Griffin Opublikowano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2004 Witam , ma radka 9600pro i zauwazylem ze tranzystory strasznie sie grzeja , jak dotknalem palcem to sie prawie poparzylem...czy to normalne ??? Drugie pytanie czy np.jesli oblepie takiego blaszkami miedzianymi na kleju termoprzewodzacym to cos to da i czy ich temperatura ma jakis wplyw na stabilnosc albo podkrecalnosc karty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 większa temperatura = mniejsza stabilność napięć, więc możesz dać radiatory. ktoś na forum kręciłna abicie nf7 i dał wysokie napięcie to się mosfety odlutowały od płyty :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffin Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 No własnie ja mam problem bo nie wiem czy wlasnie przez przegrzanie tych tranzystorow nie spalilem karty , dobrze ze jest na gwarancji... Mam jeszcze pytanie czy zamontowanie na niej bardziej pradozernego chlodzenie( VGA Arctic Silencer) tez wplywa na przegrzewanie sie tranzystorow?? Aha i jak to jest z tym podnoszeniem napiecia na AGP?? tego tez moga one nie wytrzymac...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...