rsa Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Mam dwa pytania??? 1. Jaki freeware'owy firewall jest najlepszy?? 2. Co to dokladnie znaczy jesli moj firewall (Sygate Personal) zglasza ze ktos skanuje moj komputer, i jak na to reagowac??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Mam dwa pytania???Co sie innych pytasz ? :> Chyba sam wiesz najlepiej, co ? :> 1. Jaki freeware'owy firewall jest najlepszy??Packet Filter ? ;> 2. Co to dokladnie znaczy jesli moj firewall (Sygate Personal) zglasza ze ktos skanuje moj komputer, i jak na to reagowac???To znaczy, ze ktos sprawdza jakie masz otwarte porty (uruchomione uslugi) na kompie, zapewne jakis 5cr1pt k1dd13 sie nmapem bawi. A jak na to mozna zareagowac... Hmmm... Nie wiem czy Sygate to potrafi, jesli tak, to zablokuj IP z ktorego skanuja Ci kompa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 A ja sie dilcze i zapytam czy jest jaki darmowy firewall i antyvir ktory mozna stosowac w firmie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Nie wiem czy Sygate to potrafi, jesli tak, to zablokuj IP z ktorego skanuja Ci kompa :>Tools-->Advanced Rules-->Add-->Ports and Protocols-->Protocol - IP type Wpisujesz IP i wybierasz kierunek ruchu, który chcesz zablokować. @ dragonc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47576 Przeczytaj licencję programu, a dowiesz się który możesz zainstalować w firmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 i tu jest problem przeczytalem jzu chba z dziesiec i zadne nie moze byc uzywany w firmie :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsa Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 no ciezko bedzie, wiekszosc jest freeware tylko do domowego uzytku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 iptables i trochę inwencji twórczej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 iptables i trochę inwencji twórczej ;]heh wiesz nie kazdy mial czas w przeszlosci siedziec i dlubac przy linuxie ;-) (to nie oznacza ze jestem noga z linuxa), moze na emeryturze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Odpowiedziałem tylko na pytanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 hehe spoko :D takie odpowiedz to i ja znam :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...