MarkPL Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Wczoraj walczyłem chyba ze 6 godzin i nic nie wskurałem :( Problem wygląda tak: Mam postawiony serwer na ClarkConnect ( taka przerobka RedHat ) I do tego serwera jest podłaczony czytnik karty ( ta od Cyfry ) i program ktory uruchamia ja. No wiec w sieci wewnetrznej tuner satelitarny moze bez problemu sie do niej podłaczyc - natomiast po przekierowaniu portu ( czyli port 678 na IP serwera -czyli 192.168.1.1 ) nikt z zewnątrz niemoze sie dołaczyc :( Wspomnę że jak tą samą karte podłacze do tunera - czyli ten tuner pracuje jako klient sieci ( czyli ma swoje wewnątrzesieciowe IP ) a jednoczesnie jest takze "serwerem" karty to wszystko działa bezbłednie. Nadmienie tez ze przy opcji jak karta jest podłaczona w innym serwerku sprzezonym z tym głownym to bez problemu dziala nawet forrwarding portow z publicznego portu 36 na wewnetrzny 678 ( i tak samo chciałbym zeby było koncowo rozwiązane Cała siec ma w sumie 3 userow: 1. Ja 2. Dwóch podłaczonych bezprzewodowo - wszystko rozdzielone przez switcha Dlaczego tak jakby nie dzialalo przekierowanie z zewnatrz na IP serwera :( ?? Wpisywalem identycznie jak w opcji z tunerem ( tylko zamist IP tunera - 192.168.1.40 wpisywałem IP serwera - 192.168.1.1 ) Macie jakiś pomysł - ? bo mi już ręce opdają :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...