Skocz do zawartości
Falcon

software ntfs>fat32

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam maly problem z partycjami dysku , mianowicie jest to system ntfs ale skompilowany przez system windows 2003 server co za tym idzie pozbylem sie tego systemu a chce powrocic na jednej z partycji do dawnego systemu plikow fat32 , jakeis sugestie ? tylko nie partition magic ,od razu rozwieje ten pomysl pod windowsem 2003 program ten nie dziala . a z pod innego systemu 98 przykladowo nie potrafi sobe poradzic z skonwertowaniem systemu plikow z ntfs do fat32 , . dysk jest podzielony na 2 partycje jedna 5gb i reszta jakies 32 z danymi ,, na tych 32gb znajduje sie wlasnie niepozadany system ntfs.i teraz jak bez utraty danych zamienic systemy plikow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę cie rozczarowywać ale o ile konwersja dysku fat32-NTFS przebiega zazwyczaj bez problemu (Partition Magic) to jeżeli chcesz skonwertować w drugą stronę to musisz się liczyć z utratą części danych (sprawdzone w Partition Magic).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę cie rozczarowywać ale o ile konwersja dysku fat32-NTFS przebiega zazwyczaj bez problemu (Partition Magic) to jeżeli chcesz skonwertować w drugą stronę to musisz się liczyć z utratą części danych (sprawdzone w Partition Magic).

Ehh dokladnie , mozesz zrobic tak , idziesz do kolegi zgrywasz wszystkie dane do nieogo zmiana ntfs na fat np w instalatorze wina xp a pozniej bierzesz od niego dane i spokoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam maly problem z partycjami dysku  , mianowicie jest to system ntfs ale skompilowany przez system windows 2003 server co za tym idzie pozbylem sie tego systemu a chce powrocic na jednej z partycji do dawnego systemu plikow fat32 , jakeis sugestie ? tylko nie partition magic ,od razu rozwieje ten pomysl pod windowsem 2003 program ten nie dziala . a z pod innego systemu 98  przykladowo nie potrafi sobe poradzic z skonwertowaniem systemu plikow z ntfs do fat32 , . dysk jest podzielony na 2 partycje jedna 5gb i reszta jakies 32 z danymi ,, na tych 32gb znajduje sie wlasnie niepozadany system ntfs.i  teraz jak bez utraty danych zamienic systemy plikow ?

Ja bym ci radził zainstalować Win XP - który z NTFS nie ma problemu. Muszę ciebie zmartwić. Konwersja z NTFS na FAT w przeważąjącej części przypadków wiąże się z utratą części/wszystkich danych.

Sprawdzałem PQ Magiciem (straciłem około 70% danych)

Kolega poleceniem convert (większość danych poszła się .... :( )

Nie polecam takiego rozwiązania - najlepiej (jeśli się uprzesz) podskocz do kumpla który ma XP i wolne miejsce na HDD - przerzuć dane, skasuj partycje na swoim dysku, utwórz partycje FAT32 - i z powrotem przerzuć dane (jedyna skuteczna metoda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi