Skocz do zawartości
4X3L

athlon 2000+ ile mozna?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chciałem podkrecic procka ale nie wiem jakie sa jego granice. chodzi mi o athlona XP palomino (nistety). zdaje mi sie ze najwygodniej poprzez Mnożnik CPU * Magistrala FSB. a co daje napiecie? bo to tez tak troche zmieniłem.

czy jest program zeby sprawdzc jaki jest model procka i dokładnie oznaczenia nie grzebiac w srodku? bo juz zabardzo nie mam jak :D

płyte mam abita kr7a (266) , cooler arctic copper silent 2l, zasilacz codegen 300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dałem napiecie 1,8V mnoznik 13 i magistrala FSB na 155 to komp mi sie juz nie uruchomił. co jest?

Nic nie jest... palomino jest.

Zakres MHz dla tego procesora kończy się na 1733 Mhz - więcej ... cóż można próbować na chłodzeniu wodnym ;) do 1800 pownieneś dobić.

Zrób tak jak ja - sprzedaj tego palomino na allegro (ja za swojego 1800+ dostałem 200 zł ale to był fart - średnio biegają po 150-160 zł niezależnie od zegara) i kup sobie duronka 1400 lub 1600 (ale tego tylko z odblokowanym mnożnikiem) - ja swojego kupiłem za 195 zł i nie żałuję... biega jak w podpisie, czyli 10.5 x 200 na chłodzeniu zwykłym wentylem Spire Falcon Rock II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi