Aquarium Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 docs and settings/user/my documents/ea games/ - najlepiej spakować cały katalog - jakieś 300 MB na początku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 To ja się spytam jak zmienić ubranie noszone przez sima ?? Nie chodzi mi to przebieranie tylko zmiane jednego sportwear na inny. Próbowałem zrobić to szafą ubraniową (jak w jedynce - opcja "zaprojektój ubranie") ale pozwala mi tylko zmienić ubranie codzienne i to jakoś dziwnie bo wybieram zpośrud ubranek innego typu :/ (np: moge sprawić że ubranie wyjściowe będzie codziennym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Tak dedukuje, ze jesli chcesz zmienic wdzianko z jednego na drugie potrzebujesz je wpierw w owej szafie umiescic. RADA: udaj sie do butiku, pozwiedzaj go, moze znajdziesz jakis fajny, szeleszczacy dresik dla Twojego sima :P . Osobiscie miasteczna simow nie zwiedzalem ale ten butik pewnie jest nie od parady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 :oops: No oczywiście !! Poprostu ani ja ani moje simy jeszcze nie opuszczaliśmy domu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 czesc, czy wy tez macie tak malo obiektow? tzn. np. 1 PC, dwie lodówki, dwa WC? czy ja mam jakąś cietą wersje? a moze mi sie tylko wydaje :? ? bo przesiadlem sie z sims total tzn. balanga+swiatowe+randka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Jest mało. NIESTETY :[ Mogli dać to co w pierwszej części + nowe. I teraz do cholery znowu po 10 dodadków będzie :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 1. Kiedys gralem w SIMS-y (pierwsza najzwyklejsza wersje) 2. Dodatki mnie wogole nie bawily :) 3. Za bardzo "mieszaja" z tymi dodatkami 4. Jak przeczytalem kiedys na onecie jaką The Sims robi furrore wsrod ludzi ..... to mi sie tak jakos dziwnie zrobilo :) no ale jak ktos lubi virtual reality .... to fajna sprawa :) Milego Grania. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 ja mam takie pytanko :lol: jak zrobic bara-bara? :lol: he he bo w lóżku wiem :) i czy musze byc orzeniony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Chyba można w łóżku ale nie próbowalem ;) .. najlepsza do tego jest wanna zakochanych którą można kupić za punkty ambicji czy jak im tam ... Pozatym zapraszam do udzielania się w topicu: Sims 2 - strony z darmowymi addonami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 11 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2004 Przebieralnia jak przymierza to sie da bara-bara. qmpel jest maniakiem simsów i odrazu org kupił a ma słabego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 __-=-__ The Sims 2 i Na Studiach Na 1 Płycie Dvd, jak? __-=-__ Mam The Sims 2 w wersji 4-płytowej i dodatek w wersji 2-płytowej. Podstawowe Simsy przerobiłem do wersji 1-płytowej (DVD) wg TEGO opisu. Następnie tworzę na płycie oddzielny folder dla dodatku. Uruchamiam instalację i już prawie się kończy..... Nagle prosi o czwartą płytę od The Sims 2 i (...) nic. Czy da się jakoś zrobić, żeby płyta była wykrywana jako czwarta od The Sims 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frg Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 tylko jedno pytanie, czytalem recenzje itp itd, wymagania tez teoretycznie znam, ale ciekawi mnie na jakich sprzetach wy graliscie i czy miesliscie problemy z gra z powodu malej ilosci ramu czy cos? moj obecny sprzet to sempron 2,5, 512dr, gf6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Będzie u Ciebie ładnie chodzić. Znajoma ma sprzęt - athlon 1700+, 512 ramu i gf2mx400. Chodzi u niej ok. Pewnie jakby jeszcze zoptymalizowała swój system, to chodziłoby jeszcze lepiej. Nie martw się, że Ci nie pójdzie, albo że będzie "haczyć" - pograsz sobie komfortowo w tą grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Będzie u Ciebie ładnie chodzić. Znajoma ma sprzęt - athlon 1700+, 512 ramu i gf2mx400. Chodzi u niej ok. Pewnie jakby jeszcze zoptymalizowała swój system, to chodziłoby jeszcze lepiej. 1593579[/snapback] Z kartami GF2MX / GF4MX i grą Sims2 jest tak jakoś śmiesznie ... w każdym razie grać się da, ale większość efektów ustawia się na "low" lub są w ogóle niedostępne. GF6xxx nadaje się z całą pewnością ;) Mniej więcej realne wymagania gry są tam: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007 wersja producenta jest nieco zbyt optymistyczna. Zdecydowanie pomaga duża ilość RAM i szybki dysk, no i trzeba pamiętać że minimum to 4GB wolnego miejsca na partycji systemowej :shock: bo gra umieszcza pliki w folderze "Moje dokumenty" i nie da się tego zmienić. A tak na marginesie to istnieją budyki które nawet na kompie z naj-naj-naj szybszym procesorem i 2GB RAM robią ... pokaz slajdów :lol: niektóre są tam: http://www.modthesims2.com/ a reszta w dedykowanym serwisie internetowym Maxis'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speo Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Dzisiaj chciałem pograć sobie w simsy i ku mojemu zdziwieniu gra chodzi tragicznie, zacina sie co chwile. Nie wiem o co chodzi.... konfiguracja w sygnaturce... ma ktos jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Dzisiaj chciałem pograć sobie w simsy i ku mojemu zdziwieniu gra chodzi tragicznie, zacina sie co chwile. Nie wiem o co chodzi.... konfiguracja w sygnaturce... ma ktos jakies pomysly ? defragmentacja pliku wymiany, zwolnienie miejsca na dysku C powinno pomoc. na duzo slabszym sprzecie (Athlon 2200+ z GF6600GT na AGP) gra smiga jak szalona (wiem, bo zona znajomego gra namietnie) - ale on ma 2GB RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speo Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 defragmentacja pliku wymiany, zwolnienie miejsca na dysku C powinno pomoc. na duzo slabszym sprzecie (Athlon 2200+ z GF6600GT na AGP) gra smiga jak szalona (wiem, bo zona znajomego gra namietnie) - ale on ma 2GB RAMu. miejsca na dysku C mam ok 6-7GB wiec styka chyba, defragmentacje robiłem i mimo to lipnie działa... Może na radeonie ta gra słabo chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Pomocy mam problem tego typu. Po wlaczeniu gry jest wszystko ok ale jak wejde w otoczenie to +otoczenie jest cale czerwone i miga czego to moze byc wina mam radeona 9100l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogacz Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Witam byl bym bardzo wdzieczny gdyby ktos spakowal najlepsza kompresja plik Sims09.package i wrzucil na rapidshare.de z gory dzieki ten plik jest na 2 plycie w spakowanym folderze compressed potem jak otworzycie to TSdata/res/Sims3D Mam problem zainstalowalem gre i jak wlaczam pokazuje mi sie biale okmo z logiem gry gdy tylko zniknie pokazuje sie blad: Wystąpił problem z aplikacją The Sims 2 i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.Wiecie dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inos Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Mozę mi ktos zdradzic w jakim katalogu zapisują sie savey z gry bo nie moge ich znaleść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Ostatnie posty ponad rok temu :) Ale nie wierzę, że nikt nie ma kobiety co w to grywa :P Da się w jakoś wygładzić zęby w tej grze ? Nie, nie simom :P Mam na mysli antyaliasing. Bo niezaleznie od ustawienia opcji wygładzania w grze czy AA w sterownikach nic się nie zmienia... Zarówno na Radku X800 jak i GF 7300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 U mnie zawsze działało... :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi235 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 słuchajcie mam pytanie i wielka prosbe wiecie jak sie niszcze sciany w simsach 2 bo chciałbym wyburzyć kawałek i nie wiem jak? pomórzcie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 słuchajcie mam pytanie i wielka prosbe wiecie jak sie niszcze sciany w simsach 2 bo chciałbym wyburzyć kawałek i nie wiem jak? pomórzcie...:)Kup oryginał i nie rób błędów ortograficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 a moze po prostu chodzi o CTRL ? ;) tzn trzymasz ctrl i wcisniety lewy klawisz myszki, i przesuwasz po tym co chcesz wyburzyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 (edytowane) słuchajcie mam pytanie i wielka prosbe wiecie jak sie niszcze sciany w simsach 2 bo chciałbym wyburzyć kawałek i nie wiem jak? pomórzcie...:)Tak samo jak wszystko inne. Albo młotkiem po 1 elemencie. Albo klikasz na ścianę (w menu budowy) i przeciągasz, ale z wciśniętym CTRL. Edytowane 30 Marca 2007 przez Złodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sierściuch Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Co ta cholerna gra przetrzymuje na dysku z systemem ??? Przed formatem wyeksportowałem klucze rejestru z Sims 2 w nazwie. Po formacie oczywiście myśli, że dodatki są niezainstalowane. Bez zaimportowanych tych kluczy też spróbowałem uruchomić - z ciekawości - wówczas pokazał, że brakuje gry Sims 2. To rozumiałem. Dodałem klucze, ale i tak czeka mnie reinstalacja 8 GB - tyle zajmuje mi folder z grą i dodatkami. Co zrobić aby tego uniknąć w przyszłości - co ta gra przechowuje na dysku z systemem poza kluczami HKLM\SOFTWARE\EA GAMES\[klucze od simsów] oraz HKLM\SOFTWARE\ELECTRONIC ARTS\EA GAMES\[klucze od simsów] ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 na moim starym kompie ( Athlon 2000+ , 512mb , gf 9600xt) te simsy chodzili w max detalach na 1024x768 przy okolo 15-25 fps. Teraz na kompie z siga ( A64 @ 2.6GHz , 1gb ram, 7300gs ) chodza przy takich samych detalach okolo 20 - 25fps ;) Czy ten moj komp taki slaby do simsow, czy ta gra ma tak zwalony silnik? ;) Ktos wie jak ja przyspieszyc? Jakies modyfikacje male? i co najbardziej wplywa na szybkosc dzialania? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Nie wiem, nie instalowałem tego ostatnio... Ale wiem, że na 1gb ram, P4 630 @ stock i 6800 256mb 256bit (12/5, ddr1) na full jest płynnie (nawet w dużych skupiskach ludzkich, mowa o grze + 2 dodatki). A jak już to gra ma zwalony silnik :) Wpakuje się dużą działkę, ogromny dom, pełno obiektów poustawia (gdzie się da), zaprosi wielu ludzi etc i nie jeden komp gdzie stalker na medium działa będzie klękał :E (a już napewno jak się all dodatki da -> 8gb danych, wtedy nawet 1gb ram może być za mało...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sierściuch Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To jest jedna z tych gier, która przy "małej grze" nie ma dużych wymagań. Ale przy dużej parceli, kilkupiętrowym domu z bardzo dużą ilością elementów parszywie zwalnia. I wówczas żadne najbardziej efektowne fpp nie ma tak dużych wymagań jak Simsy :) Inna taka gra to np. Anno 1701. Wiem jak ta gra chodzi na A64 i 7300, tyle że przy 512 MB ramu - moja Lady ma taki prosty komp. Da się grać. Ale trzeba zapomnieć o rozdzielczości większej niż 1024x768 (na lcd 19"wide to pogarsza obraz), obniżyć detale! i grać raczej na mniejszych parcelach. Wygładzanie krawędzi trzeba zostawić, bo bez tego gra jest paskudna... A na zwlanianie w trybie ubierania simów czy jak to tam wygląda oraz na wolne uruchamianie gry raczej nie ma sposobu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...