Skocz do zawartości
wampir

zalman 7000alcu vs volcano 7+ [low]

Rekomendowane odpowiedzi

Ja powiem tak - iwazam ze CZYSTE CU jest lepsze... Warto dolozyc te 30 -40 zl bo bediesz mial lepsza wydajnosc chlodzenia... A VOLCANO - coz - przy TYM zalmanie wszystkie inne wentyle wysiadaja [tylko WC moze sie z nim mierzyc :P]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak - iwazam ze CZYSTE CU jest lepsze... Warto dolozyc te 30 -40 zl bo bediesz mial lepsza wydajnosc chlodzenia... A VOLCANO - coz - przy TYM zalmanie wszystkie inne wentyle wysiadaja [tylko WC moze sie z nim mierzyc :P]

Może zobacz tutaj

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=471

http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...z&id_towaru=159

Ja bym raczej powiedział 90zł 8O a nie 30-40zł jak by była taka różnica to by wszyscy kupowali wersję miedzianą :D

Ja bym kupił wersję AlCu bo jest trochę mniej wydajna :(

Ale cena to rekompensuje :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niech ci bedzie ::) Ale w zasadzie to TAK CZY UINACZEJ CU jest lepsze - nie powiesz ze jest inaczej... Kwestia ilosci kasy [nie kazdy ma 100 zeta "za free" ]

Tego nie można zaprzeczyć

A tak były testy (nie pamiętam gdzie) i AlCu wypadł gożej tylko o jeden stopień od Cu.

Moim zdaniem Gdyby do testu użyto procesora który wydziela 150W to różnica nie była by o 1C tylko o 10C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam pytanko do was pewnie ktoś napisze zaraz temat wiele razy omawiany ale mi jakoś udało się go chyba przeoczyć :( .Właśnie jedzie do mnie płyta Epoxa 8RDA3+ i chciałem założyć tego zalmana 7000A AlCu i niemam pojęcia czy wogóle mi podejdzie jak ktoś ma albo widział że można to proszę o pomoc (jeśli można to czy trzeba coś przerabiać,wyginać czy coś w tym stylu)

Z góry dzięki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki soltys ale prosiłbym o bardziej dokładną odpowiedź bo masz co prawda Epoxa tylko nie zupełnie ten model.Może ma ktoś to płytke mowa cały czas o 8RDA3+ i załozonego Zalmana 7000A (AlCu lub Cu wielkościa są chyba są takie same).Dzięki za chęci.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki soltys ale prosiłbym o bardziej dokładną odpowiedź bo masz co prawda Epoxa tylko nie zupełnie ten model.Może ma ktoś to płytke mowa cały czas o 8RDA3+ i załozonego Zalmana 7000A (AlCu lub Cu wielkościa są chyba są takie same).Dzięki za chęci.

Pozdrawiam.

layouy mobo jest identyczny wiec sa te same zasady jak w przypadku rda(+) wiec "ciach" zapinke i montujemy i to tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi