Skocz do zawartości
freeride

Gdzie znaleźć bios do k7s8x r3.0 z mozliwością...

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Dzięki wielkie

wiecie może gdzie puzniej (po zmianie over vcore volatge na enabled) zmienia sie napięcie ?

To już niestety kres możliwości tej płyty pod względem zmiany Vcore, pozostaje tylko drut-mod. No chyba że ten bios który ci podałem coś zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ale podepne sie pod topic. Zakupilkem ta plyte ale mam same problemy z nią(samoczynne restarty a o O/C moge narazie zapomniec(zazanczam ze jeszcze nie zmienialem pamieci na inne itp zeby wykluczyc problem "gryzienia sie sprzetu"). Chcialbym zmienic bios na "2.25 Adv"(chyba ze inny polecacie). Na stronie asrocka pisze ze musze miec FLASH.exe(ASRock motherboard MUST use ASRock's FLASH.EXE utility to update BIOS, those uncertified BIOS flashing tools will cause motherboard damage), ale tego programu juz u nich nie ma bo pisze "file not found". Tak wiec czy ktos moglby mi przeslac na maila lub dac pewnego linka do flash.exe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś próbowałem drutomoda to nie wiem jakich drucików użyć. Wyciągłem z kabla do FDD, ale jak powsadzałem do Socketa to proc nie chciał wejść. Nie chciałem na siłe żeby nie wygiąć nóżek.

Jakie druciki są dobre???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja kiedyś próbowałem drutomoda to nie wiem jakich drucików użyć. Wyciągłem z kabla do FDD, ale jak powsadzałem do Socketa to proc nie chciał wejść. Nie chciałem na siłe żeby nie wygiąć nóżek.

Jakie druciki są dobre???

Weź sobie takie z kabelka od wiatraka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś tam w swiecie piszą

2.26A

1. Versionen welche es erlauben ohne Fehlermeldung zu booten, sprich kein VGA Error und weitere Meldungen.

Ist fuer eine UNI- Gedacht, welche einen Cluster mit >64 Rechnern aufbauen

moechten, aber nur mit minimaler Hardwareausstattung.

2.25

1. Soll u.U. automatischen UDMA-Modus Wechsel

unter W2K-SP4 unterbinden (manche Kombinationen mit Samsung UDMA Platten und

SiS IDE Treiber waren der Ausloeser) !?!

:cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi