msc Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Witam, chce podkręcic Celerona 2.60 Ghz. Powiedzcie mi jakie moze byc maxymalna temperatura i napiecie. 256 RAM DDR 133 MHz glowna: P4 ASROCK i845 Na razie podkręciłem na 2.9 GHz, temperatura procka to 33 stopni, napiecie 1.58. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkoti Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 krec smialo. tylko ostroznie z napieciem. ja mam 2.4 i mialem go juz na magistrali 130 a temp byla 45 stopni.ale mi sie na boxowym coolerku trzyma tak od 38 do 47. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Podkręcaj spokojnie, a jesli chcesz sprawdzić max temp. jaką ci osiągnie, zapuść sobie prime95 i oblukasz sam :) Np..jak ja giercuje to temperature mam w granicach 45*C a jak zapuszcze prime95 to max temp mam 56*C przy napieciu 1,8 :)...Warto sie pobawić primem95 , polecam :) ...pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 ja swojego na boxowym coolerze mam teraz na 3.1 GHz a napiecie ustawione na 1.55V , w stresie temp. ok 50C (przy zamnknietej obudowie)na "jałowym biegu :) " ok 32C, reszta tak jak w podpisie dziala stabilnie procek pojdzie wiecej tylko nie na boxowym coolerze i nie wiem czy pamiec mi wytrzyma mysle ze max to ok. 3.4 - 3.5 w granicach rozsądku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Po co kupować takiego Celerona. Chyba sensownym rozwiązaniem jest 2.0GHz bo jest to najwcześniejszy z Northwoodów. U kumpla na Abicie IS7 puściliśmy go na FSB166 czyli 3,32GHz przy napięciu 1.6V. Wynik miażdżący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...