Skocz do zawartości
Siara

Radeon 9800SE@PRO i czarny ekran

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po wymianie karty z GW Ti4200 na Radeon 9800SE i soft modzie Omegami 4.1 do PRO monitor ( PROVIEW 15" LCD ) zachowuje się trochę dziwnie.

Mianowicie, podczas ładowania systemu ( XP PRO ) 2x wyświetla brak sygnału przez około 1sec, system ładuje się normalnie. Następnie wszystko jest OK i od czasu do czasu na około 1 sec pojawia się czarny ekran :? .

Na starszych sterach Omegi to samo, na oryginalnych też.

Odkręcałem też procesor z 3,0 do nominalnych 2,4.

Czy ktoś miał może podobny problem? W sumie to nic wielkiego, ale troszkę :evil: .

Będę wdzięczny za wszelkie rady.

Dzięki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam... reinstalka wcale zawsze konieczna nie jest. Zmieniałem z GF3 na R9700 i wystarczylo przed wyjęciem gf3 odinstalowac detonatory, a po instalacji Radka wrzucic Omegi.. Chodzi spoko. Z tym że żeczywiście jeśliby coś się chrzaniło (jak w w/w przypadku) to bym chyba jednak zreinstalował system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam... reinstalka wcale zawsze konieczna nie jest. Zmieniałem z GF3 na R9700 i wystarczylo przed wyjęciem gf3 odinstalowac detonatory, a po instalacji Radka wrzucic Omegi.. Chodzi spoko. Z tym że żeczywiście jeśliby coś się chrzaniło (jak w w/w przypadku) to bym chyba jednak zreinstalował system.

hehe ale pewnie r9700 nie rozwinal w pelni skrzydel :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi