Ramzes Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Chciałem psotawić serwer ftp i przez niego udostęniać ludziom to co mam na kompie. I jedno ptanie: Czy da radę poblokować niektóre kompy z sieci po numerze IP? po prostu nie chcę żeby korzystali z udostępnionych rzeczy ci co się sępią i sami nic nie mają udostępnione. jak wiecie jaki programik oferuje taki bajetr to napiszcie, będe bardzo wdzięczny Nie chce mi się bawić w zakładanie każdemu połączenia indywidualnego. chciałem zrobić 1 dla wszystkich i ominąc pare kompów. POZDRO4ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Niedawno z Tucows ( http://www.tucows.pl ) ściągnąłem darmowy (freeware dla użytkowników domowych) Cerberus FTP Server. Nie wiem czy to "wybitny" program ale on ma taką opcje. Możesz blokować pojedyncze IP albo całe grupy IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Używałem ServU FTP i z tego, co pamiętam, dało radę blokować dowolne IP, zakres IP, według maski etc. Moża było blokować upload i download osobno, albo ograniczyć je do wybranej wartości. No i oczywiście każdemu userowi mogłeś co innego udostępnić. Chwile zajęło mi rozpracowanie kilku opcji (i obejście kilku bugów, ale to stara wersja była). Nie jest darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...