4X3L Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 witam chciałem podkrecic procka ale nie wiem jakie sa jego granice. chodzi mi o athlona XP palomino (nistety). zdaje mi sie ze najwygodniej poprzez Mnożnik CPU * Magistrala FSB. a co daje napiecie? bo to tez tak troche zmieniłem. czy jest program zeby sprawdzc jaki jest model procka i dokładnie oznaczenia nie grzebiac w srodku? bo juz zabardzo nie mam jak :D płyte mam abita kr7a (266) , cooler arctic copper silent 2l, zasilacz codegen 300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4X3L Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 jak dałem napiecie 1,8V mnoznik 13 i magistrala FSB na 155 to komp mi sie juz nie uruchomił. co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Z Twojego opisu wynika ze troszke przesadziles. Byc moze pamieci nie wytrzymuja, albo procesor potrzebuje jeszcze wiecej pradu. Musisz testowac to nikt Ci nie odpowie ile moze podkrecic Twoj procesor, poniewaz kazdy ma inne mozliwosci o/c. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 jak dałem napiecie 1,8V mnoznik 13 i magistrala FSB na 155 to komp mi sie juz nie uruchomił. co jest? Nic nie jest... palomino jest. Zakres MHz dla tego procesora kończy się na 1733 Mhz - więcej ... cóż można próbować na chłodzeniu wodnym ;) do 1800 pownieneś dobić. Zrób tak jak ja - sprzedaj tego palomino na allegro (ja za swojego 1800+ dostałem 200 zł ale to był fart - średnio biegają po 150-160 zł niezależnie od zegara) i kup sobie duronka 1400 lub 1600 (ale tego tylko z odblokowanym mnożnikiem) - ja swojego kupiłem za 195 zł i nie żałuję... biega jak w podpisie, czyli 10.5 x 200 na chłodzeniu zwykłym wentylem Spire Falcon Rock II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...