Skocz do zawartości
heist

RADEON 9600 PRO - ile wycisnie ??:P

Rekomendowane odpowiedzi

cze. chcialem spytac ile mozna wyciagnac z rdzenia i memory na HIS RADEON 9600 PRO, na standartowym chlodzieniu ??(orygninalny coller). Obednie mam ustawione 440/650. Kto ma wiecej i mu dziala ?? (PODKRESLAM TYLKO DEAFULTOWE CHLODZENIE :P) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wyciaga max 462/675 :(

moze by bylo wiecej jak by w biosie napiecie AGP podbil na wyzsze???ale chyba nie bardzo by to pomoglo, chociaz gdzies czytalem ze gosc kupil radka i lipa komp mu sie nie uruchamial czy jakos tak, po zwiekszeniu napiecia w AGP wszystko mu chodzilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie ,co sądzicie o podnoszeniu napięcia AGP w przypadku Overclockingu kart Radeon 9600 Pro ,pomaga ????

Sam mam Gigabyte Radeona 9600 Pro ,musiałem dołożyc drugą zasiłkę bo komp nie chodził stabilnie na ustawieniach z podpisu ,

a Radka nie szło prawie wcale podkręcić , po dołozeniu drugiej zasiłki jest troche lepiej ale oczekiwałem więcej ;)

obecnie napięcie AGP tak na wszelki wypadek podniosłem do 1.6v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos slabo krecicie te karty u mnie jest tak dobrze moze dlatego ze w obudowei mam dodatkowe chlodznie i jest bardzo dobry przeplyw powietrza bo bude mam enlighta no i pamieci to samsungi 3,3 ns no ale powodzenia moze uda wam sie wiecej wycisnac pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze. chcialem spytac ile mozna wyciagnac z rdzenia i memory na HIS RADEON 9600 PRO, na standartowym chlodzieniu ??(orygninalny coller). Obednie mam ustawione 440/650. Kto ma wiecej i mu dziala ?? (PODKRESLAM TYLKO DEAFULTOWE CHLODZENIE :P) 8)

510/660 - na pamiatkach brak radiatorkow, wiec moze dlatego tak slabo.

Chlodzenie Zalman ZM80C-HP + cooler ZM-OP1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzi stabilnie 470/824 :twisted: (GeXcube).Ten mój radek ma fenomenalne kostki Hynixa 2.8 :twisted: i dodam że nie mam jeszcze żadnych radiatorów na pamięciach.Co do samego GPU to mam na nim Revolteka Blue no i jak widać nic nie pomogło.Spód GPU jest zimniutki a jak dam na 500 to po zatwierdzeniu ustawien już na samym pulpicie pojawiają mi sie kropki :( .I jeszcze jedno przy zegarze GPU więkzym niż 435 w 3D Marku 2003 nie przechodzi mi CPU TEST :| 8O co jest dla mnie żeczą dziwną bo wszystkie giery chasają na zegarze 470MHz (nie pomagają nawet deflautowe ustawienia CPU).Może ktoś sie spotkał z czymś takim :?: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz oczy ,nie badz leniwym burakiem i porozglada sie troszke po forum

Taaa - w zasdzie ludzie coraz czesciej zaczynaja narzekac i zadawac glupie pyania mimo ze SPORO juz jest odpowiedzi TU:

http://forum.purepc.pl/search.php

I to podobno JA jestem brutalny w stosunku do ludzi...

To daje mniej wiecej taki sam przyrost:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , może ktoś w końcu wie o co biega w tych Radeonach 9600 Pro ?? Mój chodzi chodził na GPU 460 Mhz ale naprawdę stabilnie bez zwisów tylko 445 MHz czytam tu i tam że powinien śmigać na 500 MHz i więcej ,dodam że nawet przy 460MHz

i 10-15 minutowym katowaniu w 3DMark03 GPU zimne ! !

myślęże zwisy spowodowane brakiem zasilania ,być moze celowa robota producenta karty ? undervoltage ????

Moje pytanie czy podniesienie do 1.8v już zawyżonego napięcia AGP ( obecnie mam 1.6v ) nie spali mojej karty ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , może ktoś w końcu  wie o co biega w tych Radeonach 9600 Pro  ?? Mój  chodzi chodził na  GPU 460 Mhz ale  naprawdę stabilnie bez  zwisów tylko  445 MHz  czytam  tu  i tam że powinien śmigać na  500 MHz i więcej  ,dodam  że  nawet przy  460MHz

i  10-15 minutowym  katowaniu   w  3DMark03   GPU zimne ! !

myślęże zwisy  spowodowane  brakiem  zasilania  ,być moze  celowa  robota  producenta karty ?  undervoltage  ????

Moje pytanie  czy  podniesienie do  1.8v już zawyżonego  napięcia  AGP ( obecnie mam  1.6v )  nie  spali  mojej karty ???

najprawdopodobniej nic nie da podniesienie voltarzu na slot agp chyba ze zrobisz vmoda na procka karty graficznej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie nie slyszalem jeszzce zby podniesienia V AGP cos dalo - musisz sie dawiv w modowanie pamieci na karcie i samego GPU, ale w przypadku r9600 PRo - nie mam pojecia jak to zrobic a na forum chyba nikt sie za to nie baral jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem , skoro GPU mojego Radeona jest zimne ,przy podniesionym o 10% taktowaniu ,to niby dlaczego mój procek ( GPU ) miałby być nie podkręcalny ??? jeśli juz to karta nie podaje odpowiedniego napięcia ,ewentualnie moja płyta ma problemy z podaniem odpowiedniego zasilania , na dniach przetestuje mojego Radka na 2 innych kompach ,wtedy zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zavader tylko dlaczego u ciebie chidzi gpu na 500 a u nas nie ?? czyli jednak jedne procki sa bardziej podkrecalne a inne mniej ??

TAK PO PROSTU :) A wy ile wycisneliscie AMX z GPU? Ja myslalem ze 500 to ma kazdy SPOKOJNIE :) Ni no jestem w szoku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zavader tylko dlaczego u ciebie chidzi gpu na 500 a u nas nie ?? czyli jednak jedne procki sa bardziej podkrecalne a inne mniej ??

TAK PO PROSTU :) A wy ile wycisneliscie AMX z GPU? Ja myslalem ze 500 to ma kazdy SPOKOJNIE :) Ni no jestem w szoku....

No moj poszedl na 530 (w PowerStripie sie skala skonczyla), ale zawiesil sie po pol godziny grania w Raven Shield'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój max co poszedł to 480MHz całe 4 minuty :)

Ale podejrzewam że problem leży w moim sprzęcie od pewnego czasu mam dziwne problemy z napięciami tylko częściowo pomogła modyfikacja 2 zasilaczy jeden zasila dyski i śmigła drugi płytę główną

, widocznie to płyta jest odpowiedzialna za mojej problemy

a było tak pięknie ponad 5 miesiący wszystko śmiagało na

FSB 217MHz :) jak tylko znajdę czas to przetestuje mojego Radka na innym sprzęcie , myślę że na 70-80% pójdzie na 500MHz bo nawet na 470MHz GPU było dość chłodne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi