Skocz do zawartości
poisson5

Radeon 9700 ale ktory?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamair teraz kupic Radeona 9700. Tylko teraz dylemat jakiego: Mam do wyboru ta http://sklep.benchmark.pl/pelny_9526.html lub o 100zl drozsza ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20432922 I sam naprawde nie wiem co wybrac. Na www.benchmark.pl pisali ze mieli problemy z kreceniem tego HERCULES'a a co do tej drugiej to kuzyn po zmianie chlodznei wyciagnol z niej GPU 355 DDR 330 :twisted: Na zmiane chlodzenia na takie jak kuzyna bym musial wydac kolo 150zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial tego ze sklepu

najlepiej popros kolesia o zdjecie karty i porownaj do tej w benchmarku. mozliwe ze ten herc to to samo (przepakowane przez herculesa) tylko w ladniejszym pudelku a poza tym w sklepie 100 zl taniej i masz kase np na radiatory na pamiatki :twisted:

aha zapytaj tez goscia z allegro o czas dostepu do pamieci jak tez 3,6 to dle mnie wybor jest prosty - benchmark

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial tego ze sklepu

najlepiej popros kolesia o zdjecie karty i porownaj do tej w benchmarku. mozliwe ze ten herc to to samo (przepakowane przez herculesa) tylko w ladniejszym pudelku a poza tym w sklepie 100 zl taniej i masz kase np na radiatory na pamiatki :twisted: 

aha zapytaj tez goscia z allegro o czas dostepu do pamieci jak tez 3,6 to dle mnie wybor jest prosty - benchmark

No tak tyle ze herc ma standardowo leprze chlodzenie, tzn. cooler caly z miedzi oraz wlasnie radiatory na pamieciach oraz z tylu GPU. A mam dylemat bo slyszalem ze karty herca sle parze od innych...

do Herc'a trzeba bios znalezc i wszycho, a ze benchmark to.... to nie umieli podkrecic, sam mam taka karte i 380GPU i 330 mem na standardowym chodzeniu, zmienie chlodzenie na GPU i bedzie spoooooro wyzej :)

Czyli radzisz tego Herc'a? A jaki bios bys polecil. Oraz jak robisz zmiane biosu? Kozystales juz moze z programu ATIWinFlash?? Bo na nim chyba wszystko da sie zrobic spod windy co bym szczeze wolal :) Tylko zostala by kwestia zrobienia dyskietki zabezpieczajacej ale ja to jakos wystrugam bo znalzlem tu na forum opis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi