Skocz do zawartości
Ja2

Komp na balkonie. Czy to bezpieczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wystawienie komputera na balkon w celu lepszego schłodzenia niesie za sobą jakieś zagrożenie awarii? Chciałbym uzyskąć lepsze zegary na karcie graficznej, bo procek normalnie działa mi na tyle ile pozwala płyta czyli Duron 600@900. Chciałbym tylko puścić kilka benchmarków i pobić rekordy :twisted: :D. Czy ktoś tego próbował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieksze ryzyko jest gdy po testach wniesiesz kompa do domu to ci na nim woda osiadzie, wiem bo robilem tak zeszlej zimy, wynosilem kompa na strych :D i katowalem dziada, pozniej robil sie mokry ( z wrazenia :D ) i samozachowawczo odczekiwalem godzinke, coby sie wysuszyl co i tobie radze :lol:

PZDr4ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja otworzyłem balkonik na 30minutek i temp. wyniosły:

cpu: 29,5*C

system: 14*C

A komp stoi dośc daleko od balkonu, dotego pod biórkiem więc dostęp niebył jakis fenomenalny ;), ale nachodzi mnie by wystawić sobie kompa na balkonik i to wnocy jak temperatury spadna poniżej 0*C, wtedy mozna karte hardcorowo krecic :D

Codo niebezpieczeństw, to :

-kompik sie moze przeziebić

-jeśli twoj balkon jest najwyżej w bloku a nadnim rozpościera sie tylko niebo to:

-moga Ci ptaszki ubrudzić bude :D

-moze snieg spaść

-może go piorun trafić :D

-no jak mieszkasz na 13pietrze to moga Ci zawinąć kopa z balkonu :D

pozdro Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jest w każdym komputerze taki element jak twardy dysk, który nie lubi za niskich temperatur , minusowych to na pewno.

Po drugie : duron 600@900 - komu ty chcesz te rekordy pokazywać?

Jakieś 3 latka do tyłu jesteś koleś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze jest w każdym komputerze taki element jak twardy dysk, który nie lubi za niskich temperatur , minusowych to na pewno.

a slyszales o wlasnej satysfakcji z pobicia rekordu ?

Wszystko zaraz musi byc, zeby sie przed kims chwalic ?

Dysk te pare, minut, godzin to i na mrozie zniesie, a jak nie to kocykiem go mozna okryc :D

ja jak mialem durka600 tez latalem jak oszalaly po strychach, garazach, zeby rekordy bic ( a nie bylo to tak dawno ) i bylem z nich dumny ( nadal jestem :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POWER BY AMD

ptaki srają

:lol: ładnie to ujoles
No ku*#@ nie da się ukryć, Wisisz mi porządny łyk mocnego piwa którym delektowałem swoje podniebienie czytając twój post :twisted:

teraz muszę klawire i monit przeczyścić.... :?

Tak się kończą nagłe wybuchy śmiechu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk te pare, minut, godzin to i na mrozie zniesie, a jak nie to kocykiem go mozna okryc  

ja jak mialem durka600 tez latalem jak oszalaly po strychach, garazach, zeby rekordy bic ( a nie bylo to tak dawno ) i bylem z nich dumny ( nadal jestem  )

I właśnie o to mi chodzi :D. Jeśli osiągne dość dobry wynik to będe miał satysfakcję sam dla siebie. Chce wiedzieć ile siedzi w tej grafice :P

P.S. - A tak na marginesie to jak się zagnieżdza cytaty? chyba wiecie o co chodzi... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk te pare, minut, godzin to i na mrozie zniesie, a jak nie to kocykiem go mozna okryc 

ja jak mialem durka600 tez latalem jak oszalaly po strychach, garazach, zeby rekordy bic ( a nie bylo to tak dawno ) i bylem z nich dumny ( nadal jestem  )

I właśnie o to mi chodzi :D. Jeśli osiągne dość dobry wynik to będe miał satysfakcję sam dla siebie. Chce wiedzieć ile siedzi w tej grafice :P

P.S. - A tak na marginesie to jak się zagnieżdza cytaty? chyba wiecie o co chodzi... :P

stary własnie ten sam topic chciałem zakładać bo to bedę robił ja kiedyś miałem w budzie poniżej 10 st.c i na procu pon 20, ale teraz też otworzę tylko balkon i wystawię go koło dżwi. Pasuje więcej na tym gf jeszcze wyciągnąć. Może zmienie radiator na gpu i podniosę napięcie :twisted:

offtopic

czy ktoś tak miał że jak podnosił napięcie to karta gorzej sie mu kręciła?? bo podniosłem do 1.8v i wtedy coś dało ale jak daję już więcej to nic nie daje a nawet jest gorzej dałem 2.2 v na mem i nie poszło więcej a radiatorki chłodne na pamięciach :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi