stefanito Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 witam, taki mniej więcej post napisałem: (...) zastanawiam się, czy opłaca mi się wymieniać MOBO w tym zestawie: MOBO: ABIT KG-7 Lite (chipset AMD 760 - max. 266MHz FSB) idzie na FSB 290MHz ANTEK 1700+@2200+ (12.5x145MHz) [JIUHB 0308, 1.5V, nigdy powyżej 50 stopni na zwykłym Titanie] (...) no i właśnie - wymieniać, czy nie wymieniać - oto jest pytanie! (...) dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Sprzedaj mobo, muzę i wolniejszą pamięć. Masz dobrego proca do kręcenia - kup A7N8X Deluxe albo NF7-S. Bez problemu powinieneś wyciągnąć 2200MHz (11x200) a najprawdopodobniej więcej. Zyskasz sporo na szybkości, lepszy dźwięk, gwarancję i sporo dodatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 heh, Wawelski, dzięki za porade... wziąłem sie w garśc i zanabyłem Abita NF7S zez Zalmanem 7000AlCu... no i sie okazało, że sie da go zamontowac, tylko trzeba skrócić zapinkę, co mi (uwaga!) panowie w sklepie zrobili gratis.... rewelacja... ładnie siedzi zalmanik, tylko ze sie nie mieści w nomalnej budzie... no to poszukałem, pooglądałęm i zanabyłem Chiefteca BX albo coś z tego, z zasiłką 360W. buda marzenie, alem ją ledwo do domu zaniósł, bo chyba z 18 kilo waży... ale ładna i warta conajmniej połowe swojej ceny! no i odpaliłem wsio wieczorem, a dziś instaluje winde px i zaczynam kręcić.... obaczym co z mojego poczciwego Antka 1700+ da się wycisnąć.... ps. temp proca, bez obciążenia (w biosie) i bez kręcenia -> 33 stopnie. czy to nie za dużo?? nie jestem pewien, czy wentyl dobrze siedzi... nie mam jakoś zaufania do śrubek zamiast sprężynującej zapinki... (pasta jest całkiem niezła na procu) pzdr, stefanito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 a moglbys zdradzic w ktorym to sklepie pracuja tak mili panowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 kurde, na giełdzie pod GUS-em, w północnym pasażu. nie pamiętam który sklep, ale mają też (!) radki 9100 i 9500 (ponoć modowalne)... no i mi wentyla dopasowali... a jak bym se zepsuł sam, to by był bul, a tak to jest dobrze zrobione i bez kłopotu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgau Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 No chyba jakąś gwarancję dali to jeśli mógłbyś sprawdzić jaki to był sklep ;-) będe teraz coś zmieniał w kompie (płytę chłodzenie i grafę pewnie ;-) ) to może do nich zajrzę ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 obaczym co z mojego poczciwego Antka 1700+ da się wycisnąć.... Człowieku z tego procka co najmniej powinieneś wyciągnąć 2800 XP+ na standardowym chłodzeniu :D. Tego AXP1700 masz z serii JIUHB, takze bez problemu ciągnij na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 kurde, na giełdzie pod GUS-em, w północnym pasażu. nie pamiętam który sklep Przylaczam sie do pytania, mozesz sprawdzic jak sie dokladnie firma nazywa? Bo w tygodniu ide tam kupic se plyte Epoxa i chetnie poznam tych "uczynnych panow". :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 dobra. będzie na pewno. ale dopiero we wtorek przed południem będę mógł wam zapodać namiary. wcześniej niestety nie moge.... GibONik - proc jest w miare - seria ta co trza, 8tydzień '03, 1.5V... :-) na Abit KG7 (chip AMD 760) poszedł był bez wazeliny na 1812 (12.5*145), bo więcej już PCI nie chciałem męczyć... tylko coś diziwnie na zalmanie mam 34-35 stopni (bez kręcenia) w spoczynku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Mi tez ucieli zapinke ;] Za free... Co do twojego postu - musisz byc niezle kasiasty skoro w niecale miesiac kupiles MOBO, RAMY i BUDE :) ja zbieralem ponad pol roku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Co do twojego postu - musisz byc niezle kasiasty skoro w niecale miesiac kupiles MOBO, RAMY i BUDE :) ja zbieralem ponad pol roku ;] Zavader, czy ty czujesz czasami potrzebę napisania czegokolwiek tylko po to, żeby napisać ?? Włącz sobie notatnika i tam pisz a nie na forum piszesz takie bzdety. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tylko coś diziwnie na zalmanie mam 34-35 stopni (bez kręcenia) w spoczynku....a ile chciales miec 8O - 150C to nie na azocie w postaci lotnej tylko plynnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tylko coś diziwnie na zalmanie mam 34-35 stopni (bez kręcenia) w spoczynku.... a ile chciales miec 8O - 150C to nie na azocie w postaci lotnej tylko plynnej nom, ktoś się wypowiadał, że ma 28 stopni... a ja 34... ale już sie nie martwie. ważne to będzi eo ile przyrośnie jak zaczne krencić, krencić.... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tylko coś diziwnie na zalmanie mam 34-35 stopni (bez kręcenia) w spoczynku.... a ile chciales miec 8O - 150C to nie na azocie w postaci lotnej tylko plynnej nom, ktoś się wypowiadał, że ma 28 stopni... a ja 34... ale już sie nie martwie. ważne to będzi eo ile przyrośnie jak zaczne krencić, krencić.... ;-) no glowka zaczela pracowac jeszcze tylko ortografii sie nauczysz i spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 tylko coś diziwnie na zalmanie mam 34-35 stopni (bez kręcenia) w spoczynku.... normalna temperatura ........ a tak ogolnie to widze ze udane zakupy, tak jak wyzej ktos pisal 2200 bez pisku na tej plycie i na tym chlodzeniu, ciekawia mnie wyniki 8) jakie uzyskasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 heh, KGB, wyluzuj, dobrze wiem jak się pisze kręcić.... manfred - ok, wyniki będą tu lądowac na bieżąco. pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanito Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 tu są wyniki kręcenia pierwszego, dałem tam, bo w sumie topic o Zalmanie... będę updateował na bieżąco, jeśli będzi ejakieś zainteresowanie z Waszej strony ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=744608#744608 acha! sklep gdzie mi tak ładnie urżli ;) zapinke, to GIGA Multimedia, Giełda pod GUSem, "pawilon" chyba 26, (pólnocne przejście - to na pewno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...