freeride Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 zmiany napięcia :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 ASRock K7S8X Bios 2.25 Adv. Najnowszy i najlebszy bios dla tej płyty. Ale z tego co mi wiadmomo to każdy bios w tej płycie ma zmiane napięcie kryjącą się pod nazwą Over Vcore Voltage musisz przełączyć na ENABLED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Dzięki wielkie wiecie może gdzie puzniej (po zmianie over vcore volatge na enabled) zmienia sie napięcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Cytat Dzięki wielkie wiecie może gdzie puzniej (po zmianie over vcore volatge na enabled) zmienia sie napięcie ? To już niestety kres możliwości tej płyty pod względem zmiany Vcore, pozostaje tylko drut-mod. No chyba że ten bios który ci podałem coś zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 dzięki za wszystko jak wróce do domku to sie pobawie , przy 1,5v na 2000mhz po jakims czasie grania jest restart kompa , mysle ze jak podniose troche to napiecie to pujdzie na 2.1 lub 2.2 ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Oki wszystko działa , drut mod na 1.6v i jescze ta funkcja w biosie i jest 1.69v i proc smiga na 2200 mhz , moge więcej ale mam juz 40C w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epol Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 hej. mi durek 1600 smiga na 2050 ale tez bym chcial podnies mu nap. ale 5% to troszke malo:(( a gdzie znajde opis tego "druta" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 a mnie po podkręceniu z 1600 na 2000 Aida32 wykrywa Processor - AMD Duron XP 0.13m to te Durony mają juz przydomek XP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Sorki ale podepne sie pod topic. Zakupilkem ta plyte ale mam same problemy z nią(samoczynne restarty a o O/C moge narazie zapomniec(zazanczam ze jeszcze nie zmienialem pamieci na inne itp zeby wykluczyc problem "gryzienia sie sprzetu"). Chcialbym zmienic bios na "2.25 Adv"(chyba ze inny polecacie). Na stronie asrocka pisze ze musze miec FLASH.exe(ASRock motherboard MUST use ASRock's FLASH.EXE utility to update BIOS, those uncertified BIOS flashing tools will cause motherboard damage), ale tego programu juz u nich nie ma bo pisze "file not found". Tak wiec czy ktos moglby mi przeslac na maila lub dac pewnego linka do flash.exe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 :arrow: ASRock Bios-Flash 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ja kiedyś próbowałem drutomoda to nie wiem jakich drucików użyć. Wyciągłem z kabla do FDD, ale jak powsadzałem do Socketa to proc nie chciał wejść. Nie chciałem na siłe żeby nie wygiąć nóżek. Jakie druciki są dobre??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Cytat Ja kiedyś próbowałem drutomoda to nie wiem jakich drucików użyć. Wyciągłem z kabla do FDD, ale jak powsadzałem do Socketa to proc nie chciał wejść. Nie chciałem na siłe żeby nie wygiąć nóżek. Jakie druciki są dobre??? Weź sobie takie z kabelka od wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 a może komus sie przyda modyfikacja napięcia http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s...oltage_mods.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkas Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a moze to ktos przetlumaczyc na polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 podepne sie pod temat.. jakie roznice wprowadza bios 2.26A w porownaniu z 2.25ADV?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 gdzieś tam w swiecie piszą 2.26A 1. Versionen welche es erlauben ohne Fehlermeldung zu booten, sprich kein VGA Error und weitere Meldungen. Ist fuer eine UNI- Gedacht, welche einen Cluster mit >64 Rechnern aufbauen moechten, aber nur mit minimaler Hardwareausstattung. 2.25 1. Soll u.U. automatischen UDMA-Modus Wechsel unter W2K-SP4 unterbinden (manche Kombinationen mit Samsung UDMA Platten und SiS IDE Treiber waren der Ausloeser) !?! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 jakbym jeszcze odrobinke zrozumial to bym chyba zemdlal ze szczescia :lol: moze to ktos przetlumaczyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...