pawelek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Witam, dorwałem fajniutką, malutką obudowę compaqa z zasilaczem takim malym enlighta, maksymalne szczytowe obciazenie to 200w, dawiej chodzil celeron 700 + 192ram, teraz bedzie jakis duron + 512 ram. Dodatkowe komponenty to dysk twardy i ew. cdrom ale raczej nie, grafika zintegrowana. Jakiego procka moge wstawic zeby mi zasialcz nie poszedl z dymem? mam ochote na jakiegos durona 1400MHz, niestety plyta nie pozwala na takie niuanse jak obnizenie napiecia no i nie wiem, w ostatecznosci walne durona 700 i tyle... wiec co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Maxymalne szczytowe obciazenie ( mowisz o chwilowym ) te zasilacze chyba moga 145 W zapodac, sprawdz dobrze Duron 1400 - "teroetycznie" powinien wytrzymac, tylko jesli ma "prawdziwe" 200W, ale lepiej jakas 800 ( durnia :D ) PZDr4ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 ar2r: dokladnie tak jest, zreszta w swoim poscie to napisalem... jak juz napisalem albo 1400 albo 700... ma byc stabilnie wiec chyba zapodam wolniejszego... Kubus: i jak ze stabilnoscia, rozumiem ze na defualtowych ustawieniach? No i zbieraj ja mam chiefteca 420W a przedtem mialem 360w i komp chodzi po 3 tygodnie bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA :wink: Pozdrawiam Co ty sobie żarty stroisz ten sprzęcior to najlepsza 200W na świecie nie uciągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 kiedyś mi sie spalił codeszajs i jechałem na jakimś noname 200W, bez problemu udzwignoł asusa na kt333, palomino 1800, gf4ti4200 i wd800JB, więc przy durniu nie powinno być większych problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA :wink: Pozdrawiam Co ty sobie żarty stroisz ten sprzęcior to najlepsza 200W na świecie nie uciągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:To ja Ci jeszcze Pawelku jeszcze cos powiem. Mialem a wlasciwie to mam jeszcze starego Codegena 200W, ktory pociagnal bez zandego jakniecia: MSI KT3V,D 16000@XP2400+(12x166x1.6V), Radeona 9200 full, WD 80GB i inne napedy. Ale jakal sie dopiero jak podlaczylem mu drugi dysk. Ogolnie jak na 200W to byl znaczy sie jest super. Moge go nawet sprzedac :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA :wink: Pozdrawiam Co ty sobie żarty stroisz ten sprzęcior to najlepsza 200W na świecie nie uciągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:To ja Ci jeszcze Pawelku jeszcze cos powiem. Mialem a wlasciwie to mam jeszcze starego Codegena 200W, ktory pociagnal bez zandego jakniecia: MSI KT3V,D 16000@XP2400+(12x166x1.6V), Radeona 9200 full, WD 80GB i inne napedy. Ale jakal sie dopiero jak podlaczylem mu drugi dysk. Ogolnie jak na 200W to byl znaczy sie jest super. Moge go nawet sprzedac :P. Możesz dać go do muzeum może ktoś kupi to już przecież zabytek :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Heh moze napisze posta w "Sprzedam". Naprawde polecam ten zasilacz. Bo to cudo tyle wytrzymalo. Ahh te stare dobre czasy. Teraz to juz takic nie robia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Crusio, ta codegen zajefajny zasilacz :lol: Powiem, ci, ze to zaden wyczyn. Ja na 200 noname, uruchomilem A2000+, radka 9500, 256ramcow i reszte bajerow i zasilacz nie wymiekl ( co prawda jakies 2 dni mialem go w takiej konfiguracji, ale i tak sie spisal ) :D "Ahh te stare dobre czasy. Teraz to juz takic nie robia" :lol: :lol: PZDR4ALL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...