tarpaN Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Niedawno mialem troche kasy i zaczalem upgrade kompa. Malem troche hajsu wiec kupilem Chiefteca 420W i Radka 9500 128 (smiga jako 9700 :twisted:). Na reszte kompa kase mieli dac starsi ale wyszla lipa... W zwiazku z tym chce troche odswiezyc to co mam. Moja plyta to Abit kt-7 i tu mam pytanie :?: Płyta nie chodzi na fsb 133 i znalazlem cos takiego: "> Mam taka stara plyte Abit KT 7 (moze ktos pamieta...) Na takiej płycie chodzi u mnie Athlon 1700+ (0,13), podkręcony do 2200Mhz (22 x 100Mhz). płyta ma już swoje lata ale jest całkiem dobra. Pozdr Hubert [...] Z pewnoscia Hubert ma KT7, bo jedzie na 100 MHz. Podobnie zreszta jak ja na takiej samej plycie mam XP2100+ 0.13 "B" jako 20x100. Pozdrawiam" Czy na kazdej kt-7 da sie to zrobic czy to pojedyncze przypadki :?: W dokumentacji jest napisane ze obsluguje mnoznik tylko do 12,5 :!: A tak wogole to czy to znaczaco podniesie wydajnosc :?: (teraz mam D800 + 256 ramu pc133) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 podniesie , ale musisz znalezc proca z odblokowanym mniznikiem , co teraz graniczy z cudem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 dokladnie, tylko procek z przed 39 tygonia cie ratuje, i dodatkowe 256 MB RAMu tez by ci sie przydalo (szczegolnie w grach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Cytat podniesie , ale musisz znalezc proca z odblokowanym mniznikiem , co teraz graniczy z cudem spox znalazlo sie pare takich na allegro chyba ktoregos kupie :D Cytat i dodatkowe 256 MB RAMu tez by ci sie przydalo (szczegolnie w grach) hmm na pewno... mam teraz jakies dwustronne (na kosciach jest napisane "zotek" - pewnie jakas ostra firma :P) jesli chcialbym dolozyc drugie 256 to tez musza byc dwustronne :?: czy jesli kupie jakies no name'y to beda chodzic razem :?: a moze lepiej wywalic stara kosc i kupic jedna 512 albo 2 takie same 256 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 @tarpaN próbowałęś krećić d800 .....ja miałęk kiedyś Abit kt7 +d600@1100!!! to były czasy.......ta płytka była rewelacyjna..do czasu kt7a...... mała prośba...... napisz jakie masz wyniki w 3dmarku01 lub 03 teraz i odezwij sie po wstawieniu nowego procka pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 jak chcialem zakrecic tego durona to wysiadal na fsb 101 :!: nie wiem o co chodzi wiec go zostawilem i tak sobie chodzi "normalnie" jutro pomecze sie z odblokowaniem mnoznika 3d2001: 6100 3d2003: 3800 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 to ja teraz Hubert sie nazywam :-? to masz juz tego nowego proca czy nie? widzialem jeszcze w sklepach 1700+ wiec z odblokowanym mnoznikiem ,cena 245-250pln jak chcesz sie dowiedziec jak zrobic wysokie mnozniki to szukaj moich postow ,potem szukaj o drutmodzie ,nastepnie dodaj je do siebie i do roboty (tylko proca z odblokowanym mnoznikiem musisz miec) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;) hmmmmm ja polecam durona nowego ;) a jesli nie to ta płyta poprawnie dziala z athlonem palomino wiec takiego tez tanio nabedziesz... kup palomino 1500+ a uzyskasz 2000xp i po ptokach wiecej niema sensu krecic na magistrali 100 pozatym na tej płycie chodziło stabilnie fsb 120 czy jakies podobne... a wogule to polecam zamien sie z jakims czopem na asusa a7v133c... o niebo lepsza stabilnie do 150fsb przy ramie pc100 i wszystko na strong tajmingach :D! i z modem mozna robić cuda... napiecie 2,2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Cytat to ja teraz Hubert sie nazywam :-? to masz juz tego nowego proca czy nie? nie :( foryuna chyba sie do mnie usmichnela :roll: bedzie na dniach troche kasy to rozpier*** ten schemat :twisted: i oleje ten szajs co mam teraz na pewno sie pochwale wynikami :arrow: nie wiem jeszcze co to bedzie dokladnie ale na pewno zostaje przy Abicie i AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...