860lacov Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Czy możliwe jest aby do karty dźwiękowej 7.1 podłączyć jako 2 przednie głośniki wierzę a do reszty wyjść zestaw głośników 5.1? Czy będzie to działało jak 7.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 czemu nie... wystarczy tlyko odpowiednio popodlanczac do karty dzwiekowej kabelki oraz ustawic glosniki zgodnie z rozkladem na 7.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 No to chyba tak zrobię. Jeszcze tylko muszę kumpić k.dźwiękową Czy znajde coś lepszego niż hercules fortissimo, ale w jego cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Cytat No to chyba tak zrobię. Jeszcze tylko muszę kumpić k.dźwiękową Czy znajde coś lepszego niż hercules fortissimo, ale w jego cenie? Do gier ? Yasne - Audigy2, do muzy ? tylko Herc (choć wg mnie Audigy jest bardziej uniwersalne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Ok ale czy audigy 2 nie jest ODROBINĘ droższy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 dlatego audigi 1 i softmod na 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Cytat Ok ale czy audigy 2 nie jest ODROBINĘ droższy? Trochę pewnie tak - dlatego warto kupić Audigy1 Player na allegro (jakieś 180-200zł) i przerobić do A2 - co prawda nie będziesz miał dźwięku 96Khz - ale jeśli nie masz cyfrowych głośników, to akurat tego nie wykorzystasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Z tym że to ma być prezęt więc używana odpada. da się tę kartę jeszcze kupić na giełdzie w Wawie? A po przeróbce to będzie kart 5.1 czy 7.1(mam nadzieję że, nikt mnie za to pytanie nie zabije, ale w tym momencie mam sb128 i na innych się nieznam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Cytat Z tym że to ma być prezęt więc używana odpada. da się tę kartę jeszcze kupić na giełdzie w Wawie? A po przeróbce to będzie kart 5.1 czy 7.1(mam nadzieję że, nikt mnie za to pytanie nie zabije, ale w tym momencie mam sb128 i na innych się nieznam) nowke mozna kupic za okolo 250 zl zmiana na a2 dodaje dekodowanie Dolby Digital i jeszcze cos - oraz EAX 4. Karta pozostaje nadal 5.1. Wg mnie dalej pozostanie karta bardziej uniwersalna niz Fortissimo - bo wspiera wiecej gier przez EAX itp. Dzwiek maja podobny - roznicy nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 pierdzielicie wszyscy od rzeczy :lol: :lol: :lol: jasne ze bierz HERCULESA FORTISSIMO III 7.1...jest o niebo lepszy od Audigy 1 (i powiedzmy na rowni z Audigy 2 - ale jaka roznica cen!!! 220zeta vs. 500Zeta)...co Wy tu mowicie o grach...przeciez i tak w 99% wspieraja do EAX2 wlacznie...sam sie przesiadlem z Audigy i powiem iz tego jego EAX Advanced HD(chyba tak to sie nazywa - nie pamietam dokladnie) zadna gra nie wykorzystywala(a przeciez juz ponad 2 lata jest ta karta na rynku)...tylko mozesz poogladac demka Creativa... po drugie Herc. ma bardziej przyjazne stery(nie mieszaja tyle w systemie i nie sa takie wieklie) po trzecie po wlaczeniu glosnikow na maxa(cichych bez muzy) poziom szumow jest o niebo mniejszy) po czwarte dostajesz fajne rzeczy razem z karta(za tylko ok 200zl!) - Power DVD, Playerek Yamahy itd. no i najwazniejsze muza na 7 glosnikach(nawet mp3.) gra super.. A CO DO PYTANIA...jasne ze mozesz tak podlaczyc glosniki...patrz moj podpis...mam zestaw Creativa 5.1(podlaczony "normalnie" jak sie podlacza zestaw 5.1), a na 2 dodatkowe tylne kanaly dokupilem zestaw 2.1(w sumie wyszedl mi dzwiek 7.2 - jesli takie cos oficjalnie istnieje :D ) kupuj Herca!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redq Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 lukk napisał(a): pierdzielicie wszyscy od rzeczy :lol: :lol: :lol: jasne ze bierz HERCULESA FORTISSIMO III 7.1...jest o niebo lepszy od Audigy 1 (i powiedzmy na rowni z Audigy 2 - ale jaka roznica cen!!! 220zeta vs. 500Zeta)...co Wy tu mowicie o grach...przeciez i tak w 99% wspieraja do EAX2 wlacznie...sam sie przesiadlem z Audigy i powiem iz tego jego EAX Advanced HD(chyba tak to sie nazywa - nie pamietam dokladnie) zadna gra nie wykorzystywala(a przeciez juz ponad 2 lata jest ta karta na rynku)...tylko mozesz poogladac demka Creativa... po drugie Herc. ma bardziej przyjazne stery(nie mieszaja tyle w systemie i nie sa takie wieklie) po trzecie po wlaczeniu glosnikow na maxa(cichych bez muzy) poziom szumow jest o niebo mniejszy) po czwarte dostajesz fajne rzeczy razem z karta(za tylko ok 200zl!) - Power DVD, Playerek Yamahy itd. no i najwazniejsze muza na 7 glosnikach(nawet mp3.) gra super.. A CO DO PYTANIA...jasne ze mozesz tak podlaczyc glosniki...patrz moj podpis...mam zestaw Creativa 5.1(podlaczony "normalnie" jak sie podlacza zestaw 5.1), a na 2 dodatkowe tylne kanaly dokupilem zestaw 2.1(w sumie wyszedl mi dzwiek 7.2 - jesli takie cos oficjalnie istnieje :D ) kupuj Herca!! 702954[/snapback] witam mam podobną sytuacje mam już głośniki 5,1 i kare 7.1 i chciał bym teraz do tych 5.1 podłączyć zestaw 2.1 . czy musze do tego mieć specjalne kable . czy np do zestawu 5.1 moge podłączyć wzmacniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Sprecyzuj troszkę, bo jakoś nie rozumiem co napisałeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...