wampir Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Kory z tych wentyli bedzie wydajniejszy i cichszy. Jakos nie moglem sie doszukac testow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 z czym ty do ludz pomyśł troche bedziesz wiedział i cichszy i wydajniejszy bedzie zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 to ze wersja cu jest lepsza to wiem ale chodzi mi o alcu tez jest roznica czy szkoda sobie glowe zawracac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja powiem tak - iwazam ze CZYSTE CU jest lepsze... Warto dolozyc te 30 -40 zl bo bediesz mial lepsza wydajnosc chlodzenia... A VOLCANO - coz - przy TYM zalmanie wszystkie inne wentyle wysiadaja [tylko WC moze sie z nim mierzyc :P] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ja powiem tak - iwazam ze CZYSTE CU jest lepsze... Warto dolozyc te 30 -40 zl bo bediesz mial lepsza wydajnosc chlodzenia... A VOLCANO - coz - przy TYM zalmanie wszystkie inne wentyle wysiadaja [tylko WC moze sie z nim mierzyc :P]Może zobacz tutaj http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=471 http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=159 Ja bym raczej powiedział 90zł 8O a nie 30-40zł jak by była taka różnica to by wszyscy kupowali wersję miedzianą :D Ja bym kupił wersję AlCu bo jest trochę mniej wydajna :( Ale cena to rekompensuje :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No niech ci bedzie ::) Ale w zasadzie to TAK CZY UINACZEJ CU jest lepsze - nie powiesz ze jest inaczej... Kwestia ilosci kasy [nie kazdy ma 100 zeta "za free" ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 eee to nie wiem czy jest sens bawic sie w zamiane na alcu , pewnie i tak bym musial doplacic , to juz wole doszlifowac mojego volca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 No niech ci bedzie ::) Ale w zasadzie to TAK CZY UINACZEJ CU jest lepsze - nie powiesz ze jest inaczej... Kwestia ilosci kasy [nie kazdy ma 100 zeta "za free" ]Tego nie można zaprzeczyć A tak były testy (nie pamiętam gdzie) i AlCu wypadł gożej tylko o jeden stopień od Cu. Moim zdaniem Gdyby do testu użyto procesora który wydziela 150W to różnica nie była by o 1C tylko o 10C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Wlasnie.... No ale niestety nawet TESTY sa czesto "przecholowane" i wychodza bzdury... A przeciez kazdy ma inne wymagania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 AlCu od CU jest gorsze o max 2 stopnie w stresie! a testy na pclab to mozna sobie w .... wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 dlatego mam ALCU bo kosztowal mnie 90zł :-) ,zmienilem z volcano 7+ , niestety roznicy temp nie podam , bo zmienilem tez proca. Ale napewno jest wydajniejszy bo zalman na max obrotach jest niewiel glosniejszy od V7 low. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy2003 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Witam wszystkich Mam pytanko do was pewnie ktoś napisze zaraz temat wiele razy omawiany ale mi jakoś udało się go chyba przeoczyć :( .Właśnie jedzie do mnie płyta Epoxa 8RDA3+ i chciałem założyć tego zalmana 7000A AlCu i niemam pojęcia czy wogóle mi podejdzie jak ktoś ma albo widział że można to proszę o pomoc (jeśli można to czy trzeba coś przerabiać,wyginać czy coś w tym stylu) Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 hmm, chyba tylko bedziesz musial zapinke uciac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 eee to nie wiem czy jest sens bawic sie w zamiane na alcu , pewnie i tak bym musial doplacic , to juz wole doszlifowac mojego volca :)tzn. Mojego bylego :P :D :D :D Jak sie ma moje male dzieciatko? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy2003 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Dzięki soltys ale prosiłbym o bardziej dokładną odpowiedź bo masz co prawda Epoxa tylko nie zupełnie ten model.Może ma ktoś to płytke mowa cały czas o 8RDA3+ i załozonego Zalmana 7000A (AlCu lub Cu wielkościa są chyba są takie same).Dzięki za chęci. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Dzięki soltys ale prosiłbym o bardziej dokładną odpowiedź bo masz co prawda Epoxa tylko nie zupełnie ten model.Może ma ktoś to płytke mowa cały czas o 8RDA3+ i załozonego Zalmana 7000A (AlCu lub Cu wielkościa są chyba są takie same).Dzięki za chęci. Pozdrawiam. layouy mobo jest identyczny wiec sa te same zasady jak w przypadku rda(+) wiec "ciach" zapinke i montujemy i to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...