Falcon Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 witam mam maly problem z partycjami dysku , mianowicie jest to system ntfs ale skompilowany przez system windows 2003 server co za tym idzie pozbylem sie tego systemu a chce powrocic na jednej z partycji do dawnego systemu plikow fat32 , jakeis sugestie ? tylko nie partition magic ,od razu rozwieje ten pomysl pod windowsem 2003 program ten nie dziala . a z pod innego systemu 98 przykladowo nie potrafi sobe poradzic z skonwertowaniem systemu plikow z ntfs do fat32 , . dysk jest podzielony na 2 partycje jedna 5gb i reszta jakies 32 z danymi ,, na tych 32gb znajduje sie wlasnie niepozadany system ntfs.i teraz jak bez utraty danych zamienic systemy plikow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Idz z dyskiem do kogos kto ma XP i spróbuj z Partition Magic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 fdiskiem to zrob z pod dosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 fdiskiem to zrob z pod dosaCzy tu nikt nie czyta tego co napisali inni? Od kiedy fdiskiem można dokonywc konwersji ntfs>fat32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jest tez inna opcja chociaz troszeczke na sile ;] instalujesz win2k/xp -> partition magic (8) ->konwertujesz ntfs>fat32 kasujesz win2k/xp i instalujesz co chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie chcę cie rozczarowywać ale o ile konwersja dysku fat32-NTFS przebiega zazwyczaj bez problemu (Partition Magic) to jeżeli chcesz skonwertować w drugą stronę to musisz się liczyć z utratą części danych (sprawdzone w Partition Magic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Nie chcę cie rozczarowywać ale o ile konwersja dysku fat32-NTFS przebiega zazwyczaj bez problemu (Partition Magic) to jeżeli chcesz skonwertować w drugą stronę to musisz się liczyć z utratą części danych (sprawdzone w Partition Magic).Ehh dokladnie , mozesz zrobic tak , idziesz do kolegi zgrywasz wszystkie dane do nieogo zmiana ntfs na fat np w instalatorze wina xp a pozniej bierzesz od niego dane i spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 witam mam maly problem z partycjami dysku , mianowicie jest to system ntfs ale skompilowany przez system windows 2003 server co za tym idzie pozbylem sie tego systemu a chce powrocic na jednej z partycji do dawnego systemu plikow fat32 , jakeis sugestie ? tylko nie partition magic ,od razu rozwieje ten pomysl pod windowsem 2003 program ten nie dziala . a z pod innego systemu 98 przykladowo nie potrafi sobe poradzic z skonwertowaniem systemu plikow z ntfs do fat32 , . dysk jest podzielony na 2 partycje jedna 5gb i reszta jakies 32 z danymi ,, na tych 32gb znajduje sie wlasnie niepozadany system ntfs.i teraz jak bez utraty danych zamienic systemy plikow ? Ja bym ci radził zainstalować Win XP - który z NTFS nie ma problemu. Muszę ciebie zmartwić. Konwersja z NTFS na FAT w przeważąjącej części przypadków wiąże się z utratą części/wszystkich danych. Sprawdzałem PQ Magiciem (straciłem około 70% danych) Kolega poleceniem convert (większość danych poszła się .... :( ) Nie polecam takiego rozwiązania - najlepiej (jeśli się uprzesz) podskocz do kumpla który ma XP i wolne miejsce na HDD - przerzuć dane, skasuj partycje na swoim dysku, utwórz partycje FAT32 - i z powrotem przerzuć dane (jedyna skuteczna metoda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...