zytek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam, po grudniowej wpadnie z WC jak zalałem płytę a przy rozmontowywaniu okazało się, że również copper shima źle założyłem (przyciskał jedno z tych wystających czarnych gówienek na procku) złożyłem teraz kompa spowrotem (płyta wróciła z gwarancji) i mam coś ciekawego tutaj.. opucz tego, że pokazuje Unknow CPU type przy uruchamianiu to dodatkowo przed chwilą zauważyłem, że cpu-z i wcpuid pokazują mi... 128K L2 Cache!! A gdzie reszta? ;> To chyba przez tą wpadę z copper shimem.. sam nie wiem.. wszystko jest ok, no ale 128K daje mi dobrego durona a nie bartona ;P Nie wiem, może sprobować odpalić go bez copper shima.. ale on nie powinien przeszkadzać teraz, gdy jest dobrze założony.. Zrzut: http://ostrow-wlkp.net/~zytek/cpuz.gif Cholera nie da się czegoś z tym zrobić.. bo szkoda proca, to 2500+ a jak widać na screenie kręci się ładnie, 32 tydzien, ma odblokowany mnożnik.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 To nie duron z tego wychodzi ;) ,durek ma 64kb L2, Masz zupelnie niepowtarzalnego proca ;D ,byc moze jedyny taki na ziemi ;]]]. Co do brakujacego keszu, to wyciag proca i przypatrz mu sie dokladnie po szklem powiekszajacym, jesli nic nie zauwazysz to poszukaj poradnika jak odblokowac cache w durku/thortonie i jeszcze raz porownaj z swoim cpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Przyjrzałęm mu się... wygląda ok.. ale to właśnie ta czarna mała kosteczka przy mostkach od L2 została przyciśnięta moim copper shimem wtedy.. mhm.. Nikt nie ma pomysłów co mogę z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...