krzypaw Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Otórz mam takie pytanko, mam teraz proca atlon 1800xp palomino i jeśli go opchnę to mniej więcej starczy na durona (moze z małą dopłatą) tylko czy ten dureń będzie wydajniejszy ?? Mam mobo ecs k7vta 3 i jak bym kupił durona 1600 (12,5X133) i zarzucił mu FSB 166 bo jest taka opcja w biosie to by chodził na 2075 GHZ, a może lepiej durnia 1400 mnożnik 10,5 * 166 =1743 (czy na pewno by chodził :?: , nie za bardzo mogę na tej płycie krecić :evil: wiadomo czemu) I drugie pytanie czy jak ustawie fsb 166 odrazu to czy na pci będzie 33, przejdzie na inny dzielnik automatycznie czy dzilnik zostanie i się zwiększy proporcjonalnie taktowanie PCI i AGP?? Proszę o wyrozumiałość, z procem to się na razie nie bawiłem bo ECS + polomino to se można pokręcić :evil: :evil: PS zmiana MOBO nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 podpowiem tylko ze napiecie mozesz sobie namalowac lu zdrucikowac przy roznicy cenowej bral bym 1600 ze wzgl na wyzszy noznik chyba ze znajdziesz odblowkowanego prooc @ 2000MHz+ /166FSB bedzie sporo wydajniejszy niz palomino duron 1600 ma mnoznik 12x, fabrycznie :D co do plyty - nie wiem Pozdrawiam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 podpowiem tylko ze napiecie mozesz sobie namalowac lu zdrucikowac przy roznicy cenowej bral bym 1600 ze wzgl na wyzszy noznik chyba ze znajdziesz odblowkowanego prooc @ 2000MHz+ /166FSB bedzie sporo wydajniejszy niz palomino duron 1600 ma mnoznik 12x, fabrycznie :D co do plyty - nie wiem Pozdrawiam 8) na mojej płycie mogę zmieniać fsb z tym że są skoki po 10 MHZ chyba i nie ma blokady PCI/AGP, dlatego chce zmienić FSB na 166/333 żeby przeskoczył dzielniki, tylko nie wiem czy tak duży oc (z 1600na 2070) pójdzie bez zmiany napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 lekko :) i w pci/agp nie bedziesz musial grzebac jak ustawisz fsb na 166. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Nie zapominajcie o temperaturze wydzielanej przez podkręconego procka, trzeba to w końcu jakoś schłodzić. W tym przypadku nowe durony mają spore rezerwy, co przekłada się na możliwości podkręcania, czego nie można powiedzieć o palomino... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Palomino ma jednego plusa... wiecej KASZU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Palomino ma jednego plusa... wiecej KASZUTego minusa to można by "zlikwidować" ołówkiem lub klejem tylko jest jeszcze jeden minus mojego kompa, mam ram DDR 266 i nie wiem czy jest sens kupić durnia, postawić go na fsb 333 przy ramie 266. A nie wiem czy mój ram pójdzie na tyle aż i na razie nie prubuję bo komp jest mi potrzebny, właśnie pisze prace licencjat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...