Bobik Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witam. Mam takie pytanko. Szukalem, odpowiedzi na nie ale jakos bezskutecznie. Niedługo kupuje nowy komputer i czy jak podłącze kabel od internetu do komputera to automatycznie wykryje mi net??? Bo nie wiem jak to jest z MAC adresami. Czy mozna ten stary adres przypisać do zintegrowanej karty sieciowej?? Bo jak mysle, to dostawca netu identyfikuje mnie wlasnie przez ten adres. kurde, troche lamkowate pytanko...... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja nigdy nie slyszalem o przepisywaniu mac na inna sieciowke ;) najlepiej sprawdz jaki masz mac i podaj go swojemu adminowi (ja tak zawsze robie, szczegolnie ze mam 3 kompy i w dwoch czesto zmieniam sieciowki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobik Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 czyli Nowa sieciowka -> nowy MAC adres -> informuje operatora o nim -> wszystko dziala :) dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Do nVidiowej, zintegrowanej sieciówki MAC wpisuje się z palca w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 u mnie wystarcza reset modemu kablówki :) wyjmuje z gniazdka wkładam i juz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klajber Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jezeli masz wina xp to mac karty możesz spokojnie zmienić pod windowsem. Ja tak często robię ponieważ nie chce mi się ciągle wydzwaniac do admina żeby zmieniać numer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...