Skocz do zawartości
Maser

Jaka Drukarka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę Was o opinie co do zakupu drukarki... Cena - max 500zł... No chyba, że rzeczywiście jakieś cudo, to jakoś do 700 uciułam. Przeznaczenie - głównie tekst (studia, studia 8) ), fotki - sporadycznie... Fajnie był było, jak by nie była zbyt duża(!), w miarę cicha i znośna jesli chodzi o koszty eksplatacji. Oczywiście jesli Wasza propozycja nie spełnia powyższych warunków - nie szkodzi - proszę ją podać --> zawsze mogę iść na kompromis, jeśli oczywiście warto... :wink:

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie..

PS. Serdecznie proszę, o nie informowanie mnie o funkcji "SZUKAJ", gdyż właśnie z niej skożystałem i dowiedzialem się np. że HP 3820 jest extra..., ----> tylko szkoda, że już nie mozna jej kupić... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja spytam w tym samym wątku także o drukarkę tylko do innych zastosowań. mi przede wszystkich zależy na drukowaniu zdjęc z cyfrówki. ze względu na tańszą eksploatacje (oddzielne pojemniki na tusz) myślałem o Canonie I850. Podobno model został zastąpiony I865 i zyskał dodatkowo możliwość drukowania coverów na CD :) . Drukarki nadal nie można kupić jeszcze w sklepach. Cena ok 900zł.

Chyba jedyną konkuracją jest HP. Nie potrzebuje modeli z wyświetlaczem i czytnikiem 6 rodzajów kart. Za minus przemawia duży koszt ekploatacji.

Budżet do 1000zł. Czekam na opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djswistak - a co myslisz  o http://www.hp.com.pl/overview/1443 ??? W sumie skaner by się przydał..., a miejsca w pokoju za dużo nie mam... :?

2 posty wyzej o to samo pytalem :lol: Drogie, niedrogie w eksploatacji..zawsze mozna uzyc zamiennikow :idea: Po za tym potrzebuje jedynie do druku i skanow tekstu (praca mgr).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym polecil chociaz jej jeszcze nie mam ale niedlugo kupuje, duzo czytalem na jej temat :)

Canona i450 u mnie za 395zl

tusz czarny 50zl, a kazdy z kolorow wymienny tez kolo 50zl

a nie jak hp 1 czarny i 1 kolor i ceny astronomiczne.

Jak kupie drukare to powiem cos wiecej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKRYTOBOJCA - ale HP ma głowice zintegrowaną z nabojem...więc po skończeniu się atramentu i kilkukrotnym napełnieniu mozna kupić nowy nabój i znów cieszyć się wydrukiem dobrej jakości... Natomiast u Ciebie, po iluś tam wymianach samego tuszy, głowica pewnie zacznie drukować coraz gorzej...tak mi sie wydaje.... :? :? :?

Pozdro 4 All...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o drukarki HP to są tanie ale i znów kadridże są cholernie drogie, więc już przy zakupie 2x150 zeta (kadridż czarny i kolor) to równoważność kosztów drukarki, więc lepiej dopłacić do interesu i kupić np jakiegoś Canona, koszty wydruku sa znacznie tańsze a i jakość wydruku wyższa od takiego HP

Zresztą niedawno była podobna tematyka w tym topiku :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary w cenie 699zł kupisz super drukarę do zdjęc i tekstu canon i 560 najtańsza w ekspluatacji w swej klasietzn, tusz czarny 27ml kosztuje 60 zł (oryginał) a do hp 100zł za 19 ml. kolorowy do hp kosztuje 169zł za17 ml bodajze a do canon komplet tuszy kolorowych kosztuje 180 zł bo to 3 osobne tusze po 13 ml czyli w sumie 39ml za 180zł. oprócz tego w momencie w którym kończy Ci sie jakis kolor to wymieniasz tylko ten jeden za 60 zł a nie tak jak w HP całość za 169zł. zastanów sie ta drukarka to następca i 550 i jest super.. polecam. wielu znajomuch je posiada i są zadowoleni i nie zamienili by jej na zadna inna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi