Skocz do zawartości
pawelek

Ile wytrzyma zasilacz Enlight 200W ? Pociagnie Durona 1400?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dorwałem fajniutką, malutką obudowę compaqa z zasilaczem takim malym enlighta, maksymalne szczytowe obciazenie to 200w, dawiej chodzil celeron 700 + 192ram, teraz bedzie jakis duron + 512 ram. Dodatkowe komponenty to dysk twardy i ew. cdrom ale raczej nie, grafika zintegrowana. Jakiego procka moge wstawic zeby mi zasialcz nie poszedl z dymem? mam ochote na jakiegos durona 1400MHz, niestety plyta nie pozwala na takie niuanse jak obnizenie napiecia no i nie wiem, w ostatecznosci walne durona 700 i tyle... wiec co o tym sadzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxymalne szczytowe obciazenie ( mowisz o chwilowym )

te zasilacze chyba moga 145 W zapodac, sprawdz dobrze

Duron 1400 - "teroetycznie" powinien wytrzymac, tylko jesli ma "prawdziwe" 200W, ale lepiej jakas 800 ( durnia :D )

PZDr4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ar2r: dokladnie tak jest, zreszta w swoim poscie to napisalem...

jak juz napisalem albo 1400 albo 700... ma byc stabilnie wiec chyba zapodam wolniejszego...

Kubus: i jak ze stabilnoscia, rozumiem ze na defualtowych ustawieniach? No i zbieraj ja mam chiefteca 420W a przedtem mialem 360w i komp chodzi po 3 tygodnie bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA  :wink:  

Pozdrawiam

Co ty sobie żarty stroisz ten sprzęcior to najlepsza 200W na świecie nie uciągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to jest "prawdziwe" 200W to ja ci powiem ze ciagne na codegenie 200W to co mam w podpisie ale zbieram juz na SZEFA  :wink:  

Pozdrawiam

Co ty sobie żarty stroisz ten sprzęcior to najlepsza 200W na świecie nie uciągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To ja Ci jeszcze Pawelku jeszcze cos powiem. Mialem a wlasciwie to mam jeszcze starego Codegena 200W, ktory pociagnal bez zandego jakniecia:

MSI KT3V,D 16000@XP2400+(12x166x1.6V), Radeona 9200 full, WD 80GB i inne napedy. Ale jakal sie dopiero jak podlaczylem mu drugi dysk. Ogolnie jak na 200W to byl znaczy sie jest super. Moge go nawet sprzedac :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

To ja Ci jeszcze Pawelku jeszcze cos powiem. Mialem a wlasciwie to mam jeszcze starego Codegena 200W, ktory pociagnal bez zandego jakniecia:

MSI KT3V,D 16000@XP2400+(12x166x1.6V), Radeona 9200 full, WD 80GB i inne napedy. Ale jakal sie dopiero jak podlaczylem mu drugi dysk. Ogolnie jak na 200W to byl znaczy sie jest super. Moge go nawet sprzedac :P.

Możesz dać go do muzeum może ktoś kupi to już przecież zabytek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crusio, ta codegen zajefajny zasilacz :lol:

Powiem, ci, ze to zaden wyczyn.

Ja na 200 noname, uruchomilem A2000+, radka 9500, 256ramcow i reszte bajerow i zasilacz nie wymiekl ( co prawda jakies 2 dni mialem go w takiej konfiguracji, ale i tak sie spisal ) :D

"Ahh te stare dobre czasy. Teraz to juz takic nie robia" :lol: :lol:

PZDR4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...