poisson5 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam zamair teraz kupic Radeona 9700. Tylko teraz dylemat jakiego: Mam do wyboru ta http://sklep.benchmark.pl/pelny_9526.html lub o 100zl drozsza ta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20432922 I sam naprawde nie wiem co wybrac. Na www.benchmark.pl pisali ze mieli problemy z kreceniem tego HERCULES'a a co do tej drugiej to kuzyn po zmianie chlodznei wyciagnol z niej GPU 355 DDR 330 :twisted: Na zmiane chlodzenia na takie jak kuzyna bym musial wydac kolo 150zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 ja bym wzial tego ze sklepu najlepiej popros kolesia o zdjecie karty i porownaj do tej w benchmarku. mozliwe ze ten herc to to samo (przepakowane przez herculesa) tylko w ladniejszym pudelku a poza tym w sklepie 100 zl taniej i masz kase np na radiatory na pamiatki :twisted: aha zapytaj tez goscia z allegro o czas dostepu do pamieci jak tez 3,6 to dle mnie wybor jest prosty - benchmark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 te karty sa praktycznie identyczne , ten herc tez ma hynixy 3,6 ja bym bral r9700 bba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 do Herc'a trzeba bios znalezc i wszycho, a ze benchmark to.... to nie umieli podkrecic, sam mam taka karte i 380GPU i 330 mem na standardowym chodzeniu, zmienie chlodzenie na GPU i bedzie spoooooro wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poisson5 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 ja bym wzial tego ze sklepu najlepiej popros kolesia o zdjecie karty i porownaj do tej w benchmarku. mozliwe ze ten herc to to samo (przepakowane przez herculesa) tylko w ladniejszym pudelku a poza tym w sklepie 100 zl taniej i masz kase np na radiatory na pamiatki :twisted: aha zapytaj tez goscia z allegro o czas dostepu do pamieci jak tez 3,6 to dle mnie wybor jest prosty - benchmark No tak tyle ze herc ma standardowo leprze chlodzenie, tzn. cooler caly z miedzi oraz wlasnie radiatory na pamieciach oraz z tylu GPU. A mam dylemat bo slyszalem ze karty herca sle parze od innych... do Herc'a trzeba bios znalezc i wszycho, a ze benchmark to.... to nie umieli podkrecic, sam mam taka karte i 380GPU i 330 mem na standardowym chodzeniu, zmienie chlodzenie na GPU i bedzie spoooooro wyzej :) Czyli radzisz tego Herc'a? A jaki bios bys polecil. Oraz jak robisz zmiane biosu? Kozystales juz moze z programu ATIWinFlash?? Bo na nim chyba wszystko da sie zrobic spod windy co bym szczeze wolal :) Tylko zostala by kwestia zrobienia dyskietki zabezpieczajacej ale ja to jakos wystrugam bo znalzlem tu na forum opis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...