piotrek149 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Witam mam zamiar zainstalować lunuxa. Mam do dyspozycji: Mandrake 9.1, Red Hat 9.0 i Aurox 9.1. Moje pytanie brzmi: którego linuxa zainstalować, żeby sieć wlan dzialala? Dodam, ze na cd do karty są stery do red Hata 7.3. Starowniki ma nazwę: rtl8180_rh73.o Prosze o porade który z w/w systemów zainstalować, żeby byl necik przez wlan i prosze również o dokladny opis jak skonfigurowac linuxa, żeby wlan dzialal. Do konfiguracji w windowsie używam: adres IP, MAska podsieci, brama, dsn 1 i 2 Dzięki za odpowiedzi update: mysle, ze z kazdym zadziala, ale ktorego najlatwiej jest skonfigurowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 1) Zmień topic, przeczytaj regulamin. 2) Jeśli chodzi o linuksa to 2.4.24 lub 2.6.1 Jeśli chodzi ci o dystrybucje to wszystkie z w/w można potłuc o kant wiadomo czego. 3) Najnowsze sterowniki powinny być do pobrania na stronie producenta, poszukaj. Możliwe także, że obsługa jest już zaimplementowana w nowych jajkach. 4) Chyba dns ;] Ogólnie co do tych ustawień to system nie ma nic do rzeczy, niezależnie z jakiego korzystasz to i tak zwykle te parametry będziesz musiał ustawiać. 5) Wg. mnie żadnego z w/w, mają za dużo 'udogodnień'. Tak btw: przejrzyj linki przyklejone w tym dziale. Dużo pomocnych rzeczy znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...