awtkcool Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 A wiec tak mam wysoka temperature proca. Procesor to Athlon 1700 XP o oznaczeniach AXDA1700DLT3C 9740897280938 JIUHB 0308XPMW. Teraz leci mi na 200x10.5=2100 Mhz. Mam chlodzonko Arctic Cooling - Copper Silent TC . Mam jakas stara obudowe MIDI TOWER. Jest tam kurewsko ciasno wszystko na styk. Cooler prawie sie styka z zasilaczem(pozycja pionowa). Jakas slaba pasta termoprzewadzaca. Temp. gdzies tak z 60 stopni. Co jest tego przyczyna? Moze obudowa, a moze chlodzenie. Pomozcie. I na ile moge jeszcze wykrecic tego proca chodzi on na napieciu 1.625. Pamieci to Kingston 512MB 400 MHZ 3CL, a plytka to Abit NF7-S Rev. 2.0. :P. I jescze jedno mam grafe Riva TNT2 M64 32MB, i dysk IBM 20 GB. I nie wiem co kupic najpierw czy dysk czy grafe. I doraddzie mi cos z tym chlodzeniam, jakie coolery itp :P O jeszcze cos zasilka MODECOM 300 W Dzieki z gory :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 A jaka temperatura w obudowie? Jak otoczenie będzie cieplutkie, to i super coolerek nie pomoże. Oczywiście pasta też może dać kilka stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awtkcool Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Hmmmmm w obudowie ? Nie wiem, nie mam miernika. temp, plyty glownej jakies 40 stopni otwarta z 2 stron obudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 jak masz za duzo na procu to zmien chlodzenie - od samego faktu ze pochwalisz sie tym na forum temp ci raczej nie zmaleje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 OBUDOWA!!! mialem taka obudowe jak ty i po zmianie na wieksza (12C mniej) a jak dolozylem wiatraki to jeszcze(6C) ,pasta+CS(1-2C mniej). wieksza obudowa to podstawa!!! pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Jak mowisz ze sie cooler prawie z zasilaczem styka to na bank przez to taka temp. Wyjmij zasilacz, poukladaj kable i powinno byc lepiej. I lepiej kup grafe, potem dysk, no chyba, że nie bedziesz grał w ogóle, w co wątpie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 U mnie temp. na Bartonie 2500+ wynosi okolo 55stopni... zbytnio sie tym nie przejmuje, bo jak dotykam radiator coolera chlodzacego procek to jest on co najwyzej cieply... cos pewnie mam nie tak z czujnikami :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 nie wiem po co komu nf2 + antek 2100Mhz jak ma rive2....no chyba ze kupuje to po to zeby sie pobawic w overclockera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...