Skocz do zawartości
AMD Rulezz

True Form - użytkownicy ATi pomóżcie

Czy zauwazyles poprawe wygladu modeli przy wlaczonym True Form ???  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zauwazyles poprawe wygladu modeli przy wlaczonym True Form ???

• Tak, widac zdecydowana poprawe
      4
    • Jest troszke ladniej ale szkoda zachodu
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć chłopaki !

Mam do was sprawę : noszę się z zamiarem zmiany mojego GF3Ti200 na Radeona 8500. Nie wynika to z lepszej wydajności bo i tak z GF3 wycisnę lepszą wydajność niż z Radeona. Chodzi mi głownie o True Form.

Jedna osoba pisała mi na GG że widać znaczną różnicę w grach opartych o H-L (np. w Counter Strike) a inna znowu że różnicy nie widzi :/

Zwracam się do was z prośbą o ocenę tej opcji na waszych radeonach, im więcej osób sprawdzi tym lepiej :D

Dla ułatwienia dodaję ankietę. Jeśli ktoś nie sprawdzał to niech nie głosuje, jeśli możecie to sprawdźcie w jakiejś grze czy u was będzie widać poprawę wyglądu postaci, samochodów itp.

Dodatkowo zaletą radka jest coś jak Dual View czyli w jednym pokoju właczam film a widać go jednocześnie na TV w drugim pokoju (mam przewierconą ścianę i kabelek s-video). Jakość obrazu na monitorze pominę bo to bajer tylko, aczkolwiek TV-out jest chyba lepszy na radku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak:

z pewnoscia moge stwierdzic ze obraz jest duzo lepszy zarowno w 2D jak i 3D od nVidii ale nie wiem czy to jest zasluga TruForm czy nie.

Jesli zalezy Ci na dobrym obrazie to bierz ATI. Wydajnosciowo oczywiscie radek 8500 tez jest ciut lepszy ale w graniu tego nie widac.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zrobić jakieś zrzuty ekranowe np z RtCW- on obsługuje TRUEFORM-najlepiej jak ktoś np.AMD Rulezz zrobi pare screenów na swoim Gf3Ti ,a jakaś druga osoba zrzuci z Radeona z włączonym TRUEFORM.Oczywiście w obu przypadkach muszą być to mniej więcej te same lokacje,aby zobaczyć jakąś różnicę.

Jeżeli dana gierka obsługuje TRUEFORM to powinno to być widoczne w postaci bardziej "krągłych" :D kszt...hmm nie obiektów.Ale z tego co wiem to żeby TF działał to dana gra musi go obsługiwać,a jest to nic innego jak dodawanie(dzielenie)danemu obiektowi większej liczby polygonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie. ale gram tylko w CS i może NFS 1, wymiana w tej samej cenie więc o kasę nie chodzi.

kowiczek : jeśli możesz to będę bardzo wdzięczny, screeny z włączonym i wyłączonym true form bo głownie o to mi chodziło.

te obrazki od ati widziałem ale one były specjalnie robione żeby było widać jakie to jest "och ach" więc chciałbym w grze to zobaczyć.

hajmon3 : nie zagorzały nVidiowiec, nie będe miał nVidii tylko dlatego że to nvidia, jeśli ati lepsze to można się przesiąść.

dzięki na razie za odpowiedzi, czekam na screeny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko.

Pracę domową odrobię jutro :wink:

Napisz mi tylko, jak wiesz oczywiscie jakie gry chodza pod TruForm bo ja sie nie orientuje :oops:

Dobra, juz wiem jakie to gry :)

PS. a czytales tego posta?? -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=372...&highlight=true

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi