kalabanga Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Mam winxp z sp1 i mam problem z partycjami. Chodzi o to że co jakiś czas od formata i postawienia na nowo systemu, sypie się winda i partycje. Np. wylączam kompa normalnie ide spać rano się budzę włączam i winda nie chce się włączyć, wyskakuje niebieski ekran coś tam unbootable albo nic nie wyskakuje i stoi w miejscu podczas ładowania. Doszedłem do tego że partycje się rąbia. Po włączeniu fdiska pokazuje mi tą pratycję z windą jako Non-Dos partition i nie ma żadnej aktywnej i dlatego nie chce się uruchomić. a fdiskiem nie mogę spowrotem C ustawić jako aktywną i nic innego nie pozostaje jak format i od nowa do następnego zwisu. Mam dysk podzielony na 2 partycje primary i logiczną ( podzieloną na 2). Jak ktoś wie jak temu zaradzić i od czego to jest to proszę pilnie o pomoc bo te ciągłe formaty mnie wykończą.... :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 To raczej nie partycje a HDD, pamięć albo inny hardware; non dos jest w porządku. formatujesz wszystko i dzielisz od nowa czy tylko partycje systemową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 opisz dokladnie sprzet, co jest podkrecone i ile, temperatury itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 mam podobny problem, od jakiegos czasu bardzo czesto mi sie sypie dysk, wlaczam kompa i widze czarny ekran, musze dac chkdsk, pozniej mi pisze ze brak pliku boot.ini ale sie dalej wlacza no i brak c:windowssystem32configsystem no albo cos w tym stylu, aha jak przegralem ten plik to pozniej w konsoli odzyskiwania prosi mnie o haslo (a wczesniej nie prosil, hasla nie ustawialem), jak sprawdzic czego to wina, pomozcie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku2 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 W obu przypadkach bardzo prawdopodobne jest, ze Wasza elektronika na HDD jest w stanie rozpadu :( Dlatego macie takie problemy. Sprawdzcie jeszcze napiecia w zasilce czy sa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 napiecia sa raczej wporzadku, kiedys jak miernikiem sprawdzalem to +12 dochodzilo do 12,7 , jak mam udowodnic w sklepie w ktorym kupowalem dysk ze jest on uszkodzony ? I jakie jest to haslo? jeszcze sprobuje w biosie ustawienia pozmieniac ale w sumie wszystko jest tam ok. dzieki, czekam tylko az mi podacie haslo bo nie uruchomie inaczej windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 jeszcze dodam moja konfiguracje: Soltek 75DRV4 512 MB DDR Nanya Gf 2mx400 Duron 1000Mhz Dysk Segate Barracuda (jak to sie pisze :) ) 7 60GB <- ma niecaly rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake Opublikowano 13 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2004 witaj w klubie mordka :lol: mam to samo od jakiegos czasu :( w tym tygodniu formatowalem dysk chyba z 10 razy :!: :!: ide wieczorem spac, wylaczam kompa, rano wstaje i winda sie nie chce odpalic, wyskakuje ze brak pliku windows/system32/config/system :x te formaty juz mnie doprowadzaja do szalu i tym bardziej niemam pojecia co moze byc tego przyczyna :( jezeli mial ktos podobny problem i wie jak temu zaradzic to bardzo prosze o rade :roll: mam czystego winda xp bez zadnych service packow moj sprzet to: ASRock k7s8x, Athlon 2000+, Geforce 2 mx400, dysk seagate 20gb (w 99% sprawny) :twisted: dolaczam link do topiku mojego autorstwa dotyczacego problemow z moim kompem, byc moze ma to co cos z tym wspolnego :roll: http://forum.purepc.pl/about81921.html&hig...m+athlonem+2000 pozdrawiam :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 noooo, juz chyba wiem co bylo tego przyczyna :lol: kiedy uzyskam 100% pewnosc napisze o tym i mam nadzieje ze przyda sie komus w przyszlosci, narazie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...