Skocz do zawartości
LuZaczek

Sltek NV400 i S3 TRIO 64+ 2 mb - mieszanka wybuchowa:)

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili pozbylem sie starej rivy m64 i musze kompa na czyms odpalic wiec wlozylem stara wysluzona S3 jak z tematu. Problem jest w tym ze XP nie wykrywa jej tak jak na innych plytach. Kiedys mialem Shuttle AK32A i bez problemu XP instalowal sterowniki a teraz pisze mi ze urzadzenie nieznane, bios, nienznany itd.(w menadzerze urzadzen)

MOje pytanie jest nastepujace dlaczego nie moze XP zaisntalowac sterow do tej S3 TRIO?(na 60Hz to nie czas siedziec, oczka bola po 1h czasu:/)

Dla sprostowania jeszcze dodam ze bylem z ta grafa u qumpla ktory ma ECS K7S5A i XP normalnie instaluje stery i wszystko dziala poprawnie wiec grafa jest OK.

Czy wystepuje u mnie jakis konflikt urzadzen?(aha i jak zmienie z PCI 1 na 2 lub inne nie zmienia to sytuacji):[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ten sam problem z s3virge 3D i ni cholery nie udało mi się go odpalić tak żeby normalnie pracował (chciałem zagrać w tomb raidera I ;) z "akceleracją" ). Podejrzewam że to wina nforce'a - nie może przypisać przerwania do takich anachronizmów ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie gadajcie ja to zalamany

zminilem poczciwego sl DRV5-C na tego zachwalanego Abita NF7 i szlag mnie strzela. Kyro II z nia nie chodzi, kompa nie wylacza tylko restartuje, niekiedy nie chce sie odpalic trzeba robic cleara. CHORE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi