Knopic Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Troche zamieszane ale postaram sie wyraznie napisac co mnie trapi. Otoz do swojego MX440 sciagnalem X- BIOS Editor aby zachowac tego biosa co mam teraz 4.17.00.29, i edytowac nowszego 4.17.00.52. I tu pojawia sie problem bo jak zmienie w czarnym polu napis jaki ma mi sie pozniej pojawiac przy starcie kompa oraz ustawienia GPU i DDRAM i dam SAVE to mi sie to nie zachowuje albo zachowuje sie czesciowo (np tylko ustawienia GPU). Wiec zrobilem tak ze napisow nie zmienialem i mam teraz oficjalne z tego nowszego biosa (bo i tak nikt na to nie patrzy) a z ustawien MHZow zachowaly sie tylko dla GPU - 290MHz a pamieci dal mi standardowe 400MHZ zamiast 440 jak je ustawialem. Zflashowalem biosa by sprawdzic swoja odwage i patrze a tu wszystko dziala, od razu podrasowalem tak jak zawsze mam ustawione 310/490 i sprawdzam 3dmark i co widze PRZYROST ponad 150PKT!!! Dalej odpalam BF1942, FARCRYDEMO, UT i wszystko chodzi cacy. Ale problem jest w tym ze nie potrafie sie poslugiwac tym edytorem biosa albo on jest zleksza zepsuty, pomozcie mi bo chce w biosie ustawic MHZrce tak jak uzywam standardowo a on nie chce save'owac - co zrobic, moze znacie inny program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Spróbuj programami NV Flash albo NVIDIA BIOS Editor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopic Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 X- BIOS Editor to jest wlasnie NVIDIA BIOS EDITOR a NVFLASH sluzy tylko do flashowania oraz zgrywania a mi chodzi edycje a ten program NVIDIA BIOS Editor utility from Ray Adams czyli X-BIOS EDITOR to wlasnie takie dziwy mi robi (nie chce savowac ustawien), prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Mam własnie identyczny problem program nie moze zapisac zmiany częstotliwosci pamięci. Uzyłem starszej wersji NV Bios Editor to program zapisze zmiany ale po fleshowaniu karta nie wstaje :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...