Skocz do zawartości
fit

Mod L12 - jaki zysk?

Rekomendowane odpowiedzi

a mi nie chce dzialac nie wiem czemu throughbert 2600+ 0244 meczylem

i za nic nie chcial mi usatawic 200 na default

moze nie ma to znaczenia ale np pierwsz mosetek l12 mam przeciety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoria o Lmodzie

byla nastepujaca

1st edycja nForce2 (np Abit 1.0 i Asus An7X) nie dawala wysokiego FSb dla prockow 333FSB, i jesli sie je wlaczylo na FSB 100 (na asusie byla zworka) lub 133 To wzrastalo bardziej

PO wesjsciu Abit 2.0 ( o innych plytach nie wiem)

wyzsze FSB uzyskano dla proockow 333FSB (nie wiadomo czy to BIOS czy chipset) stad pomysl L12 moda

Z ciekawostek wsadzilem jeden drucik i zamsist uzyskania 333 uzyskalem 400 (zadnej roznicy w FSB miedzy 333 i 400 raczej ale moze sie myle), co prawda nic to nie dalo i potwierdzilo ze ograniczaja mnie pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już mowa o L12 to ja też mam pytanie. W singlu idzie mi stable 227mhz. W dualu już tylko 216stable na 2.9v dla mem. Czy L12 podniesie mi FSB??? Sądzę, że to jednak pamięci ale głowy nie dam sobie uciąć. Nie chce mi się za bardzo wyciągać wszystkiego z budy bo mam tak to upakowane, że wszystklo jest na styk. Jeszcze ten Zalman 7000A Al-Cu wymonotać. Jeśli słyszeliście o takim przypadku to napiszcie. Jeśli nie to omińcie to z daleka! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej to jak w koncu? Da mi cos L12 na Bartonie czy nie? Bo wydaje mi sie ze niektorym ludzia pomoglo...? Bo ja nie moge uzyskac stabilnie wiecej niz 235... A pamieci powinny bo mam Vdimm moda na 3,28V a pamieci sa podobno na CH-5... I nie wiem cy odkrecac nukleona czy niema to sensu.... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:evil: 

kurde 3 razy poprawialem L12 napewno mam dobrze wrzucone druciki i za cholere nie pokazuje mi defautowo w biosie fsb 200 tylko 166 , bios mam alpha 1 procek thorton@barton 

co jest ????????

Na tym biosie 200 to Ci raczej nie pokaze jesli mog bedzie dobrze zrobiony to pokaze ci FSB 100 :) Przynajmniej tak bylo u mnie na biosie d10b4 pokazywal mi 200 :) A teraz np znowu wogule pokazuje 166 mimo ze druciki sa w srodku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

adasi masz zonk w podpisie hynixy nie sa 4,3ns:)

D43 oznacza DDR400 3-3-3 .. ale to tak OT

jak kupilem NF7 to pierwsze co zrobilem po wyjeciu MoBo z pudla to L12mod  :lol: 

nawet jesli nic nie daje to napewno nie przeszkadza  :wink:

ale mam rozumiec robiles tego moda na 200??

a co do topica ..

przed modem 215

po modzie 248 :!:

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobile druta

postuje po druciw 11x100 jak dam default to ustawia 11x166 pomimo ze mam oba druty i zamalowany mostek (na wszelki wypadek :D)

przed modem 217 po modzie 248 stabilnie 250 daje bledy w IDE :?: czy to oznacza ze mam chlodzic tez SB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...