fi5h Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 uuaaa , powialo grozą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2004 złooooooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 no coz ja niedawno kupilem swojego radoslawa 9600pro z pamiatkami bga 3.3ns samsunga i rdzen wiem ze kreci na 510, wiecej nie probowalem ale ustawione mam 500 na sztywno caly czas na standardowym chlodzeniu (i o dziwo temperatura praktycznie sie nie zmienia 40-41 stopni, chyba ze gigabyteowy monitoring szwankuje, ale z ogledzin nie wynika zeby temperatura stanowczo wzrosla), natomiast pamieci bez radiatorow poszly na 650 bez artefaktow (cholernie sie grzeja przy tych ustawieniach). ustawilem 660 ale przy takich ustawieniach pojawiaja sie juz arty (w painkillerze biale tekstury, atitool nie wykrywa zadnych artow i uznaje ze mozna krecic dalej :PP ). z pamieciami poprobuje wyzej jak zakupie sobie odpowiednie radiatorki na pamiatki i zmienie proca (na jakiego bartona 2500 czy cus w ten desen) bo obecny proc mi nieco muli ta grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 serie 9600 sa bardzo podatne na podkrecanie! co cieszy! Ja mialem kiedys radka 9600 non pro i 325/400@459/548 krecil sie jak szalony!!! w 3dmarku 2k1 11623 pkt o tu link: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7571943 a slyszalem ze Radki 9600PRo z pamieciami 2,8ns kreca sie niesamowicie! Pozdrawiam wszystkich overclockerow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Mój radek HISa pracuje stabilnie do taktowania gpu 458 MHz i pamięci 712MHz bez radiatorków. Mam tylko ten problem, że powyżej tych 458 zaczynają mi się pojawiać czarne kropki na ekranie w 3DMarku '03 8O , choć karta pracuje stabilnie 8O . Trochę to dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Zawiodłem się na HIS 9600pro clasic z pamięciami samsung 2A. Rdzeń przy 440 wieszał się w grach, przy 438 już nie, a przy 458 wieszał się już w 2D. Pamięć teoretycznie powinna pójść > 700, a przy 670 siała artefaktami. ALBO kiepski egzemplarz się trafił ALBO zaczeli ostro oszczędzać na częściach i pojechało po jakości. I tak na marginesie to fabrycznie był ustawiony 391/292 (584). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 HIS to jest taka firma ze trzeba trafic na dobry produkt:) ale tak jest zawsze! najpewniejsza karta do krecenia to 9500 ktorego wlasnie jestem w posiadaniu!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 HIS to jest taka firma ze trzeba trafic na dobry produkt:) ale tak jest zawsze! najpewniejsza karta do krecenia to 9500 ktorego wlasnie jestem w posiadaniu!:) no to fajno, gdyby w sklepach byly takie a jeszcze modowalny to bym na bank takiego kupil ale niestety juz nie ma, a topic nie tyczy krecenia 9500 tylko 9600pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 wiem ze sie nie tyczy tego topik ale to taka dygesja! ja mam takiego radka na sprzedaz! pisz na PW badz na gg 7265207! a radki 9600PRO z pamiatkami 2,8 w siriusie kosztowaly 599zl a jako ze duzo osob je kupowaly bo sa dobre to podwyzszyli cene CHAMSTWO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 jakbys wyskoczyl z ta sprzedaza jakis miesiac temu to bym z checia kupil, teraz niestety juz nie. co do radkow 9600PRO z pamiatkami 2,8 to nie zawsze sie sprawdzaja przykladow mozna szukac nawet w tym watku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo. Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Może tutaj mi ktoś pomoże... mam radka 9600 pro X-Power'a i rivatuner pokazuje mi ze rdzen chodzi na 400 MHz a pamiec na 200Mhz wiec ciut przy mało :/ Rdzeń kręci sie spokojnie na 480 MHz ale pamiec 240 i koniec. A jak sie nie myle to na 600 powinna chodzic standardowo :/ Pzdr. Lobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 pro to to na pewno nie jest zrobili cie po prostu w balona specyfikacja jasno okresla jak wyglada model pro rdzen 400 pamieci 600. byly wersje okrojone EZ chyba czy cos takiego charakteryzujace sie wlasnie pamieciami 400. na forum bylo juz o tym. na nastepny raz trzeba porzadnie poczytac w necie zanim sie kupi i wykluczyc wszelkie mozliwosci oszustwa ze strony nieuczciwych sprzedawcow. tutaj przyklad. http://www.frazpc.pl/b/60979/0. nie dosc ze gostka wrobili w EZ to jeszcze wmowili mu ze radek 9600pro ma 8 potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 radeon 9600PRO posiada takie parametry: 400/600 a XT 500/600 a non pro 325/400 tak wiec nie mam pjecia co to jest!??? X-power znam ta firme ale nie cenie jeej wysoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 radek 9600 pro z 8 potokami???? to by byla wymiatarka!!!! i jeszce ja podkrecic!!!! oooo nic by nie przebilo by jej w tej cenie!!!!! ALE TO SA TYLKO MAREZNIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 jezeli ktos dostanie jeszcze Yuana 9600pro na pamiatkach hynixa 2.8 to goraca polecam sam mam takiego a wyniki w konfigu :) krta super :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo. Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 radeon 9600PRO posiada takie parametry: 400/600 a XT 500/600 a non pro 325/400 tak wiec nie mam pjecia co to jest!??? X-power znam ta firme ale nie cenie jeej wysoko Najleprze jest to, ze ja kupilem ją bezpośrednio od importera "Inter-es" i nawet na laminacie jest napisane ze to 9600 pro ale osiagi mam takie jak na moim 9200 wiec kiszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 radeon 9600PRO posiada takie parametry: 400/600 a XT 500/600 a non pro 325/400 tak wiec nie mam pjecia co to jest!??? X-power znam ta firme ale nie cenie jeej wysoko Najleprze jest to, ze ja kupilem ją bezpośrednio od importera "Inter-es" i nawet na laminacie jest napisane ze to 9600 pro ale osiagi mam takie jak na moim 9200 wiec kiszka a to badziew! moje kondolencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo. Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 600 MHZ w pro to taktowanie nominalne czy efektywne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 600 MHZ w pro to taktowanie nominalne czy efektywne ?? oczywiscie, ze efektywne. nominalne taktowanie to 300mhz (z reguly nieco mniej ale tak robi wiekszosc producentow, np. u mnie domyslnie 298mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Gigabyte 9600pro Core 530/350 standardowe chlodzenie, bez zadnych radiatorkow na pamieciach, wszystko stabilnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...