Skocz do zawartości
tarpaN

KT 133 + Thoroughbred

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno mialem troche kasy i zaczalem upgrade kompa. Malem troche hajsu wiec kupilem Chiefteca 420W i Radka 9500 128 (smiga jako 9700 :twisted:). Na reszte kompa kase mieli dac starsi ale wyszla lipa...

W zwiazku z tym chce troche odswiezyc to co mam.

Moja plyta to Abit kt-7 i tu mam pytanie :?:

Płyta nie chodzi na fsb 133 i znalazlem cos takiego:

"> Mam taka stara plyte Abit KT 7 (moze ktos pamieta...)

Na takiej płycie chodzi u mnie Athlon 1700+ (0,13), podkręcony do 2200Mhz

(22 x 100Mhz).

płyta ma już swoje lata ale jest całkiem dobra.

Pozdr

Hubert

[...]

Z pewnoscia Hubert ma KT7, bo jedzie na 100 MHz. Podobnie zreszta jak ja

na takiej samej plycie mam XP2100+ 0.13 "B" jako 20x100.

Pozdrawiam"

Czy na kazdej kt-7 da sie to zrobic czy to pojedyncze przypadki :?:

W dokumentacji jest napisane ze obsluguje mnoznik tylko do 12,5 :!:

A tak wogole to czy to znaczaco podniesie wydajnosc :?: (teraz mam D800 + 256 ramu pc133)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

podniesie , ale musisz znalezc proca z odblokowanym mniznikiem , co teraz graniczy z cudem

spox znalazlo sie pare takich na allegro chyba ktoregos kupie :D

Cytat

i dodatkowe 256 MB RAMu tez by ci sie przydalo (szczegolnie w grach)

hmm na pewno...

mam teraz jakies dwustronne (na kosciach jest napisane "zotek" - pewnie jakas ostra firma :P)

jesli chcialbym dolozyc drugie 256 to tez musza byc dwustronne :?:

czy jesli kupie jakies no name'y to beda chodzic razem :?:

a moze lepiej wywalic stara kosc i kupic jedna 512 albo 2 takie same 256 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tarpaN

próbowałęś krećić d800 .....ja miałęk kiedyś Abit kt7 +d600@1100!!! to były czasy.......ta płytka była rewelacyjna..do czasu kt7a......

mała prośba......

napisz jakie masz wyniki w 3dmarku01 lub 03 teraz i odezwij sie po wstawieniu nowego procka

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja teraz Hubert sie nazywam :-?

to masz juz tego nowego proca czy nie?

widzialem jeszcze w sklepach 1700+ wiec z odblokowanym mnoznikiem ,cena 245-250pln

jak chcesz sie dowiedziec jak zrobic wysokie mnozniki to szukaj moich postow ,potem szukaj o drutmodzie ,nastepnie dodaj je do siebie i do roboty (tylko proca z odblokowanym mnoznikiem musisz miec)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;) hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

to ja teraz Hubert sie nazywam :-? 

to masz juz tego nowego proca czy nie?

nie :(

foryuna chyba sie do mnie usmichnela :roll: bedzie na dniach troche kasy to rozpier*** ten schemat :twisted: i oleje ten szajs co mam teraz

na pewno sie pochwale wynikami :arrow: nie wiem jeszcze co to bedzie dokladnie ale na pewno zostaje przy Abicie i AMD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...