Skool Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witam Ostatnio spalilo mi sie AGP na plycie glownej czy istnieje mozliwosc uszkodzenia karty przy spaleniu agp ? pytam bo po przyjsciu plyty z serwisu wkladam karte i po jakims czasie zaczyna mi sie robic cos takiego zdjecie takie krzaki wystepuja tez pod dosem ale mam pytanie bo zmienialem jeszcze biosa na wersje pro w tej karcie i jak zobaczylem ze takie krzaki wycodza to zmienilem szybko na orginalnego lecz te krzaki nie znikaja czy karta sie uwalila przy spaleniu agp czy moze przy zmianie biosa ? co do biosa to powinno byc ok bo zmienilem szybko na orginalnego wczesniej backup zrobilem Poradzcie cos powiem ze karta byla sprawdzana na 2och kompach i dzieje sie tak samo. Ale wczoraj po odczekaniu godzinki wlaczylem kompa i do poznego wieczora bylo wszystko ok jakies 4 godz sprawdzalem tez w aplikacjach 3d i jeszcze zapodalem film i bylo ok a dzis znowu rano te krzaki plz help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HamP Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No to witaj w klubie! Miałem o tym właśnie pisać,ale widzę,że ktoś już mnie uprzedził ;) Problem pojawił się mniej więcej 2 tygodnie temu (jeszcze przed zmianą chłodzenia na lepsze) i pojawia się baaaardzo chaotycznie. Na początku myślałem,że to wina o/c,ale wszystko dobrze chodziło od momentu zakupu karty i chodzi nadal z wyjątkiem okazjonalnego pojawiania się tych krzaczków (aha,teraz już karta chłodzona jest ZM-80C HP + ZM-OP1 na 5V,ale przy R9500Pro bezproblemu powinno wystarczyć. Wszystko sprawdzane na gierkach,no i też na 3DM 2k1 i 2k3, itp w benchmarkach i wszędzie chodzi bez żadnych artefaktów). W pewnym sensie zależeć to może od dokładności wpięcia karty w slot AGP,chociaż... Aha,slot AGP mam,że tak to ujmę,nie palony :D Podsumowując,dopinam się do tego tematu (jeśli można :) ) i pytanko jest następujące - co te krzaczki mogą znaczyć? Czy może znaczy to,że karta zaczyna zdychać? (no ale w to raczej wątpię) Pozdrawiam i czekam (zapewne Kolega Skool także) na jakieś odpowiedzi w tej sprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skool Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 dokladnie tylko ze umnie teraz to po jakims czasie w 3d robia sie same trojkaty brazowe i nic nie widac :) chyba karta sie uwalila przy spaleniu tego agp no nic trzeba bedzie do serwisu oddac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...