MarkPL Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Panowie Szukałem w sieci ale nie znalazlem Port com RS 232 - definuje "/dev/tts/0" czy moze "dev/ttyS0" ?? I jeszcze jedno :) - Gdzie dopisac ( w jakim pliku, katalogu) zeby uruchamial przy starcie jeden skrypt ktory napisalem :) ?? Z tego co wiem to chyba do pliku rc.local - ale tam jest napisane ze on wykonuje to przed uruchomieniem wszystkich innych skryptow - a jesli ja potrzebuje korzystac z portu com to chyba niebedzie dobre rozwiazanie :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 COM1 - /dev/ttyS0 COM2 - /dev/ttyS1 Skrypt mozesz umiescic w /etc/init.d i nastepnie podlinkowac go do /etc/rc.d/rc3.d/ w odpowiedni sposob (czyli Sxxnazwa, gdzie xx to jakas liczba - zazwyczaj 99, wtedy skrypt bedzie wywolany jako ostatni). Jak sie przyjrzysz katalogowi rc3.d to zobaczysz, ze skrypty kolejne sa posortowane wlasnie dzieki tym numerkom, stad ustawianie tego najwiekszego. Oczywiscie wszystko to, zakladajac, ze startujesz system na runlevelu 3. Jesli startuje Ci sie od razu X Window to pewnie masz runlevel 5 jesli dobrze pamietam. Ale to juz sam sprawdzisz z pewnoscia :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 MarkPL: ty masz naprawdę wielkie problemy ze sobą i szukaniem. Albo kłamiesz. Bo nie mów mi, że znaleźć nie można jak pierwsze zapytanie gugli wypluwa odpowiedź. http://www.google.com/search?num=100&hl=pl...Szukaj+z+Google Proponuję zapoznać się na początek z http://www.google.com/intl/pl/help.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Przepraszam, musialem zle wpisac zapytanie, wybacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...