Skocz do zawartości
SpiderMAN

Black Beast - Project 2004 - The Second Coming...

Rekomendowane odpowiedzi

No i kolor raczej zmienie, nie pasuje mi do reszty komponentow. Wracam do mojej ulubionej czerni, na wysoki polysk. Srodek budy bedzie zolty.

Oswieccie mnie tylko jak pomalowac srodek zeby farba sie nie zdrapywala, moze jakis podklad trzebaby dac wczesniej? :D

W planie mam wygladzenie frontpanelu, zmiane ksztaltu okna z boku na bardziej kanciaste. ogolnie rzecz biorac, przez brak kasy byl zastoj w modzie, teraz mam nadzieje, ze sie poprawie :D

Ogolnie mam czarna wizje :D i przymierzam sie narazie do przerobienia front panelu (szpachlowka w dlon) ;) :D

Drzwiczki zdaje sie beda gladkie, natomiast co do dolu, to jeszcze nie mam koncepcji, ale pomysle nad tym, jakies sugestie mile widziane. Musza byc w kazdym razie zachowane jakies otwory wentylacyjne. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skjuzmi, mogęż wiedzieć, dlaczego każdy wiatrakator jest od innego ojca? To jakieś pudełko do testów wiatrakatorów różnorakich firm i producentów czy jak? Czerwony, zielony, niebieski, Jan Sobieski miał trzy pieski. Litości.

I jeszcze nieco offtopicznie - ilekroć spojrzę na tytuł wątku, przypomina mi się ta scena z "American pie", w której jakaś panienka zawodzi miarowo "I'm coming, I'm coming!". Na początku przetłumaczyłem sobie wzmiankowany tytuł jako "Drugi Orgazm" :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorba napisze coś od siebie.

Po pierwsze gratuliuje cierpiliwości i podziwiem wkład pracy i czasu, ale mnie sie nie podoba. Obudowa jest potwornie pstrokata, wyglada jak byś wkładal do niej przystko co mialeś pod ręką a świeciło, do tego niewidac tam jakiejś spójnej koncepcji, raczje wrzucałęs wszystko co wpdało ci w ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes w bledzie. Sporo sie pozmienialo i sporo sie pozmienia. Nie ma niespojnosci. Wedlug mnie wentyle UV niebieski i zielony pasuja do reszty zwlaszcza ze katoda jest dwukolorowa zielono - niebieska. Ale to sie zmieni, bo wlasnie zakupilem katodke UV. Mysle, ze w przyszlym tygodniu zaczne szpachlowanie fornt panelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mnie naszlo i zrobilem grawerki, na boku japonska kaligrafia - thnx ryba... za podeslanie szablonow :D

Niestety nie wiem co tam jest napisane, ale mniejsza z tym :)

Dołączona grafika

http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P6121134.jpg

A na okienku w dachu poskrobalem logo Reality Network. Wedlug mojej zony efekt jest super, mnie osobiscie tez sie podoba...

Dołączona grafika

http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P6121125.jpg

Dołączona grafika

http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P6121128.jpg

Ipo co komu grawerowanie laserowe...

Gdybym mial lupe i skalpel, to wyszlo by jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ipo co komu grawerowanie laserowe...

Gdybym mial lupe i skalpel, to wyszlo by jeszcze lepiej.

i wlasnie o to chodzi. samemu cos wyskrobac (doslownie), to jest radocha, a nie pozamawiac gotowe elementy super-duper poskladac i taki ze mnie moder jak z koziej du.y trąba...

gratuluje spider, ta skrobanka wyglada niesamowicie Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok więc:

Znaczek realitynet świetny choc mozna by jeszcze sie pobawic dokładniej - polecam cyrkiel

Co do japońskich znaków to równiez uważam, że pisanie czegoś niewiedząc co znaczy jest hmm.. minuta milczenia NO OFFENCE

Same znaki równiez mi się nie podobają - są dużo ładniejsze a wybór duzy bo cos ok 2000 liter :lol: i psuja troche efekt obudowy, poprostu nie pasują.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sorrry .. to jakby ci ktos dal koszulke z napisem po japonksu a bylo by tam napisane zajebistymi literami znaczki to bys ja noscil bo jest fajan?

nawet gdyby po japonsku oznaczalao to .. "jestem debilem i lize tylki"?

takie bazgranie dla bazgreania .. nie lepiej byloi wyrzeźbic se napis spider jakas cudna czcionka? .. dziwny z Ciebie koles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mnie naszlo i zrobilem grawerki, na boku japonska kaligrafia - thnx ryba... za podeslanie szablonow :D

Niestety nie wiem co tam jest napisane, ale mniejsza z tym :)

Dołączona grafika

http://realitynet.mod4.us/spider/greenbeas...st/P6121134.jpg

...cóż byłem ciekaw co tam jest tymi krzaczkami naskrobane i postanowiłem troche poszperać :)

Niestety nie udało mi sie tego rozszyfrować, ponieważ tematyka jest tak rozległa, że przyprawia o zawrót głowy. Dowiedziałem sie tyle, że prawdopodobnie jest to połączenie kanji czyli japońskich ideogramów, którymi zapisuje sie pojęcia i katanaki służącej do zapisu sylabicznego. Z tego co się doczytałem to takie połączenie jest jak najbardziej poprawne.

Pierwszy znak od góry to kanji. Nie znalazłem go, były podobne o znaczeniu od "Ja" po "wieś" :D

Pozostałe dwa to katanaka. środkowy to prawdopodobnie "do", a dolny "po".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi