Skocz do zawartości
(D)jur(on)

Jak stworzyc CD'ka instalacyjnego z Linuxem?

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie co jestem wqur.... przegrałem wlasnie sobie te pliki na plyty odpalam bootujac z CD i nic wlacza sie windows. pliki pochodza z wiarygodnego zrodla i na 100% dobrze je nagrałem. co jest nie tak?

czyli nie botujesz z CDka (skoro uruchamia sie Wingroza na HDD) - zeby botowac z CDka ustaw w BIOSie Boot Sequence na CDROM - jezeli to nic nie da to moze bedziesz musial pobawic sie w przelaczanie CDROMu miedzy Primary/Secondary (na niektorych plytach glownych jest tak ze daje sie botowac jak CDek na Primary a jak na Secondary to [gluteus maximus])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co jestem wqur.... przegrałem wlasnie sobie te pliki na plyty odpalam bootujac z CD i nic wlacza sie windows. pliki pochodza z wiarygodnego zrodla i na 100% dobrze je nagrałem. co jest nie tak?

czyli nie botujesz z CDka (skoro uruchamia sie Wingroza na HDD) - zeby botowac z CDka ustaw w BIOSie Boot Sequence na CDROM - jezeli to nic nie da to moze bedziesz musial pobawic sie w przelaczanie CDROMu miedzy Primary/Secondary (na niektorych plytach glownych jest tak ze daje sie botowac jak CDek na Primary a jak na Secondary to [gluteus maximus])
to nie to juz wiem gdzie popelnilem blad. tych plkow nie nagrywa sie jak zwylke pliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz podac polska (po polsku) r3ecepte na nagranie tego bo juz mi sie pomysly skonczyly :roll:

nie mow ze nie wiesz jak nagrywac *.ISO !!!

jakiego programu uzywasz ???

zreszta przeczytaj plik README od Mandrake ftp://ftp.task.gda.pl/pub/linux/Mandrake/iso/ (to jest wlasnie 1 z wielu powodow dla ktorego uwazam ze ci kolesie bardziej dbaja o swoja dystrybucje niz RedHat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie to juz wiem gdzie popelnilem blad. tych plkow nie nagrywa sie jak zwylke pliki.

:) pisalem zeby nie zgrywac, tylko z tego smazyc :-)
a mozesz podac polska (po polsku) r3ecepte na nagranie tego bo juz mi sie pomysly skonczyly :roll:

He he maść :)

No dobra, ściągnij i zainstaluj najnowsze Nero Burning Rom - ten program powoli staje się standardem "przemysłowym" do wypalania płyt:

www.ahead.de

Tutaj masz inne programy:

http://www.cdrsoft.cc/index3.html

W Nero : File->Burn Image...i tyle :)

W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi