Skocz do zawartości
Orion66

Jaka MOBO z Nforce2 - overlocking

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Chce kupić niedrogą płytę z Nforce2. Mam 1700+@2600+ i chce z niego wykręcić ze 3000+ poprzez FSB 200mhz

Niestety pamięci mam tylko 333mhz więc będą one na FSB 166mhz.

Czy taki manewr da się zrobić na Nforce2 ? Bo słyszałem że bez problemu można oddzielnie podkręcać FSB procesora i pamięci.

Jaki model płyty głownej polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chccesz cos niedrogiego pod NF2 to polecam Ci to co mam czyli Epoxa 8RDAE lub troskze doloz i kup 8RDA3I. W tym sklepie

http://www.apollo.net.pl/?menu=store&grp=9
mozesz nabyc nawet Epoxa 8RDA+ za 340 zl. A to bardzo rozsadna cena. Jezeli chodzi chodzi o magistrale to tak jak mowisz na NF2 mozna oddzielnie regulowac magistrale pamieci i procesora ale czy sie to oplaca?? to sam zadecydujesz. I tak lepiej jak dzialaja synchronicznie. A jak masz dobre pamieci to moze nawet pojda na 400Mhz efektywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję NF7 v2.0.

Do podkręcania chyba najlepszy aktualnie (AN7 się nie popisało).

Kupisz już za 350zł. Jak chcesz miesięczną w dobrej cenie to wal na priva :D

Z tym Fic AU13 to trochę dziwna sprawa. Z tego co się zdążyłem o niej naczytać (bo osobiście nie testowałem) to różnie z nią jest.

Epox 8RDAE nie ma Dual Channel, ale to i tak daje kilka procent jedynie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam sklep APOLLO ,polecam :D

ja kupiłem 8RDA3I i proca działa narazie na 210x11 ( 1.6V ! :twisted: ) i jest ok , pamiec CL2.

Jutro moze bede mial tego Abita , zobaczymy jaka roznica ,mnie sie on nie podoba osobiscie ... :roll: ale chłopaki niezle na nie smigaja.

Epox -280zł

Abit - 360zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Chce kupić niedrogą płytę z Nforce2. Mam 1700+@2600+ i chce z niego wykręcić ze 3000+ poprzez FSB 200mhz

Niestety pamięci mam tylko 333mhz więc będą one na FSB 166mhz.

Czy taki manewr da się zrobić na Nforce2 ? Bo słyszałem że bez problemu można oddzielnie podkręcać FSB procesora i pamięci.

Jaki model płyty głownej polecacie?

Manewr da się zrobić, tylko po co? Asynchroniczna praca na NF2 da o wiele gorszy skutek przy ustawieniu 200/166 niz 166/166. Dziwnie brzmi , ale tak jest. Więc albo zmień pamiątki, albo puść wszystko na 166 ibędzie git. Co do płyty to proponuję Epox RDA3 - wersja do wyboru. Tanio i bardzo solidnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...