Skocz do zawartości
MadMax

Nominalny czas pracy CD-RW...

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to z tym nominalnym czasem pracy nagrywarek CD-RW jest?

Przymierzam sie do zakupu TDK Cyclone 32/10/40, jednak wyczytalem, ze nominalny czas pracy tegoz modelu to 30000 godzin. Jakos cienko sie to ma do jakichkolwiek innych produkcji. Yamaha i Teac maja ok. 80000, 100000 godzin nominalnego czasu pracy.

Czy jest wogole sens sie takimi <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami przejmowac? -_-

Moze jednak kupic co innego?

Help me :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nominalnym czasem to różnie bywa bo często producenci inaczej go liczą a wszystko praktycznie zależy od tego jaki % tego czasu jest czasem pełnego obciążenia napędu . Przykładowo moja nagrywarka ma wytrzymać 120.000 godzin ale należy wziąc pod iwagę że tylko 10 % czasu będzie ona obciążona. A naklepiej to skocz na cdrinfo.pl i poczytaj sobie opisy sprzętu i na tej podstawie kupuj .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatno testowałem LG 16x10x40, przez 10 godzin obciążona na max. (wypalanie płytek bez przerwy). W sumie na około 100 wypalonych płyt żadna nie padła. Nagrywara żyje do dziś i pali aż miło. :wink: .A co do MTBF to nie masz się czym przejmować, jest to poprostu średni czas bezawaryjnej pracy, a czy przeżyje ci ona rok czy 5 lat to wszystko i tak zależy od modelu na jaki trafisz :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teac to bardzo dobra firma ciesząca się dużym uznaniem u wielu osób ... nie wiem jak ten model ale inne modele tej firmy były super a co najważniejsze kopiowały wszystkie zabezpieczenia a to dziś też sie liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj stary ciekawe na jakiej podstawie wypowiadasz te słowa bo ja na podstawie mojego doświadczenia z nagrywarką LG 8120B moge powiedzieć że nie jest tak całkiem źle . Mój sprzęt ma już 1,5 roku wypaliłem ..... hmmm ... dużo płyt i jakoś ten "<span style="color:red;">[ciach!]</span>iany" LG dalej chodzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...