whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 5 minut temu zamalowalem je olowkiem. Musialem zdjac tego pieprzonego Titana ale sie napocilem. Niewazne. Zamalowalem te mostki i odpalam kompa. Pierwszo co robie to ustawiam 9x133. Nie idzie. No to biore9,5x133 nie idzie. Daje 10x133Mhz ok poszlo. Windows sie wczytuje. Maja sie pokazac ikonki a tu BUCH Niebieski ekran Krytyczny blad Windows itd... Wlaczam 2 raz 10x133 podnioslem napiecie z 1,75 na 1,8V. Wlaczam windowsa ter4az jakby dluzej sie utrzymal bez zwisu ale chwile po wczytaniu windowsa zaczal sie sypac. Niebieki eekran blad itd... Co mam zrobic??????? czemu nie idzie jak dam mnoznik x9 czy c9,5???? 13x100 tez nie chce pojsc. Jake max moge dac napiecie duronowi????? Normalnie moj durak to 1200Mhz. Pomocy!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 napish najpierw czym zamalowales i jakie mash pamiatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja Durona 750 puszczam na jakieś 1.95... nie spalisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 na 99,9 % źle zamalowałeś mostki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 na 99,9 % źle zamalowałeś mostki :Dtesh mi sei tak wydaje, pewnie jakims chu**** olooffkiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Albo pamiątki nie wyrabiają... Ustaw cas na 2,5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Aaa nie zauważyłem, że na 9x133 poszło. Więc spróbuj jeszcze napięcie 10x133, może masz wyjątkowo cienką serie procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 moze nie wyrabiaja ddr'y bo mam ustawione na CL2. A jakie moge dac max napiecie dla durona????? Zamalowalem olowkiem. Jakbym chcial to zmyc to czym????? Zeby nic nie uszkodzic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wszystko zmyjesh toluenem :D naprawde polecam, mywa wszystko z procka :D niesty mis ie jjush skonczyl :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a jakas namoczona szmatka moge to zmyc???? Albo rozpuszczalnikiem nitro???? Jakis moze zmywaccz do paznokci???? Na 8,5 x 140 idzie bez podnoszenia napiecia + CL2. Nie wiem czemu nie moge ustawic mnoznika 9x????? jak daje 9x to mi sie monotor nie wlacza. prosze pomocy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 albo zle mostki zamalowales albo twoja zasilka nie wytrzymuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 co to znaczy zasilka nie wytrzymuje ? Ze niby zasilacz jest za cienki. ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 co to znaczy zasilka nie wytrzymuje ? Ze niby zasilacz jest za cienki. ???a jaki masz, ile wat i jakiej firmy, bo jak firmy krzak tak jak moj zasilacz to nie masz co liczyc na stabilnosc niestety :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 niewiem na wiatraku z zasilaca piszew Ruiltan Science. a na naklejce na zasilaczu jest MOdel: LC300ATX. i nic chyba wiecej tam nie ma napisane> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 na 8,5x144 izie wporzadku. Rock stable! Myslice ze moge probowac 8,5 x 150Mhz???????? Czy dysk i pamiatki to wytrzymaja??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 w 3d marku widac bardzo maly przyrost wydajnosci po przejsciu ze magistrali 100mhz na 144mhz. czemu tak jest???? Co w pelni wykorzysta taka magistrale 144mhz? Quake3? UT? DOOM 3:) :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 co do zmycia olowka: zastosuj Karchera :twisted: lub zwykla gumke do olowka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 nic sie nie stanie jak bede jezdzil gumka do olowka po procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a jakas namoczona szmatka moge to zmyc???? Albo rozpuszczalnikiem nitro???? Jakis moze zmywaccz do paznokci???? wiesz co to kret ?? :wink: od gumki nic sie niestanie btw kret is joke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Co do tego kreta to nie jest taki zły pomysł... kret nie niszczy plastiku, ani metalu ale nie wiem jak jest z odmianami węgla tzn. grafitem. W sumie grafit ma budowe strukturalna bardzo plaska tzn. na sobie warstwy... to moze sie uda :D gorzej by bylo gdyby mial budowe tetraedru jak diamenty 8) 8) 8) (Ale sie wymadrzylem) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Sprubuj zamalować jeszcze raz mostki. Zamiast ołowka lepiej użyć lakieru elektroprzewodzącego, jest pewniejszy i tez daje sie usunąć. Co do kręcenia to napewno nie wina pamieci przecież działały na wyższy FSB bez problemu. Podnieś napięcie proc się nie spali jeśli zapewnisz mu dobre chłodzenie. ściągnij sobie Speedfun'a lub cos podobnego i nie przekraczaj temp. 60*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Sprubuj zamalować jeszcze raz mostki. Zamiast ołowka lepiej użyć lakieru elektroprzewodzącego, jest pewniejszy i tez daje sie usunąć. Co do kręcenia to napewno nie wina pamieci przecież działały na wyższy FSB bez problemu. Podnieś napięcie proc się nie spali jeśli zapewnisz mu dobre chłodzenie. ściągnij sobie Speedfun'a lub cos podobnego i nie przekraczaj temp. 60*C. BOŻE BROŃ! Nie słuchaj tego człowieka!!! Durnie tylko ołówkiem!!! Żadnym lakierem!!! Tam chodzi o to, żeby był duży opór elektryczny! A mój przedmówca chyba nie słuchał na chemii i fizyce. Srebro jest najlepszym przewodnikiem prądu elektrycznego wśród znanych pierwiastków układu okresowego!!! A dureń ma być połączony tylko tak żeby był dupny opór elektryczny. Fizycy by ci pokazali to tak (Sorry nie mam symboli na klawiaturze) Opór(Athlona)-->0 Opór(Durnia)--> (tu powinna być taka 8 obrócona tzn. nieskończoność) . Opór(Ag)<<Opór© [grafit jest odmianą alotropową węgla]. Tak więc wniosek jest taki... nie smaruj DURNIA lakierem przewodzacym prad jesli chcesz go dalej miec. Kup sobie olowki - najmiększy 7B i nim smaruj. Tylko najpierw sprawdz, czy olowek jest kruchy im bardziej kruchy to znaczy, ze wiecej grafitu w graficie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 MeHow ty jestes chemik albo fizyk? :D niezle sypiesz tymi wszystkimi pojeciami 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 MeHow ty jestes chemik albo fizyk? :D niezle sypiesz tymi wszystkimi pojeciami 8O Nie... wybitny uczeń Liceum Ogólnokształcącego :D Heh... Fizyka i Chemia to moja pasja :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 BOŻE BROŃ! Nie słuchaj tego człowieka!!! Durnie tylko ołówkiem!!! Żadnym lakierem!!! ... mam pytanie - czy to tylko teoria (fizyczno-chemiczna) czy wiesz to z praktyki (spaliles kilka prockow itp) - moje pytanie nie jest retoryczne bo znam kilka Duronow i Athlonow TB ktore maja mostki laczone Electonem 40AC - jak do tej pory dzialaja OK i chce wiedziec czy cos im sie moze stac :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 nie ma to jak overcklocker-teoretyk, ja zawsze zamalowywuje L1 takim czymś do klejenia przerwanych pasków od ogrzewania szyby w samochodzie i wszystko chodzi spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 a poza tym mój D1200 chodzi na 1440 przy 1.8V na Titanie, ciekawe co będzie jak mu odblokuję mnożnik i upały trochę zelżeją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 a poza tym mój D1200 chodzi na 1440 przy 1.8V na Titanie, ciekawe co będzie jak mu odblokuję mnożnik i upały trochę zelżeją Heh... no i bomba... okazuje się, że jednak powstała opozycja przeciwko wiedzy. Łączyłem już mostki w kilku Durniach. Przy tym 3 były łączone lakierem ze srebrem, który wybitnie dobrze przewodzi prąd. Potem sprawdziłem przewodnictwo na procku. I jeb... procka koniec nastąpił... potem było tak i z 2 i z 3... dopiero potem na thg przeczytalem, ze ma byc strasznie duzy opor przy lamaniu mnoznika durnia. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 nie ma to jak overcklocker-teoretyk, ja zawsze zamalowywuje L1 takim czymś do klejenia przerwanych pasków od ogrzewania szyby w samochodzie i wszystko chodzi spoko Pajacyk. Teraz obalę trochę twoją teorię... najpierw trochę FIZYKI. oto i wzór na przyrost oporu w zależności od zwiększenia temperatury (delta)R=(alfa)R(index0)(delta)t R - opór alfa - współczynnik temperaturowy oporu delta t - przyrost temp. I teraz pytanie? Jesli mazesz durnia czyms do laczenia przerwanych paskow od ogrzewania szyb w samochodzie to pytanie jest takie. Czy to cos czy mazesz ma wytworzyc duza temperature? Oczywiscie TAK - w końcu to ma ogrzewać szybę. Więc... kontynuując mój tok rozumowania przekształcamy powyższy wzór na: (delta)t=(delta)R/(alfa)R(index0) Tak więc widzimy, że przyrost temperatury jest wprostproporcjonalny do przyrostu oporu, odwrotnie zaś do wspólczynnika t.o. i oporu początkowego. Dochodzę więc do wniosku, że durnie trzeba smarować czymś, co po rozgrzaniu musi znacznie zwiększyć swój opór. Chociażby grafit lub to czym ty crackowałeś mnożnik durona. Zawsze więc sprawdźcie ile w omach ma oporu dana substancja... i unikajcie smarowania durnia czymś co bardzo dobrze przewodzi prąd. Ps:. Kurde... właśnie mnie naszła myśl, że nieźle się nasze mazadło na durniu musi nagrzewać :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...