Skocz do zawartości
Misiu15go

Chieftec Dragon czy Matrix ?

Ktora obudowe bys kupil Chieftec Dragon czy Chieftec Matrix ?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora obudowe bys kupil Chieftec Dragon czy Chieftec Matrix ?

• kupil bym Chieftec Dragon
      16
    • kupil bym Chieftec Matrix
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Praktycznie zdecydowałem się na tę obudowę :D

Mam problem bo nie wiem którą serię <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> która jest nowsza i bardziej funkcjonalną obudową :D

Jestem wyłącznie zainteresowany obudową z seri Big Tower :D

Proszę o opinie na temat tych obudów oraz jak się sprawują na codzień

Za pomoc w wyboże dziękuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo wejdzie standart BTX może opłacało się by  trochę poczekać i kupić obudowę w tym standardzie, powinny one być zgodne z płytami ATX.

Od kiedy to ma wchodzić? Masz jakąś fote tego bo ja nie bardzo chce obudowe zmieniać :/

Z resztą pierwsze słysze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od dłuższego czasu to ja się tutaj bardzo mało wypowiadam - ech,to moje lenistwo,hihi. No ale na ten post'cik odpowiem :)

Otóż, niestety Zalman do tej budy tak łatwo nie wejdzie - trzeba trochę przyciąć półkę, znajdującą się mniej więcej w połowie wysokości obudowy, ale też nie za bardzo,bo spełnia ona funkcję usztywniającą całą konstrukcję. No ale dremelek w dłoń i jazda ;) (acha,przypadkiem niech ktoś nie próbuje tego wyjmować! Nie to,że od razu konstrukcja runie,hehe,ale po pewnym czasie na pewno obudowa ulegnie lekkiej deformacji w wyniku działających na nią sił ciążenia przyczyniających się do odkształceń materiału. No a jeśli by się jeszcze na tym usiadło,to... :lol: ).

No i to tak w astronomicznym skrócie :D

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooops,sorki,przez przypadek mi się oznaczenie DA z DX pomyliły i potraktowałem DX'a jako Big Tower,ech,niefart ;)

No ale jeśli chodzi o Midi Tower'ka,to tu sytuacja jest znacznie prostsza,bo nie potrzeba ciąć niczego (nie ma półki wspierającej konstrukcję),no i zasiłka jest odpowiednio wysoko położona,tak więc Zalman'ik 7000A wchodzi bezproblemowo.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi