YouzeQ Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Komuterek chodził mi fajnie ale sobie zmieniłem pamięć i teraz od czasu do czasu mi się reseci. Dałem ją do kolegi tam się reseciła jeszcze bardziej ale tu na forum dużo osób sugerowało mi że to wina zasilacza, a ja nie odczuwam żadnej zmiany niezależnie czy mam 2 Barracudy7 80 czy jedną gry 3D czy jakieś tam gmeranie po plikach. Jak podwyższałem napięcie w Biosie co 0.1 to ledwo system wstawał a był już reset. Zastanawia mnie czy ktoś w moim położeniu powinien kupić sobie zasilacz czy nową pamięć (cena podobna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 przelec pamieci memtestem a bedziesz wiedzial co ci siada :P :P pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 lepiej goldmemory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Uruchomiłem Memtest -86 V2.8 Znajdował w testach 5 i 6 różne :?: ilości błędów, ale wszystkie w 296,8 MB i zaczynaly się od komórki 128dc438 dalej to /440/448/450/458 itd... Mogę prosić o interpretację ? Widzę że kaszani ale dlaczego różne liczby Errors? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 W moim przypadku memtest przechodzil idealnie natomiast w goldmemory sypal tysiacami bledow. Mimo to jakos na nich mi komp pracuje chociaz czasem mam resety ale to bardzo rzadko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Jakis masz te pamięci i w ogóle podaj konfig. Jeżeli masz nforce2 + kingston/twinmos to wiadomo bo już o tym było.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=58320 Tu piszę sobie (i innym przy okazji) poradnik o resecie kompa. Na forum ogólnym stawiają na zasilacz a na chłodzeniu pewnie obstawiliby na wentylator... Memtest 3.0 pokazuje dość losowo ale zawsze podobny obszar i sekwencję zer i ósemek RAM ma na gwarancji ale jak już oddam do serwisu to nie po to aby po 2 tygodniach się dowiedzieć że pamięć jest OK http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=58320 Tu piszę sobie (i innym przy okazji) poradnik o resecie kompa. Na forum ogólnym stawiają na zasilacz a na chłodzeniu pewnie obstawiliby na wentylator... Memtest 3.0 pokazuje dość losowo ale zawsze podobny obszar i sekwencję zer i ósemek RAM ma na gwarancji ale jak już oddam do serwisu to nie po to aby po 2 tygodniach się dowiedzieć że pamięć jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Ja mam podobnie. Na moich twinmosach dziala mi tylko windows ktory sie restartuje 3-4 razy na dzien, jak odpale cos co obciaza kompa to restart z miejsca. Pozyczylem od kumpla jakies pamieci 333 i komp restartuje sie 1 raz na kilka dni. Sprawdzalem juz wszystko w kompie, wiec stawiam na plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouzeQ Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 jak odpalę nową grę (co obciąża na raz Proc i Grafę na maxa) to (nie)stabilność jest taka sama jak pod windowsem. Pamięć po podciągnięciu napięć kaszaniła jeszcze bardziej, a u znajomego to już była total porażka! Poza tym jak wspomniałem na wstępie komp chodził fajnie (tak jak komp qmpla) na starej pamięci a na tej się errorzy. Pytłem o to czy to wina zasilacza nie wyrabiającego na nową pamięć czy awaria nowej pamiątki PS Może to jakaś Tyska przypadłość? W każdym razie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Adasi co masz na mysli piszac "Jeżeli masz nforce2 + kingston/twinmos to wiadomo bo już o tym było.... " ..... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Sprawdz miernikiem napiecia w zasilce. Sprobuj na innej zasilce i innym ramie i bedziesz wiedzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Adasi co masz na mysli piszac "Jeżeli masz nforce2 + kingston/twinmos to wiadomo bo już o tym było.... " ..... ??Tz że to już było ;P A tak poważnie to nforce2 nie lubi sie z kingstonami i twinmosami (nie wszystkimi ale z większością). Miałem sporo tych kostek i zawsze to samo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konix Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 A tak poważnie to nforce2 nie lubi sie z kingstonami i twinmosami (nie wszystkimi ale z większością). Miałem sporo tych kostek i zawsze to samo.... Czyli co ? I co w takim razie wybrac do Abita NF-7 S ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 Na tej mobo tez kingmaxy chodzą ok ale oc miałem na nich kiepskie :/ Mi sie podoba to co mam w sigu :) Przejrzyj jeszcze kilka tematów to bedziesz wiedział, temat pamięci jest wałkowany 24/7 na tym forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJczopek Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Ja mam jakieś pamieci NoName. Po dwóch latach ostrej exploatacji (gry, aplikacje itd) zaczęły sie bluescreeny z błędem stop: 0x00000008. W necie poszukałem, i wszędzie pisze ze to wina ramów. No to przeleciałem ramy Memtestem 3.1 przez ponad dwie godziny i nic! Dodam jeszcze ze komp wywala sie najczęściej na pamięciożernych grach (Thief 3 itp. itd.) Jakieś rady ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...