ZOh1w2 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Tak .... mam piracie gry i programy ... wstydze sie tego , ale niech i ten co chce ok 170 zł za gre też sie wstydzi bo przy naszych zarobkach to nie jest mało . Czasem kupuje oryginalne gry ale jest to dla mnie duże obciążenie finansowe ... może kiedyś jak będę zarabiał to będę kupował więcej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 To jest temat rzeka ale np. jak Cie nie stac na BMW to czemu go nie ukradniesz? Stac mnie na jedna gre miesiecznie to kupuje jedna, stac mnie na piec to kupuje piec i zamoznosc to tylko przykrywka, to kwestia charakteru ludzi. mi bardziej w tym wszystkim chodzi nie o fakt tego zjawiska, tylko o rozpowiadanie o nim. Kosher jak cie stac (albo twoich rodzicow) na w2k za 4tys zl to gratuluje ! Ale mnie niestac ! I nie bede sie wyprowal zeby kupic glupi system ! Co innego plyty muzyczne ! Przez szacunek do tworcow muzyki ktorej slucham staram sie kupowac orginalne plyty ! mam ich kolo 30 to nie duzo ale kupuje od niedawna ! wczesniej sluchalem radia i to mi starczalo ! Mam tez orginalne gry nawet sporo ! Ale nie bede udawal ze nie mam nic nieorgianlnego ! Bo bylo by to nieuczciwe ! A ty tylko obrazasz ! moze napisz nam ile masz orginalow ! ile piratow ! Napisz jacy twoi rodzice sa bogaci ile maja bmw ! Pochwal sie ! A moze to ty jestes taki bogaty ! zarabiasz tyle kasy ze masz bmw masz orginalne gry plyty programy ? To fajnie gratuluje ale to nie powod zeby byc zadufanym bucem ! A narazie takiego z siebie robisz ! Ja tylko uwazam ze nie ma sie czym chwalic i to zarowno piractwem jak i bogactwem. Znam ludzi, ktorzy kupuja samochody a ledwo im starcza na oplaty i paliwo, jezdza wtedy malo i nie okradaja CPN-u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja tylko uwazam ze nie ma sie czym chwalic i to zarowno piractwem jak i bogactwem. Znam ludzi, ktorzy kupuja samochody a ledwo im starcza na oplaty i paliwo, jezdza wtedy malo i nie okradaja CPN-u.Nie okradają CPN'u bo CPN okrada ich ... dobra żartowałem. A tak poważnie to jeśli mówimy już o piractwie to może zastanawiające być to jaką popularnością cieszą się programy typu p2p i chyba nie dotyczy to jedynie biednych krajów bo to nie one zrodziły ten spoób zdobywania muzyki i programów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja tylko uwazam ze nie ma sie czym chwalic i to zarowno piractwem jak i bogactwem. Znam ludzi, ktorzy kupuja samochody a ledwo im starcza na oplaty i paliwo, jezdza wtedy malo i nie okradaja CPN-u. To po co im samochod ?Jak nie moga go wykozystac w 100% ? zeby miec ? Chwalic sie nie musisz ! Ale powiedz szczeze masz wszystko orginalne ? Ja sie przyznalem ze ma ! myslisz ze jestem z tego dumny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wiecie, te wasze klutnie o piractwo smiesza mnie bo o/c z moralnego punktu widzenia tez jest nielegalne. przeciez okradacie producenta procesorow, kupujac procesor za powiedzmy 650zl (p4 1.6a) podkrecacie go na 2.8ghz (jesli sie nie myle to nie ma i dlugo nie bedzie takiego) i obrabiacie intela/amd z ich powiedzmy 4000zl? ladnie to tak? nie czujecie sie winni? wiec pozostawmy temat piractwa w spokoju, prosze adminow o zablokowanie tego posta i w pszyszlosci jemu podobnych gdyz jest to tylko nie potrzebne ognisko zapalne na tym forum, jak chcecie sie klucic to macie od tego osla laczke albo forum testowe, tam mozecie rozladowac swoje emocje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ja tylko uwazam ze nie ma sie czym chwalic i to zarowno piractwem jak i bogactwem. Znam ludzi, ktorzy kupuja samochody a ledwo im starcza na oplaty i paliwo, jezdza wtedy malo i nie okradaja CPN-u. To po co im samochod ?Jak nie moga go wykozystac w 100% ? zeby miec ? Chwalic sie nie musisz ! Ale powiedz szczeze masz wszystko orginalne ? Ja sie przyznalem ze ma ! myslisz ze jestem z tego dumny ? Powiem tak, wszystko na co mnie stac mam orginalne. Co bysmy sie dobrze zrozumieli, mieszkam sam, pracuje, na pewne rzeczy mnie stac na inne nie. Przyklad, o ktorym juz pisalem. Od kilku lat bawie sie/pracuje na Softimage i odkladam na niego kase. Jak tylko uzbieram to go kupie. Norme stanowi ogol a nie margines w zwiazku z czym za normalne nalezy uznac zachowanie wiekszosci. Ja jestem normalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wiecie, te wasze klutnie o piractwo smiesza mnie bo o/c z moralnego punktu widzenia tez jest nielegalne. przeciez okradacie producenta procesorow, kupujac procesor za powiedzmy 650zl (p4 1.6a) podkrecacie go na 2.8ghz (jesli sie nie myle to nie ma i dlugo nie bedzie takiego) i obrabiacie intela/amd z ich powiedzmy 4000zl? ladnie to tak? nie czujecie sie winni? wiec pozostawmy temat piractwa w spokoju, prosze adminow o zablokowanie tego posta i w pszyszlosci jemu podobnych gdyz jest to tylko nie potrzebne ognisko zapalne na tym forum, jak chcecie sie klucic to macie od tego osla laczke albo forum testowe, tam mozecie rozladowac swoje emocje.... Jesli nie widzisz roznicy miedzy OC a piractwem to pragne wyjasnic ze np. procesor kupujesz na wlasnosc i jest Twoj a co za tym idzie mozesz z nim zrobic co chcesz a soft zostaje oddany Ci w uzytek, pozyczony na okreslony czas, jestes tylko posiadaczem kopii za zgoda producenta. Orginal ma zawsze on. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 napisalem "z moralnego punktu widzenia"....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Powiem tak, wszystko na co mnie stac mam orginalne. Co bysmy sie dobrze zrozumieli, mieszkam sam, pracuje, na pewne rzeczy mnie stac na inne nie. Przyklad, o ktorym juz pisalem. Od kilku lat bawie sie/pracuje na Softimage i odkladam na niego kase. Jak tylko uzbieram to go kupie. Norme stanowi ogol a nie margines w zwiazku z czym za normalne nalezy uznac zachowanie wiekszosci. Ja jestem normalny. Ale narazie pracujesz na nie orginalnym ! i dzieki temu zarabiasz ! To czy to jest uczciwe ? co z tego ze kiedys go kupisz ? Teraz zerujesz na nim ! wzbogacasz sie kozystajac z niego ! I to tesz jest zlodziejstwo ! Ale to nie istotne ! Mnie to jest i tak obojetne :) Mam nadzieje ze cale zycie cie bedzie stac na wszystko co potrzebujesz ! zebys nie musial kupowac piratow ! A porownymanie z kradzieza auta jest glupie bo latwiej przgrac plyte niz ukrasc bryke ! chodz to i to kradziez ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 napisalem "z moralnego punktu widzenia"....... Chyba ze tak. Ale ja np. mam nie mam wyrzutow sumienia krecac a w samym piractwie nie wkurza mnie sam fakt posiadania nielegalnych kopii tylko owczy ped za nowosciami, przesciganie sie w checi posiadania coraz to wiekszej ilosci CD. Mentalnosc ludzi tez jest denerwujaca, pytaja czemu ten hu* np. dyrektor tak duzo zarabia nie pytajac sie czemu ja tak malo dostaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Powiem tak, wszystko na co mnie stac mam orginalne. Co bysmy sie dobrze zrozumieli, mieszkam sam, pracuje, na pewne rzeczy mnie stac na inne nie. Przyklad, o ktorym juz pisalem. Od kilku lat bawie sie/pracuje na Softimage i odkladam na niego kase. Jak tylko uzbieram to go kupie. Norme stanowi ogol a nie margines w zwiazku z czym za normalne nalezy uznac zachowanie wiekszosci. Ja jestem normalny. Ale narazie pracujesz na nie orginalnym ! i dzieki temu zarabiasz ! To czy to jest uczciwe ? co z tego ze kiedys go kupisz ? Teraz zerujesz na nim ! wzbogacasz sie kozystajac z niego ! I to tesz jest zlodziejstwo ! Ale to nie istotne ! Mnie to jest i tak obojetne :) Mam nadzieje ze cale zycie cie bedzie stac na wszystko co potrzebujesz ! zebys nie musial kupowac piratow ! A porownymanie z kradzieza auta jest glupie bo latwiej przgrac plyte niz ukrasc bryke ! chodz to i to kradziez ! Widzisz i tu tez sie mylisz. Myslisz ze ktos powazny kupil by cos gdyby wiedzial ze jade na piracie? Gotowe prace plus sceny (zrodla) ida zawsze na Lightwave, ktorego jestem posiadaczem od kilku lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 sam napisales bawie sie/pracuje Wiec to nie ja sie myle Ty zle napisales :) A pozatym czy wszyscy wszystko musza wiedziec ? Ale bawic tez sie nie powinienes ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 no niewiem ja mam wszystkie programy gry za free Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 sam napisales bawie sie/pracuje Wiec to nie ja sie myle Ty zle napisales :) A pozatym czy wszyscy wszystko musza wiedziec ? Ale bawic tez sie nie powinienes ! W sumie to fakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 kosher napisal To jest temat rzeka ale np. jak Cie nie stac na BMW to czemu go nie ukradniesz? Stac mnie na jedna gre miesiecznie to kupuje jedna, stac mnie na piec to kupuje piec i zamoznosc to tylko przykrywka, to kwestia charakteru ludzi. mi bardziej w tym wszystkim chodzi nie o fakt tego zjawiska, tylko o rozpowiadanie o nim. jak masz nielegalny program to jego wlasciciel nic nie traci a ty zyskujesz :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak masz nielegalny program to jego wlasciciel nic nie traci a ty zyskujesz :))) Rozumiem ze zartujesz, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak masz nielegalny program to jego wlasciciel nic nie traci a ty zyskujesz :))) Rozumiem ze zartujesz, tak? Chyba zartuje ! Az takich glupot nie mozna wymyslic umiejac obslugiwac komputer :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 zamiast karty graficznej , procesora nowego kupil bys sobie windowsa xp i uruchomil go na 486 i przestan mi to pi******c ze piractwo jest zle noze na zachodzie ale nie w polsce To jest temat rzeka ale np. jak Cie nie stac na BMW to czemu go nie ukradniesz? Stac mnie na jedna gre miesiecznie to kupuje jedna, stac mnie na piec to kupuje piec i zamoznosc to tylko przykrywka, to kwestia charakteru ludzi. mi bardziej w tym wszystkim chodzi nie o fakt tego zjawiska, tylko o rozpowiadanie o nim. Nie porównuj samochodów do softweru (są pewne różnice), to nie jest kradziesz tylko kopiowanie, jeśli już nie rozumiesz inaczej jak na samochodach to tłumaczę, to tak jak byś skopiował BMW, a nie ukradł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Nie porównuj samochodów do softweru (są pewne różnice), to nie jest kradziesz tylko kopiowanie, jeśli już nie rozumiesz inaczej jak na samochodach to tłumaczę, to tak jak byś skopiował BMW, a nie ukradł. Nie masz racji. Obiektem kupna jest licencja na software, a nie ten sam w sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak masz nielegalny program to jego wlasciciel nic nie traci a ty zyskujesz :))) Rozumiem ze zartujesz, tak? On nie żartuje tylko mówi prawdę, właściciel nic nie straci bo za taką cenę i tak by go w sklepie nie kupił, tylko zyskuje na tym, np. uzależnienie od danego programu, prestiż, zadowolenie użytkownika. Chyba o zadowolenie użytkownika tu chodzi a nie o kasę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Nie porównuj samochodów do softweru (są pewne różnice), to nie jest kradziesz tylko kopiowanie, jeśli już nie rozumiesz inaczej jak na samochodach to tłumaczę, to tak jak byś skopiował BMW, a nie ukradł. Nie masz racji. Obiektem kupna jest licencja na software, a nie ten sam w sobie. Po co mi licencja jak mam soft? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Nie masz racji. Obiektem kupna jest licencja na software, a nie ten sam w sobie. Si si ! Ale porownywanie programu do auta jest przegieciem z jednego punktu widzenia ! A mianowicie nikt wiedziec nie musi ze uradles jakis software ale wszyscy wiedza ze ukradles auto ! Kradzionej bryczki nie zarejestrujesz / nie przeprowadzisz amortyzacji (jak masz autko na firme) nie ubespieczysz i tak dalej ! Mozesz ukrasc i szybko sprzedac na czesci albo cos ! ale jezdzis cie nie da !Ale z programu kradzionego kozystac mozna bez problemow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ostatnio byłem w Kijowie, na tamtejszym Radio Rynoku, kupiłem sobie trochę softu i mp3, płytka 4zł, Ukraina nie podpisała żadnych głupich przepisów o prawach autorskich, tam legalnie kupuje się soft bez licencji. Polska ma pewne zapóźnienia cywilizacyjne. Trzeba to zmienić, i dlatego soft bez licencji skomputeryzował nasz kraj. Jesteśmy zbyt biedni na licencje. BSA (Bardzo Szpetni Amanci), straszą ludzi wyrokami sądowymi, paranoja, zabójstwo 25lat więzienia. Posiadanie softu bez licencji 5 lat. Czyli 5 programów bez licencji = zabójstwo. Gdzie tu rozum i logika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ostatnio byłem w Kijowie, na tamtejszym Radio Rynoku, kupiłem sobie trochę softu i mp3, płytka 4zł, Ukraina nie podpisała żadnych głupich przepisów o prawach autorskich, tam legalnie kupuje się soft bez licencji. Polska ma pewne zapóźnienia cywilizacyjne. Trzeba to zmienić, i dlatego soft bez licencji skomputeryzował nasz kraj. Jesteśmy zbyt biedni na licencje. I co dumny jestes z okradania tworcow softu bo ja nie ! Co bys powiedzial jak ktos by okradl ciebie ! Albo wydymal w dupsko ? bylo by tobie wesolo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ostatnio byłem w Kijowie, na tamtejszym Radio Rynoku, kupiłem sobie trochę softu i mp3, płytka 4zł, Ukraina nie podpisała żadnych głupich przepisów o prawach autorskich, tam legalnie kupuje się soft bez licencji. Polska ma pewne zapóźnienia cywilizacyjne. Trzeba to zmienić, i dlatego soft bez licencji skomputeryzował nasz kraj. Jesteśmy zbyt biedni na licencje. I co dumny jestes z okradania tworcow softu bo ja nie ! Co bys powiedzial jak ktos by okradl ciebie ! Albo wydymal w dupsko ? bylo by tobie wesolo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Ostatnio byłem w Kijowie, na tamtejszym Radio Rynoku, kupiłem sobie trochę softu i mp3, płytka 4zł, Ukraina nie podpisała żadnych głupich przepisów o prawach autorskich, tam legalnie kupuje się soft bez licencji. Polska ma pewne zapóźnienia cywilizacyjne. Trzeba to zmienić, i dlatego soft bez licencji skomputeryzował nasz kraj. Jesteśmy zbyt biedni na licencje. I co dumny jestes z okradania tworcow softu bo ja nie ! Co bys powiedzial jak ktos by okradl ciebie ! Albo wydymal w dupsko ? bylo by tobie wesolo ? Co ma dupsko albo samochody do softu, soft to soft, na terenie Ukrainy nikogo nie okradłem, bo to tam jest legalne. Masz chyba małą wiedzę nt. funkcjonowania wielkich korporacji. Nikogo nie okradłem tylko kupiłem kopię ich produktu. Nie zrobiłem przecież skoku na sklep z softem i nie ukradłem licencji. Kopia to kopia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wytlumacze Tobie prosciej bo nie kumasz ! Farmer ma sad ! wymysla nowa odmiane smacznych jabluszek ! Poniewasz sa nowe to sa drogie ale wszystkim smakuja a farmer nie obniza ceny ! Czesiek ze zdzisiem kradna mu jabluszka i sprzedaja za grosze ! czy farmer zyskuje czy traci ? Na urainie jest legalne owszem ale przywozac to do polski staje sie juz nie legalne ! Czyli pirackie ! Masz prawo do posiadania kopi legalnego oprogramowania ! ale musisz miec narpiew leglane oprogramowanie ! A ty masz tylko kopie ! Jestes piratem ! Czyli producent programu zostaje okradziony ! bo nie zarobil na tym a wlozyl w to pieniadz i czas ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wytlumacze Tobie prosciej bo nie kumasz ! Farmer ma sad ! wymysla nowa odmiane smacznych jabluszek ! Poniewasz sa nowe to sa drogie ale wszystkim smakuja a farmer nie obniza ceny ! Czesiek ze zdzisiem kradna mu jabluszka i sprzedaja za grosze ! czy farmer zyskuje czy traci ? Na urainie jest legalne owszem ale przywozac to do polski staje sie juz nie legalne ! Czyli pirackie ! Masz prawo do posiadania kopi legalnego oprogramowania ! ale musisz miec narpiew leglane oprogramowanie ! A ty masz tylko kopie ! Jestes piratem ! Czyli producent programu zostaje okradziony ! bo nie zarobil na tym a wlozyl w to pieniadz i czas ! Czesiek i Zdzisio ukradli jabłuszka, nie skopiowali je. Ja nie ukradłem jabłuszek tylko kupiłem ich kopię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Kurde czy ty nie rozumiesz ze kopia to kradziez ! kopjujesz cos co jest kogos wlasnoscia ! Czyli kradniesz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 kazdy nas okrada to tez kradniemy jak bede zarabial z 5000zl na miesiac to kupie orginalne produkty a tak niech wala sie na ryj !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...