Szopek15 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witam! Mam taki problem otóż kiedyś miałem GeForce 2 i było wszystko dobrze a teraz kupiłem geforce 4 MX.Gdy wloże ta karte graficzną do komputera to na 3d marku albo na systemie mi sie komputer wiesza na systemie to troche pochodzi a na 3d marku to od razu zwis!Ale za to jak zmienie taktowanie karty graficznej z 250/333 na 175/175 to sie komputer nie zawiesza ?Co jest powodem zawieszania?Prosze o jak najszybsza pomoc!Z góry wielkei THX! P.S Zmieniałem Sterowniki DX format dysku nic nie pomogło..Sterowniki mam takie jak dali patrzyłem tez na innych tez nie pomogło. Mój komputer to :Athlon XP 1600+ | Enmic 8KAX+ P | 256 DDR 266 MHz KINGSTON |Prolink GeForce4MX440-8X | 40GB Barrracuda IV | SB LIVE! |WIN XP SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 powiedz jaki masz zasilacz. A ta plyta Enmic co to? nigdy nie slyszalem o takim mutancie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopek15 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 powiedz jaki masz zasilacz. A ta plyta Enmic co to? nigdy nie slyszalem o takim mutancie :)Zasilacz mam Codegen 300W.A jeśli chcesz sie dowiedzieć coś o płycie to wejdz na www.enmic.de!i tam masz!Prosze o dalsza pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Moze GF4mx440 to jakaś wersja co sie szybko wiesza ;) niektóre mx440 niemają collera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 jezeli byla przez kogos uzywana i mocno przetaktowywana zle chlodzona i przegrana to tak moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 sprawdz zasilacz odepnij np nie wiem co tam mozesz w koncu cd-romu w 3dmarku nie uzywasz ale np wyjmij muzyke albo cos takiego i sprawdz chociaz watpie ..najlepeij odda karte wes inny egemplaz i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 zawsze zostaje mozliwosc ze to zasilacz.. sprawdz napiecia codegen to "legenda" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopek15 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 jezeli byla przez kogos uzywana i mocno przetaktowywana zle chlodzona i przegrana to tak moze bycTo jest nowa karta na gwarancji!ale o to chodzi że na innym kompie chodzi dobrze zasilacz też jest dobry!Co to może wiec być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 'po pierwsze: Enmic to mozna powiedziec EPoX fur Deutchland - plyty EPoX i Enmic roznia sie kolorem PCB - EPoX = zielony, Enmic = brazowy (reszta identyczna). KAX+P to plyta na chipsecie AMD760 z RAIDem - kto nie wie niech sie po prostu douczy. Jest to dpowiednik 8K7A+. Po drugie: dlaczego sie wiesza - moze zasilacz nie wyrabia - potwierdzalaby to stabilnosc po zmniejszeniu taktowania - karta raczej nie uszkodzona skoro chodzi poprawnie na innym kompie - moze kwestia sterownikow - czy na innym kompie sa inne? a moze zapomniales o sterownikach do chipsetu AMD oraz VIA Service Packu? - na plycie jest magiczna zworka do ustawiania magistrali 100/133MHz - pamietaj w pozycji 100MHz mozna w BIOSie ustawic 133MHz ale wtedy dzielnik FSB/PCI pozostaje 1:3 - moze to jest przyczyna... - a moze nowy BIOS do plyty pomoze... mozliwosci jest wiele, sprawdzenie co jest przyczyna moze zajac pare wieczorow, wystarczy cierpliwosc, logiczne myslenie i metodyczne dzialanie - zycze powodzenia.') Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopek15 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 'po pierwsze: Enmic to mozna powiedziec EPoX fur Deutchland - plyty EPoX i Enmic roznia sie kolorem PCB - EPoX = zielony, Enmic = brazowy (reszta identyczna). KAX+P to plyta na chipsecie AMD760 z RAIDem - kto nie wie niech sie po prostu douczy. Jest to dpowiednik 8K7A+. Po drugie: dlaczego sie wiesza - moze zasilacz nie wyrabia - potwierdzalaby to stabilnosc po zmniejszeniu taktowania - karta raczej nie uszkodzona skoro chodzi poprawnie na innym kompie - moze kwestia sterownikow - czy na innym kompie sa inne? a moze zapomniales o sterownikach do chipsetu AMD oraz VIA Service Packu? - na plycie jest magiczna zworka do ustawiania magistrali 100/133MHz - pamietaj w pozycji 100MHz mozna w BIOSie ustawic 133MHz ale wtedy dzielnik FSB/PCI pozostaje 1:3 - moze to jest przyczyna... - a moze nowy BIOS do plyty pomoze... mozliwosci jest wiele, sprawdzenie co jest przyczyna moze zajac pare wieczorow, wystarczy cierpliwosc, logiczne myslenie i metodyczne dzialanie - zycze powodzenia.')Zasilacz jest dobry bo sprawdzałem,sterowniki kolega miał takie same nie zapomniałem o AMD oraz via service packu zmieniałem tą zworke na 100 i też nic nie pomogło.Prosze o dalsza pomoc!A Jak sie robie upgrade biosu może ktoś mi napisać krok po kroczku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie moge jednego zrozumiec ? dlaczego jak masz nowa karte na gwarancji to jej nie wymienisz ?? tylko kombinujesz .. dajmy na to ze wymienisz chlodzenie stracisz gwarancje a karta dalej bedzie dzialala niepoprawnie to mija sie z celem idzi i ja oddaj i po sprawie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopek15 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie moge jednego zrozumiec ? dlaczego jak masz nowa karte na gwarancji to jej nie wymienisz ?? tylko kombinujesz .. dajmy na to ze wymienisz chlodzenie stracisz gwarancje a karta dalej bedzie dzialala niepoprawnie to mija sie z celem idzi i ja oddaj i po sprawie !Nie rozumiesz że karta jest dobra?Patrzałem na innym komputrze i jest dobrze!Prosze o dalsza pomoc!Z góry wilkie THX! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 pewnie codegen już dogorewa, proponowałbym wymienić go na fortona 250 lub 300w z allegro lub na modecoma z bebechami fortona. koszt od 40zł a zasilaczyk dużo pewniejszy i solidniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie moge jednego zrozumiec ? dlaczego jak masz nowa karte na gwarancji to jej nie wymienisz ?? tylko kombinujesz .. dajmy na to ze wymienisz chlodzenie stracisz gwarancje a karta dalej bedzie dzialala niepoprawnie to mija sie z celem idzi i ja oddaj i po sprawie !Nie rozumiesz że karta jest dobra?Patrzałem na innym komputrze i jest dobrze!Prosze o dalsza pomoc!Z góry wilkie THX! no to sorry nie wiem przegapilem to ze sprawdzales na innych kompach .. a w takim razie jak masz mozliwosc podniesienia napiecia w biosie na AGP to to zrob u mnie jak byla karat krecona dosc mocno i sie wiezszala to po podniesieniu napiecia juz nie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A może po prostu zwalił się regulator napiecia dla AGP na płycie i to MoBo jest do wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopek15 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 'po pierwsze: Enmic to mozna powiedziec EPoX fur Deutchland - plyty EPoX i Enmic roznia sie kolorem PCB - EPoX = zielony, Enmic = brazowy (reszta identyczna). KAX+P to plyta na chipsecie AMD760 z RAIDem - kto nie wie niech sie po prostu douczy. Jest to dpowiednik 8K7A+. Po drugie: dlaczego sie wiesza - moze zasilacz nie wyrabia - potwierdzalaby to stabilnosc po zmniejszeniu taktowania - karta raczej nie uszkodzona skoro chodzi poprawnie na innym kompie - moze kwestia sterownikow - czy na innym kompie sa inne? a moze zapomniales o sterownikach do chipsetu AMD oraz VIA Service Packu? - na plycie jest magiczna zworka do ustawiania magistrali 100/133MHz - pamietaj w pozycji 100MHz mozna w BIOSie ustawic 133MHz ale wtedy dzielnik FSB/PCI pozostaje 1:3 - moze to jest przyczyna... - a moze nowy BIOS do plyty pomoze... mozliwosci jest wiele, sprawdzenie co jest przyczyna moze zajac pare wieczorow, wystarczy cierpliwosc, logiczne myslenie i metodyczne dzialanie - zycze powodzenia.')Zmieniłem zworke na 100MHz i w biosie ustawiłem ze 133 MHZ na100 Mhz teraz sie komputer nie wiesza ale mam procesor zmiejszony z 1,4Ggz na 1,05 Ghz.Co jest w takim razie powodem zawieszania się poprzednio komputera.?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeb Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zasilacz jest dobry bo sprawdzałem,sterowniki kolega miał takie same nie zapomniałem o AMD oraz via service packu zmieniałem tą zworke na 100 i też nic nie pomogło.Prosze o dalsza pomoc!A Jak sie robie upgrade biosu może ktoś mi napisać krok po kroczku? Hmm.. Moze sie myle, ale jesli mobo jest na chipie AMD to stery od Via sa zbedne i to moze byc przyczyna konfliktu??? Ale jesli kupiles karte w normalnym sklepie i niewazne juz czemu, ale nie spelnia twoich oczekiwan - na twoim komputerze - oddaj ja, a porzadny sklep nie bedzie ci robil problemow.. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 dam sobie glowe urwac ze to zasilka!!!!!!!! wez zasilacz od kumpla to sie przekonasz. mialem taki sam problem. odp. to na pewno zasilacz. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 'po pierwsze: Enmic to mozna powiedziec EPoX fur Deutchland - plyty EPoX i Enmic roznia sie kolorem PCB - EPoX = zielony, Enmic = brazowy (reszta identyczna). KAX+P to plyta na chipsecie AMD760 z RAIDem - kto nie wie niech sie po prostu douczy. Jest to dpowiednik 8K7A+. Po drugie: dlaczego sie wiesza - moze zasilacz nie wyrabia - potwierdzalaby to stabilnosc po zmniejszeniu taktowania - karta raczej nie uszkodzona skoro chodzi poprawnie na innym kompie - moze kwestia sterownikow - czy na innym kompie sa inne? a moze zapomniales o sterownikach do chipsetu AMD oraz VIA Service Packu? - na plycie jest magiczna zworka do ustawiania magistrali 100/133MHz - pamietaj w pozycji 100MHz mozna w BIOSie ustawic 133MHz ale wtedy dzielnik FSB/PCI pozostaje 1:3 - moze to jest przyczyna... - a moze nowy BIOS do plyty pomoze... mozliwosci jest wiele, sprawdzenie co jest przyczyna moze zajac pare wieczorow, wystarczy cierpliwosc, logiczne myslenie i metodyczne dzialanie - zycze powodzenia.')Zmieniłem zworke na 100MHz i w biosie ustawiłem ze 133 MHZ na100 Mhz teraz sie komputer nie wiesza ale mam procesor zmiejszony z 1,4Ggz na 1,05 Ghz.Co jest w takim razie powodem zawieszania się poprzednio komputera.?? człowieku czy ty wogule rozumiesz co się do Ciebie mówi :?: :!: jak zmienisz zworką na płycie magistrale na 100 to masz dzielnik 1/3 czyli jak w biosie ustawisz magistrale na 133 to PCI mazs 44.3 :!: :twisted: :!: niższe taktowanie CPU=mniejszy pobór prądu niższe taktowanie VGA=mniejszy pobór prądu =! zasilacz nie wyrabia ! dociera to do Ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 5 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2004 do mnie dotarlo :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...