Abdel_k9 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Ostatnio starszy przywiozl do domu jakies komputer. Po czasie okazalo sie ze jest to Amiga 2000, ale.... nie dziala :( Gdy sie wlancza to na tv jest tylko zielony kolor ktory zmienia sie na czarny a pozniej znow zielony. Nigdy nie mialem amigi wiec pytam: Co moze byc z nia nietak? Fajnie by bylo uruchomic tego starego dziadka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Miałem identyntyczny problem z Amigą A500 ( ehhhh te czasy ). Moja była podpięta do TV przez cinch, bo inaczej się nie dało. I takie arfetakty. Podpięłem do innego TV przez EuroZłącze i wszystko pięknie. A ty jak podpinasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Jesli mruga na zielono to masz prawdopodobnie problem z pamiecia CHIP. Podociskaj scalaki na plycie, to niekiedy pomaga. Ile razy mruga CAPSLOCK po resecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Podpinam przez Euro. A ile razy mruga caps lock to nie wiem.. bo niemam klawiatury :) musze dopiero takowa zdobyc. Mozliwe ze cos jest zle podpiete bo komputerek przeszedl juz swoje podczas transportu pewnie i przez ile rak przeszedl trudno bylo by zliczyc. Ale niechce odpuscic bo mysle ze szkoda bylo by wyzucic go gdybym nie mial 100% pewnosci ze nie da sie nic zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Ja moge z checia ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> od ciebie tez sprzet :). Jesli oczywiscie dasz za wygrana. (podjade do wrocka) Sprawdz czy przypadkiem nie brakuje jakiegos scalaka, podociskaj te ktore sa. A jaki to kabel EURO? (RGB->EURO) A2000 ma rowniez composite video (B&W) Klawiatura musi byc amigowa, ale pecetowa tez pasuje po zastosowaniu interface Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Niedawno na Allegro byla odpowiednia klawiaturka, bodajze w ofercie goscia o xywie beavis78 ale nie dam glowy ze u niego. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Podpinam przez Euro. A ile razy mruga caps lock to nie wiem.. bo niemam klawiatury :) musze dopiero takowa zdobyc. Mozliwe ze cos jest zle podpiete bo komputerek przeszedl juz swoje podczas transportu pewnie i przez ile rak przeszedl trudno bylo by zliczyc. Ale niechce odpuscic bo mysle ze szkoda bylo by wyzucic go gdybym nie mial 100% pewnosci ze nie da sie nic zrobic. Prawdopodobnie poszla ci kostka OCC CIA (A) takowe oznaczenie. Ja z kolei mam problem taki z amiga 500 ze po wlaczeniu amiga startuje ekran robi sie bialyu potem mrygnie na szaro i znowu bialy i tak w kolko mzoe to wida FDD ? wiecie cos o tym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Poczytaj artykuł na tej stronie Sprobuj docisnać scalaki na plycie. Dla pewnosci odepnij FDD i wtedy uruchom komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Has$kY Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 scalaki wyciagalem pokolei i patrzylem jaka jest reakcja i przy wycaignieciu CIA (B) komputer zachowywal sie tak samo jak z ta koscia co moze sugerowac ze ta kosc jest wlasnie uszkodzona. Po wyciagnieciu ktorejkolwiek z innej kosci ekran byl czarny lub zielony. Stacje odlaczylem i dalej to samo. nie pokazuje sie Lapka żebraczka. Moze Rom poszedl kurde kto go tam wie a ma ktos moze cos wiecej abym mogl o tym poczytac. Bo objawy wskazuja na nie wiem resety kompa moze jakies zwarcie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Obstawiam awarie romu - kiedyś kumpel bawił się w wymiane - przekładał rom z 600 do amigi 500. Po przełożniu spowrotem amiga 600 zmarła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Każdy kolor oznaczał uszkodzenie konkretnego układu. Jak masz parę kolorków to nieciekawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...