HigBee Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 . potrzebuje opini posiadaczy i uzytkownikow MSI KT3-Ultra-ARU bo niedawno moj brat (fanatyczny amigowiec) przesiadl sie na PC [to tylko tymczasowy etap posredni w oczekiwaniu na nowa amige] kupil sobie plyte MOBO ktora ja wybralem i niedlugo tez bede mial zestaw: <KT3-Ultra-ARU> + <Ath.XP1800+> + <Prolink GF4mx440-TVout> + <DDR333-256MB> producent RAMu chyba "M Tec" - pisze z pamieci a widzialem tylko przez chwile wszystko nowe ze sklepu. moim zdaniem maszynka conajmniej przyzwoita ale w konfrontacji z moim bratem wysiada i to na pierwszym przystanku w ciagu pierwszych 5 dni 4 razy instalowal system (Win98se) wg niego winny oczywiscie jest sprzet lub system (znienawidzony przez niego Windows) ja pracuje z Win98se i przez 2 lata tylko raz wymagal re-instalacji PYTANIE/PROSBA : jakie macie wrazenia z pracy na tej plycie bo mimo wielu entuzjastycznych opini w internecie po tych wszystkich narzekaniach bracika zaczynam powoli obawiac sie tej przesiadki z Intela na AMD jak wyglada w praktyce: 1. stabilnosc (przede wszystkim) 2. wydajnosc 3. podkrecanie (dzielnik 1/5 to prawda czy mit? ) 4. czy TT-Volcano 7+ da sie zalozyc i zdjac bezproblemowo 5. itp. itd. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zmień brata, to rozwiąże wszystkie twoje problemy :lol: Nie bój się przesiadki, zły sprzęt jest poprostu zły, i możesz trafić na padaczkę od Intela, AMD, producentów płyt głównych itd. nie ma reguły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zmień brata, to rozwiąże wszystkie twoje problemy :lol: nic dodać nic ująć a jak to nie wchodzi w grę to zrób mu upgrade firmware-u :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zmień brata, to rozwiąże wszystkie twoje problemy :lol: nic dodać nic ująć a jak to nie wchodzi w grę to zrób mu upgrade firmware-u :lol: :lol: i USTAWOWO overclocking Mu zrób!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 z Intela na AMD przesiadki się boisz ?? nie ma co się bać tylko VIA 4in1 trza bedzie instalować trza bedzie Operę na Mozillę zmienić bo już zaczyna szaleć kurde czym ja te kopie zapiszę :) chyba że da się pousuwać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 DO USUNIECIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 A dlaczego z Intela na AMD ? O ile pamiętam to Amiga ma w środku jakiś układ Motoroli - ale mogę się mylić (ile to już lat :)). A co powoduje te ciągłe reinsatlki? A jak brat nienawidzi Windows ... to podrzuć mu Linuxa ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 do usunięcia !!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 A dlaczego z Intela na AMD ? O ile pamiętam to Amiga ma w środku jakiś układ Motoroli - ale mogę się mylić (ile to już lat :)). A co powoduje te ciągłe reinsatlki? A jak brat nienawidzi Windows ... to podrzuć mu Linuxa ;-) Ano Motorola A co do windy do właduj mu XP albo NT2000 i niech się męczy chłopak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 nt2000?????????? pishe slyshe :D znajomy ma ta plytke i winde 98 i jest soooper :D co prawda nic nie krecone (on jush taki jest :D) , ale i tak jest szybkie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 mam ta plytke i jest spoko zero problemow ze stabilnoscia i wydajnoscia, nie miale ich rowniez podczas instalacji mobo, ogolnie mowiac polecam :D , choc do hardcore o/c to lepszy epox na kt 333 8) a co do tych dzielnikow 1/5 to pewnie sa bo w testach widzial ta plytke smigajaca na 200MHz!!!! (przy dzielniku 1/4 PCI wtedy=50MHz w co watpie zeby tak bylo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 fakt nie ma czegoś takiego jak nt2000, ale gościowi chodziło chyba o windowsa 2000 który w zasadzie nazywa sie Windows NT 5.0 jak ten koleś instalowałe winde98 4 razy na 5 dni to i tak jest kiepski, ja pingwina (redhat 7.2) w ciągu dnia instalowałem chyba ze 7 a wciągu tygodnia to już nie liczyłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Stabilnosci i wydajnosci nie mozna nic zarzucic. Co do tego dzielnika to zdania sa podzielone ale moim zdaniem jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja ma wersje bez RAID. Nie mam problemow jak na razie. Komputer nie zawiesil mi sie jeszcze ani jeden raz. Co do overclocking to ja jeszcze tego nie robilem na tej plycie ale z tego co czytalem to KT3 jest w miare dobra do tego. Jesli jestes jednym z tych co naleza do tej grupy ktora chce wyciagnac ze swojego komputera wszystko co mozna to raczej na twoim miejscu bym kupil ABIT. ABIT sa do takich rzeczy najlepsze. mam ta plytke i jest spoko zero problemow ze stabilnoscia i wydajnoscia, nie miale ich rowniez podczas instalacji mobo, ogolnie mowiac polecam :D , choc do hardcore o/c to lepszy epox na kt 333 8) a co do tych dzielnikow 1/5 to pewnie sa bo w testach widzial ta plytke smigajaca na 200MHz!!!! (przy dzielniku 1/4 PCI wtedy=50MHz w co watpie zeby tak bylo) W ktorym miejscu w KT3 biosie sa te dzielniki ????????????? Nie moge ich znalezc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 W ktorym miejscu w KT3 biosie sa te dzielniki ????????????? Nie moge ich znalezc. zmieniaja sie automatycznie po zmianie fsb z 100 na 133 i ze 133 na 166, osobiscie tej ostatniej opcji nie sprawdzalem bo pamiatki nie pozwalaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja mam Ultra-ARU i Durona 1.0, DDR266 - 256MB, GF4MX440, Barracuda 80GB WC grafika+proc+chipset+akwarium ;-) WinMe A teraz ustawienia: FSB 172 na ramie 344 (!), 2,6V Mnożnik CPU 7,5 (1194), VCore 1,825 śmiga, nie wiesza się, wydajność rewelacyjna dzielnik na PCI chyba działa (przy 172/4 byłoby 43 - Moja Barracuda by raczej tego nie zniosła ...) polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 MSI KT3 ULTRA RULZZZ plytka calkiem siii :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 fakt nie ma czegoś takiego jak nt2000, ale gościowi chodziło chyba o windowsa 2000 który w zasadzie nazywa sie Windows NT 5.0 jak ten koleś instalowałe winde98 4 razy na 5 dni to i tak jest kiepski, ja pingwina (redhat 7.2) w ciągu dnia instalowałem chyba ze 7 a wciągu tygodnia to już nie liczyłem :) Sorki za niezbyt precyzyjne określenie miałem na myśli windowsa 2000. No cóż ale tak to jest jak sie pisze posta rano :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Ja mam AMD Athlona XP 1800+ i MSI KT3 ULtra ARU i nie narzekam ani na stabilność ani na nic innego. Płyta jest super i ja na razie jestem z niej bardzo zadowolony, a siedze juz na niej 5 miesięcy. Osobiście bardzo polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsc Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Używam płyty MSI KT3 Ultra ARU od 3 miesięcy najpierw z AMD XP 1600 a od dzisiaj z XP 2000. Płyta jest naprawdę bardzo stabilna. Wydajność też jest wysoka choć ustępuje Asusowi A7V333 RAU. Podkęcanie - nie podkręcałem Wentylatory - wkoło podstawki jest bardzo dużo miejsca, także wchodzą na płytę bardzo duże wentylatory ja mam Dynatrona, jedyną wadą jest to, że podstawka jest obrócona o 90 stopni i jest kłopot z ewentulną wymianą coolera wewnątrz obudowy. Jedyny kłopot jaki z nią mam to brak obsługi ACPI w Win XP Ale polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...