Proximo Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witam Posiadam płytę ECS K7VTA3v3 z zaintegrowanym dźwiękiem AC97 oraz dodatkowo mam Karte SoundBlaster Live 5.1. Problem polega na tym, że chce mieć 2 karty jednocześnie włączone a działa tylko SB Live. Karte włączyłem w biosie zainstalowałem stery ze strony ecsa i nic 8O działa tylko SB. Moje pytanko: Czy jedna karta wyklucza działanie drugiej? Jeśli ktoś wie w czym problem prosze bardzo o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathMan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Tak. Nie ma możliwości podłączenia dwóch kart tak aby oby dwie były aktywne. Przynajmniej nie słyszałem o takowej możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Może zabrać ktoś jeszcze głos w tej sprawie??? Bo jakoś wierzyć mi się nie chce że nie da się 2 kart jednocześnie uzywać :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 W panelu Sterowania Windows są ustawienia Audio. Jest tam wybór z którego urządzenia ma korzystać system. Aktywna może być tylko jedna karta i z niej korzystają wszystkie programy. Zebyś mogł korzystać z drugiej musiał byś miec program który umozliwia wybór zródła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Problem polega w tym że nawet jak mam wybraną ac97 jako aktywna to i tak na niej nic nie słysze :( wątpie zeby była zepsuta, ponieważ nigdy jej nie używałem. W biosie jest właczona, stery odpowiednie do Mobo zainstalowane a i tak nie działa. Prosze o helpa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Nie wiem, co rozumiesz pod sterowniki do mobo, ale 4-in-1 nie wystarczą, musisz jeszcze ściągnąć do AC97 z www.realtek.com.tw. Jesli masz takowe, z góry przepraszam za bzdurny post ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 albo wtyczki nie przełączyłeś od głośników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...