Skocz do zawartości
Knopic

Edycja i flashowanie karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Troche zamieszane ale postaram sie wyraznie napisac co mnie trapi.

Otoz do swojego MX440 sciagnalem X- BIOS Editor aby zachowac tego biosa co mam teraz 4.17.00.29, i edytowac nowszego 4.17.00.52. I tu pojawia sie problem bo jak zmienie w czarnym polu napis jaki ma mi sie pozniej pojawiac przy starcie kompa oraz ustawienia GPU i DDRAM i dam SAVE to mi sie to nie zachowuje albo zachowuje sie czesciowo (np tylko ustawienia GPU). Wiec zrobilem tak ze napisow nie zmienialem i mam teraz oficjalne z tego nowszego biosa (bo i tak nikt na to nie patrzy) a z ustawien MHZow zachowaly sie tylko dla GPU - 290MHz a pamieci dal mi standardowe 400MHZ zamiast 440 jak je ustawialem. Zflashowalem biosa by sprawdzic swoja odwage i patrze a tu wszystko dziala, od razu podrasowalem tak jak zawsze mam ustawione 310/490 i sprawdzam 3dmark i co widze PRZYROST ponad 150PKT!!! Dalej odpalam BF1942, FARCRYDEMO, UT i wszystko chodzi cacy.

Ale problem jest w tym ze nie potrafie sie poslugiwac tym edytorem biosa albo on jest zleksza zepsuty, pomozcie mi bo chce w biosie ustawic MHZrce tak jak uzywam standardowo a on nie chce save'owac - co zrobic, moze znacie inny program?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X- BIOS Editor to jest wlasnie NVIDIA BIOS EDITOR a NVFLASH sluzy tylko do flashowania oraz zgrywania a mi chodzi edycje a ten program NVIDIA BIOS Editor utility from Ray Adams czyli X-BIOS EDITOR to wlasnie takie dziwy mi robi (nie chce savowac ustawien), prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi