA nie wie ktoś gidze sie znjduje?? wiem ze na 100% gdzieś jest... Chodzi mi o dokładne umieszczenie np wyzej usb nizej com , i jk to mniej więcej wygląda??

No i co pisze koło wejsci Irda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na płytach głównych są styki do podłączenia podczerwieni tam, gdzie się podpina włącznik, reset, głośniczek i diody. To tego miejsca idą cienkie kolorowe kabelki. Popatrz w książeczce od płyty i znajdź instrukcje do podpinania tych rzeczy. Tam będzie narysowany układ tych styków i oznaczone. Styki do podpięcia podczerwieni powinny być oznaczone Ir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Vip, wyluzuj troche, bo właśnie czytam sobie sobie instruckcję od tego abita i albo jestem ślepy, albo ta płyta nie ma irdy  8O

dlatego napisalem ze o ila plyta ma irde to w instrukcji bedzie ,a miec musi...oznaczenia zawsze sa albo irda albo ir

UPDATE :

wlasne zlukalem manuala i kurde wszystkie znaki na niebie wskazuja ze jednak niema :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

booooszeeee nie ma

a nie ma jakiejś przejsciówki z usb czy innego dziwa na wejscie IrDA

Jest mi tragicznie potrzebne

Do siebie: bosze ja chyba płyte zmienie :(

Szukałem wejscia koło tych wtyków na reset itd ale ona sąnie podpisane a jest ich z 10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

booooszeeee  nie ma  

a nie ma jakiejś przejsciówki z usb czy innego dziwa na wejscie IrDA  

Jest mi tragicznie potrzebne            

Do siebie: bosze ja chyba płyte zmienie :(

Szukałem wejscia koło  tych wtyków na reset itd  ale ona sąnie podpisane a jest ich  z 10

w manualu ktory pewnie jeszcze tulisz jest rozpiska tych laczy "na reset" :wink: ,ale irdy tam nima

zamiast zmieniac plyte mozesz sobie kupic irde pod usb http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20475857

albo poszukaj wersji pod COM'a ,bedzie sporo taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...