yogi186 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 to dziwne ja kiedys mialem taka sama karte i bez problemu (dodatkowego chlodzenia) chodzila na 210185 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40 proponuje te przedwojenne sterowniki zmienic na np. 27.20, 30,30, 29.80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 to dziwne ja kiedys mialem taka sama karte i bez problemu (dodatkowego chlodzenia) chodzila na 210185 Mogłbyś jeszcze dopisac na jakich dentach, chociaż wątpie żebyś pamiętał ;P. I bezproblemowo chodziła na takich ustawieniach !!!!!!!!. Nic się nie jebało????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 DENTY 6.38 ORAZ 12.41 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 kapiata ta tfoja karta - poshookaj kiegoś frajera, poość moo jom i qp nowom !!!! wg mnie najlepshe wyjście !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Gdy miałem Palit Daytona GF2 MX 200 to mi chodził bez problemu na 210/195 - przy 196 robiła się już kaszana. Jedyna modyfikacja karty to było dołożenie coolera na GPU - oryginalnie był tylko radiator. Miałem ją jeszcze niedawno, chodziła na detonatorach 12.41 bez problemów podkręcona przez kilka miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Gdy miałem Palit Daytona GF2 MX 200 to mi chodził bez problemu na 210/195 - przy 196 robiła się już kaszana. Jedyna modyfikacja karty to było dołożenie coolera na GPU - oryginalnie był tylko radiator. Miałem ją jeszcze niedawno, chodziła na detonatorach 12.41 bez problemów podkręcona przez kilka miesięcy. Ale to nie jest MX 200 !!!!!!! To jest zwykły MX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40[/quotedentki to Ci tylko troche pomoga napisz dokladnie jaka masz karte i jak szybkie pamieci-5Ns czy wiecej -latwo to przeliczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40[/quotedentki to Ci tylko troche pomoga napisz dokladnie jaka masz karte i jak szybkie pamieci-5Ns czy wiecej -latwo to przeliczyc Jest to Palit Daytona GeForce 2 MX 32 MB SDRAM 175/160, a pamięci nie wiem zbytnio bo radiator na nich siedzi - jutro napiszę dokładnie jakie to pamięci. Podaj jak przeliczyć - jutro śćiągnę radiator i zobaczymy Ale powiedz jak przeliczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40[/quotedentki to Ci tylko troche pomoga napisz dokladnie jaka masz karte i jak szybkie pamieci-5Ns czy wiecej -latwo to przeliczyc Jest to Palit Daytona GeForce 2 MX 32 MB SDRAM 175/160, a pamięci nie wiem zbytnio bo radiator na nich siedzi - jutro napiszę dokładnie jakie to pamięci. napisz mi na maila to ci powiem;)))))))))ile nanosekun10 do -9 sek Podaj jak przeliczyć - jutro śćiągnę radiator i zobaczymy Ale powiedz jak przeliczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Hmmm..... Cały czas próbuję to podkręcić. Wszycho idzie jak trzeba. Tylko że pamiątki są za cienkie :(. Jak puszcze je na np. 166 To już się błędy w wyswietlaniu pojawiają. Pełno niebieskich kropek na texturach i przyciemnione paski na ekrranie. Może jest jakaś rada na to???? Może detonatory zmienić????? - Obecnie mam 14.40[/quotedentki to Ci tylko troche pomoga napisz dokladnie jaka masz karte i jak szybkie pamieci-5Ns czy wiecej -latwo to przeliczyc Jest to Palit Daytona GeForce 2 MX 32 MB SDRAM 175/160, a pamięci nie wiem zbytnio bo radiator na nich siedzi - jutro napiszę dokładnie jakie to pamięci. napisz mi na maila to ci powiem;)))))))))ile nanosekun10 do -9 sek moze Ci to juz pomorze Podaj jak przeliczyć - jutro śćiągnę radiator i zobaczymy Ale powiedz jak przeliczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ropersik - miałeś zamiar coś napisać, czy tak tylko? Czy chodzi ci może o twój konfig? - Ale ja mam MX a nie MX400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Pamięci są Toshiba, chyba 7 ns (w symbolu po kresce jest napisane -70 ) Jak obliczyć ile wytrzymają ??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 to dziwne ja kiedys mialem taka sama karte i bez problemu (dodatkowego chlodzenia) chodzila na 210185nie wiem co w tym dziwnego, wiadomo że każda karta inaczej się podkręca, a u mniej markowych producentów rozrzut jest ogromny po prostu pakują do pudełek co się nawinie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Pamięci są Toshiba, chyba 7 ns (w symbolu po kresce jest napisane -70 ) Jak obliczyć ile wytrzymają ??????? ilość nanosekund nie jest jedynym wyznacznikiem tego ile można na nich wyciągnąć, liczą się też timingi pamięci i napięcie jakim są zasilane. Więc nikt nie powie Ci że np osiągniesz 190 mhz, jedyny sposób to samemu to sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Pamięci są Toshiba, chyba 7 ns (w symbolu po kresce jest napisane -70 ) Jak obliczyć ile wytrzymają ??????? zgadza sie 7Ns-jutro Ci napisze ile to wychodzi bo jestem trochee wypity7 sorki ze nie wczoraj ale kozystam z tpsa iza dlugo siedzialem- mi z nanya pamieci 5,4Nsek wyszlo 186 MHz i wiecej nida normalnie mx 400 wiesz jak jest taktowany 166 pamieci -jakbys chcial dzis sprobowac to krec ale rozsadnie -nie boj sie karta sie nie spali najwyzej zawiesisz windoze-jutro sie odezwe ceecze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Pamięci są Toshiba, chyba 7 ns (w symbolu po kresce jest napisane -70 ) Jak obliczyć ile wytrzymają ??????? zgadza sie 7Ns-jutro Ci napisze ile to wychodzi bo jestem trochee wypity7 sorki ze nie wczoraj ale kozystam z tpsa iza dlugo siedzialem- mi z nanya pamieci 5,4Nsek wyszlo 186 MHz i wiecej nida normalnie mx 400 wiesz jak jest taktowany 166 pamieci -jakbys chcial dzis sprobowac to krec ale rozsadnie -nie boj sie karta sie nie spali najwyzej zawiesisz windoze-jutro sie odezwe ceeczechociaz z tego co czytam wyzej moge sie mylic ale mozesz dzis sprobowac pdkrecic tak do 15MHz tak po 5 potem co jeden wez ostatni test na 3dmarku n2001 bodajze point sprites tam najlepiej widac na tym koniku czy za duzo krecles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...