memorando Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Stawiam windę pokazuje blue screena więc reset mija 7 minut od bluee screena gaśnie komp:) i co się okazalo??? padł wentyl od athlona 2000 i radiator doslownie wrzący i zapach laminatu kumpel ma przerażenie w oczach hehe więc kompa na 10 minut na balkon:) po 10 minutach zmiana wentyla i co??? megalol athlon 2000 odpala godzina 20 zaladowana winda 20.10 do 22 prime i co?? zero zwiech erorów hehe i nawet takie dno jak asrock jest w stanie uratować proca hehehe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Czy Asrock to dno? Moze nie zupelnie. Kiedys mialem Mobo tej firmy i niestety gniazda pamieci DDR byly zwalone i postanowilem sobie ze juz nie kupie nic tej firmy. Ale ogolnie dobrze dziala majac dobre gniazda SDR. W koncu to Asus OEM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Na ECS K7S5A jak zapomnialem podłączyć wentyla to od razu po załadowaniu pulpitu windows przeszedł w stan wstrzymania wyłaczając wszystko co się da. Tak więc ECS tez potrafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 każda płyta potrafi. radiator ma na tyle dużąpojemność cieplną że temp nie wzrasta o 50*C w sekundę i płyta jest w stanie wyłączyć kompa. bez radiatora - sorry, zawsze zaśmierdzi, czy to abit, asus czy ECS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Dziś to już nie rewelacja. Każda płyta ma zabezpieczenia termiczne. W Twoim przypadku należy się raczej cieszyć z tego, że w ogóle zadziałało :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Dziś to już nie rewelacja. Każda płyta ma zabezpieczenia termiczne. W Twoim przypadku należy się raczej cieszyć z tego, że w ogóle zadziałało :lol: nie ma sie z czego cieszyc np przy WC i @ - bo wtedy bardziej nagrzewa sie laminat (PCB) wiadomo nie ma takiego oprzeplywu powietrza przy procku i plyta mysli ze popsul sie wentyl i potrafi wylaczyc kompa (dzaial U-COP) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 hmm...shuttle ak 12 jak miałem (stara płyta) to jak wykryła ze wiatrak sie nie kręci, a nawed jak sie kręcił tylko ze poniżej 1500 rpm to po wystartowaniu kompa dała 3 piski i wyłączyła sie.Czyli nie można było na kompie pracowąć. - to dopiero ochrona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 hmm...shuttle ak 12 jak miałem (stara płyta) to jak wykryła ze wiatrak sie nie kręci, a nawed jak sie kręcił tylko ze poniżej 1500 rpm to po wystartowaniu kompa dała 3 piski i wyłączyła sie.Czyli nie można było na kompie pracowąć. - to dopiero ochrona :D Jak na moj gust to go.wno a nie ochrona , co z wiatrakami podlaczonymi do zalilania a nie do plyty ?? , pewnie w biosie miales opcje aby wylaczyc to , i wsio :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 masz racje ale zoabcz to z punktu widzenia przeciętnego urzytkownika.Padł wentyl, odpala kompa a tu 3 sygnały i komp sie wyłącza.Dziaęki temu ktoś mało doswaidczony nie spali proca :!:.Jakdlamnie to i lepiej zeby komp sie wyłaćzał po określonej temp.Szkoda ze soltek tego niema :( znaczy ma ale nie wyłączanie tylko ustawienie wszystkiego na 100 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Płyta Soltek 75KAV, Duron 800, cooler - brak, i co ?? Konmputer wyłączył się po około 4 sekundach, Procek od strony płyty dosłownie czarny, od góry delikatnie się zabrązowił.:) Wszystko działało doskonale przez ponad rok czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 moj poprzedni procesor Athlon 1800 na palomino poszedl z dymem, wylaczyl sie wiatrak z volcano7+! Gigabyte ma zabezpieczenie ze wylancza kompa gdy proc osignie 110C! i wylaczyl ale proc poszedl z dymem! Nie kumam inzynierow z Gigabyte 110C??!!??!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 moj poprzedni procesor Athlon 1800 na palomino poszedl z dymem, wylaczyl sie wiatrak z volcano7+! Gigabyte ma zabezpieczenie ze wylancza kompa gdy proc osignie 110C! i wylaczyl ale proc poszedl z dymem! Nie kumam inzynierow z Gigabyte 110C??!!??!!znam ten bul jak miałem gigabyte, znaczy nie poszedł mi procek ale ta opcje w biosie.Dlatego ja sie zabezp[ieczam jeszcze softowo.Jak proc osiągnie jakaś tam temp(u mnie 70 stopni) to wyłącza mi kompa.TO działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Hehe ja tego nigdy sie nie dowiem , bo u mnie pomimo tego ze mam alarm i wylaczenie w biosie ustawione na 70 to jak tempertura osiagnie 57 to mam reset czy tego chce czy nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 U mnie nie działa pomiar obrotów wentyla CPU (pokazuje 0 rpm). Komputer normalnie wstaje. To nie mam zabezpieczenia od tego jak się wentyl nie kręci :?: Naprawde się kręci, tylko nie działa pomiar. Czy to może być spowodowane tym, że jak czyściłem kompa, to próbowałem odpalić wentyl procka na zasilaczu (prostownik) na 12V i podpinałem prąd przez żółty i czarny kabelek. Wtedy myślałem, że czerwony to jest pomiar. Ale żółty to pomiar podobno. To możliwe, że przez to złe stykanie uszkodziłem pomiar :?: A w przypadku WC to to zabezpieczenie od wentylka działa czy nie :?: Przecież wtedy CPU chłodzi blok wodny, a nie wentylator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Stawiam windę pokazuje blue screena więc reset mija 7 minut od bluee screena gaśnie komp:) i co się okazalo??? padł wentyl od athlona 2000 i radiator doslownie wrzący i zapach laminatu kumpel ma przerażenie w oczach hehe więc kompa na 10 minut na balkon:) po 10 minutach zmiana wentyla i co??? megalol athlon 2000 odpala godzina 20 zaladowana winda 20.10 do 22 prime i co?? zero zwiech erorów hehe i nawet takie dno jak asrock jest w stanie uratować proca hehehe:) jak sie dziwiwsz to wez pudelko od MoBo (o ile to ASRock K7S8X) i odwroc je. tam bedziesz mial napisz C.O.H. - CPU OVER HEAT - i sie ciesz ze wogule zadzialalo :lol: :!: PZDR :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bania Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Stawiam windę pokazuje blue screena więc reset mija 7 minut od bluee screena gaśnie komp:) i co się okazalo??? padł wentyl od athlona 2000 i radiator doslownie wrzący i zapach laminatu kumpel ma przerażenie w oczach hehe więc kompa na 10 minut na balkon:) po 10 minutach zmiana wentyla i co??? megalol athlon 2000 odpala godzina 20 zaladowana winda 20.10 do 22 prime i co?? zero zwiech erorów hehe i nawet takie dno jak asrock jest w stanie uratować proca hehehe:) jak sie dziwiwsz to wez pudelko od MoBo (o ile to ASRock K7S8X) i odwroc je. tam bedziesz mial napis C.O.H. - CPU OVER HEAT - i sie ciesz ze wogule zadzialalo :lol: :!: PZDR :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 A ja myślalałem że ten U-COP u ASRock'a to coś jak burbulizatory w c_c :lol:, a to jednak działa :D. A więc jak przyślą mi blko wodny to niedługo zabawię się w ostre oc mojego durnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Odpowie ktoś na moje pytania powyżej :?: Z góry dzięki :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Czego nikt nie chce odpowiedzieć na moje pytania powyżej? Proszę, niech ktoś odpowie :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 rafal10: mogles uszkodzic pomiar w wentylu poprzez podlaczenie zle kabli, prad poszedl nie tam gdzie mial isc :) co do WC to nie dziala, chyba ze masz czujnik przeplywu wody, ktory ma miernik predkosci krecenia sie lopatek napedzanych przez wode z obiegu WC, widzialem kiedys takie cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...